The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 2:41 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: HI-FI, P-audio
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 5:03 pm 
Neconectat
User

Ce alte difuzoare in afara de PA-800K si PCT300, utilizabile pentru aplicatii HI-FI mai produce P-audio? Cele amintite mi se par cam low cost. Exista ceva mai..."de varf"? :roll:

Dar ceva difuzoare pt subwoofer HI-FI exista la P-audio?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 5:12 pm 
Neconectat
User

ce intelegi tu prin subwoofer hi-fi?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 5:24 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

si iarasi ajungem la problema cu preturile..... :(

daca preturile erau triple, ti s-ar fi parut mai avansate?

puteam aduce o gramada de alte difuzoare de la P-audio pt aplicatii de studio sau hi-fi.

ce anume ti se pare low cost la ele

poate sasiul turnat de aluminiu?
poate membrana din fibra de carbon?
poate bobina de Cu bobinata la interior si exterior pe suport de Kapton?
poate powerhandling-ul de 200W RMS?

te asigur ca nu le-am adus de tampiti, sunt o combinatie extrem de buna, extrem de fiabila, si care este suficient de avansata pentru a putea fi utilizata ca monitor de studio. (nu orice cartof ajunge star) :lol:

acuma, daca preturile le-am facut convenabile, este un motiv supliementar de stres pt unii?

calitatile excelente ale acestor 2 traductoare au fost recunoscute si de catre dl. Ing. Aurelian Mateescu (pt forumisti, "VTP") - cei care au citit Tehnium, sigur au citit articolele sale.

Cod:
Recent am facut teste cu PA800K (PAudio) + PCT 300 si desi are Fs=29Hz, datorita unui motor tare si a suspensiei bune, rezultatele sunt mai mult decat excelente!

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 5:32 pm 
Neconectat
User

Sharky, ma refeream in primul rand sa se auda bine la volum mic.

Un raspuns in frecventa liniar la un volum de 0,00000000000000001W. Un bas clar, perfect definit, placut la ACELASI VOLUM.

Mi-am facut un obicei in ultimul tmp sa ascult muzica la volum foarte mic (nu stiu cat sa zic, vreo 65dB) si HP-urile nu ma ajuta deloc :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Momentan ascult pe niste difuzoare rusesti care la volum micsuna ceva mai bine ca hp -urile

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 5:40 pm 
Neconectat

hp-15W nu sunt tocmai difuzoare hi-fi

problema ta este partial cauzata de sensibilitatea mare a lui hp-15w

amplificatoarele tind sa nu mai fie liniare si sa aiba mari probleme cu zgomotul de fond la volum atat de mic incat sa asculti in surdina cu difuzoare pro.

rezolvarea ta este un difuzor cu SPL mic , mai mic decat hp-15w

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 6:02 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:

puteam aduce o gramada de alte difuzoare de la P-audio pt aplicatii de studio sau hi-fi.

Niste link-uri cu ele, daca se poate?
Sunt doar curios.
Mersi!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 6:11 pm 
Neconectat
User

Nex, nu am pus la indoiala calitatea materialelor folosite la acele difuzoare, nici fiabilitatea in timp. Dar daca sunt fiabile, asta nu inseamna neaparat ca sunt si HI-FI... Dar aici iara ajungem intr-un cerc vicios, legat de problema, cine ce intelege prin HI-FI. Eu inteleg un sunet clar, placut, cald, cu bass si inalte perfect definite si medii frumoase, clare si transparente, la un volum la care asculta un om normal intr-o camera de 20mp (care este muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult sub 90dB, vorbim de un sunet placut pentru ureche, nu pentru plamani si restul organelor) Toate acestea sunt subiective si nu cred ca pot fi apreciate din datasheetul difuzoarelor si nici dupa urechile altora, fiindca parerile oamenilor de la o vreme la alta sunt...schimbatoare, mai rau ca vremea :lol: :lol: .

Si (daca or sa ma intrebe unii), nu HP-urile nu sunt nici pe departe ceea ce am scris mai sus, fac parte din specii total diferite, si aplicatia pt care au fost construite este cu totul alta. Pt ceea ce au fost construite sunt foarte bune....
nexus3 scrie:
amplificatoarele tind sa nu mai fie liniare si sa aiba mari probleme cu zgomotul de fond la volum atat de mic incat sa asculti in surdina cu difuzoare pro.

dar presupunand ca raspunsul in frecventa al amplificatorului este perfect liniar, raspunsul in frecventa al difuzoarelor este acelasi indiferent de volum? La o boxa realizata cu wn15 si wnd72 raspunsul in frecventa e acelasi indiferent ca bagi 200W sau 0,00000000000000001W?

Ultima oară modificat de Sebi Pop pe Dum Iul 08, 2007 6:50 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 6:47 pm 
Neconectat
User

Sebi scrie:
La o boxa realizata cu wn15 si wnd72 raspunsul in frecventa e acelasi indiferent ca bagi 200W sau 0,00000000000000001W?

raspunsul e in mare parte acelasi se schimba cu incalzirea bobinei, dar nu la fel cum se schimba raspunsul urechilor tale de la trecerea de la spl mic la mare.......

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 8:04 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 7:23 pm 
Neconectat

sharky

in filtrul recomandat separarea e facuta la 2.7 Khz

e destul de jos pt a nu exista nici un fel de probleme :wink:

daca il tai aiurea, la 6 Khz e normal sa sune putin ciudat pt ca are o rezonanta imediat dupa zona unde am bagat noi filtrul.

daca se respecta filtrul postat, sunetul va fi cat se poate de bun si de lipsit de coloratii (de asta le folosim pt monitoare de studio)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 7:24 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Uncircuit de loudness te-ar ajuta mult, daca nu da mai multi basi din Eq (unul care merge cum trebuie) ca tot aia e.

Circuitul de loudness ce rol are mai exact? :roll: Ce face? Am un preamplificator cu corector de ton de la Vasile (ala care era la 30Ron mai demult) dar nu ajuta foarte mult..

Daca ai un amplif bun difurile pro ar trebui sa mearga mai bine deoarece stai in zona in care ampliful e in clasa A.

Despre IPA400 cu 80mA curent de mers in gol ce parere ai?
Problema e ca iti vine zgomot de fond din placa de sunet si te cam seaca daca nu gasesti o metoda sa scapi de el.

Nu cred ca exista vreo metoda sa scapi de zgomotl de fond al placi de sunet, inafara de a schimba placa de sunet...

Subwoofer hi-fi (adica sa sune cum cred ca iti place tie la nivel normal) poti sa iti faci cu hp18w intr-o ladoaie destul de mare.

Sunt curios de ce crezi ca acel difuzor s-ar potrivi :roll Am scris mai sus ce fel de sunete imi plac... :

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 7:27 pm 
Neconectat

sebi,
HP-18w, pot sa confirm ca este unul dintre difuzoarele din oferta noastra care suna cel mai bine la volum mic pe subbass.

din pacate incinta necesara e f mare asa ca devine nepractic pt utilizare in casa

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 7:36 pm 
Neconectat
User

altele sunt motivele pentru care am scris postul de mai sus, dar fiecare intelege ce vrea....

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 8:05 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 7:39 pm 
Neconectat

Sharky, poate ne intalnim in perioada urmatoare si iti dau Pa800+pct sa te joci vreo cateva zile 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 8:42 pm 
Neconectat
User

ok, no problem.
Cand e vorba de bubuieli imi gasesc timp. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 08, 2007 9:51 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Placa de sunet o poti aranja cu un potentiometru de 1-10k pus pe intrare.
Invarti de el, poate scade galagia.

Unde sa pun potentiometrul? Pe intrarea cui?

Sharky, tu ai avut cumva phonic max2500?

Totusi sa cumperi o dihanie de hp18w doar ca sa-l folosesti la volum mic...Nu prea se merita. Nex, sunt curios care subwoofere de la P-audio se aud bine la volum mic dupa hp18w?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 53 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2