oameni buni eu tot stu de o vreme si ma mir la ce gandire au unii. Toti vor bas da nu au bani numai de haspeu. Unu vrea horn si apoi isi face bas reflex, toata lumea numai bas, bas, bas. Parca aveti erectie de la cuvantul asta....bas.
Vreti bas? nu-i problema. Faci woofere pe 18" fie bas reflex fie orice si o sa ai bas.
NU poti obtine bas extravagant dintr-un fullrange compact pe 15" fie el ying ciung sau un difuzor paudio OEM ce ii dai fabricii 40000 roni sa-ti faca state off the art.
Simplu.
Vrei bas.... fa-ti woofer. Si se mai plange unul ca nu suna cum trebuie basul. (nu am refer la tine george
JUR). Apoi frate. daca investesti 300 roni intr-un bas...apoi ala si suna de 300 roni, sa fim seriosi. Deja m-am saturat de gandirea urmatoare--->
Mai cel mai ieftin si cel mai bun intr-o incinta mica.
NU exista asa ceva. Alea-s vise romanesti de la un om simplu cu 8 clase+ profesionala ce nu v-a avea realizari in viata.
Ioane ai zis ca wn-ul e slab in bas. Ma...tu ii dai cu 300 W in 8 ohmi si esti varza sa-l duci aproape de clip ca doamne fereste si-a face aparitita Bin Laden sau nu stiu ce ciocoflander

. Eu acuma sunt putin cam baut si m-am enervat si am pus phonicu in bridge pe un wn-u. Ii drept ca i-am dat in casa dar daca vrei fac un film la 10 metrii de casa sa vezi cum se aude basul sau mai bine zis cum tremura toata casa indiferent daca stai in partea unde ii boxa sau partea opusa. Sa vezi ce sunet frumos scoate ondulinul verde si boxa fara distorsiuni auzibile ca doar am pus aceeasi piesa sa se repete. Nici nu m-am uitat la mixer cat i-am dat, nici la amplif. Ma doare undeva.

.
Diferente de 2, maxim 3 decibeli in frecventa de bas nu o sa ai de la toate modelele de 15" de pe lume in incinta de 70 de litrii si daca o sa ai aia +3 db in frecv de bas fii sigur ca mai mult de 98 liniari de la 500 Hz in colo nu vei avea in vecii vecilor amin. Aici se fac compromisuri grele pt a avea un castig in anumite frecvente.
Am fost cu hp15S a lui noobsound la un majorat. Pus pe clip putina vreme de pe un tapco juice de 2 x 500 si ceva la 8 ohmi, am constatat chiar daca erau in incinte mai mari... diferente pe partea de bass fata de wn nu avea...parerea mea si daca, virgula, careva ma contrazice...sa fie sanatos
Concluzie. Vrei bass? nu mai fa chiciuri ca sa schimbi difuzoarele SAU sa le acorzi la alta frecventa SAU sa le pui in cloturi SAU sa chemi pe badea Gheorghe sa bata in toba in spatele boxei.
NU, fa-ti omule basi separati pe 18", in cel mai rau caz pe 15 DAR sa fie difuzor specializat pe 15" pentru bas ex c15 600. mnezou' lui de bas, azi, maine, poimaine si raspoimaine.