The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 8:21 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: bmd 750 vs wn-d72
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 2:20 pm 
Neconectat
User

de ce e mai promovat wn d 72 decat bmd? bmd se poate taia mult mai jos,, la putere e la fel... ca si rasp in frecv nu e mare diferenta... bobina de diametru identic.. doar 2 db in minus la sens..
Intreb pentru ca nu imi dau seama de ce e wn mai bun.............(fara comentarii legate de greutate ca nu sunteti fete sa faceti figuri la 1kg diferenta..)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 2:24 pm 
Neconectat
User

Acei 2dB se simt oarecum , bobina e mai mare , faza cu wn-ul e ca urca mai sus decat bmd-ul :wink: Se aude mai "deschis"
Bmd-ul e mai util cuplat cu hornurile de medii (coboara mai jos)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 2:33 pm 
Neconectat
User

in ce conditii e bobina mai mare? ca in pdf e de aceiasi marime.. wn te forteaza sa tai la 1.5.. unde un 15 in woof. face beaming deja.. si 2 db... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 2:44 pm 
Neconectat
User

Acuma vad si eu , in inchi bobina apare mai mica , in mm apare la fel. Nu prea are cum , dar in fie, sigur e o greseala ceva.
2dB is 2dB cand vine vorba de power compression :wink:
Nu stiu de restul , dar mie imi plac mai mult mediile dintr-o membrana care nu e de titan :P
Oricum , cred ca principalul motiv e faptul ca urca mai mult in frecventa :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 2:49 pm 
Neconectat
User

sincer nu cred ca e vreo diferenta intre felul in care suna din punctul de vedere al materialului.. asta o voi lua ca o parere personala .. si putin audiofila.. no offence.. aici e sing. forum unde trebuie sa iti ceri scuze daca faci pe cineva audiofil... :)) si 2 db.. nu mi se pare asa mult dar era bine daca afisau si cat e pcomp la put. rms pentru amandoua.. teoretic are avantaj cel pe neo avand radiatoarele pe spate.. de observat seria noua ca are si la driverele cu magnet ferita radiatoare :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 3:00 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Bobinele sunt identice, kitul de reparatie fiind potrivit pentru ambele drivere.
Diferenta este intre membrane, la WN-D72 fiind o membrana mai usoara, de generatie noua, absolut identica cu cea de la EV DH1A.

WN-D72 urca mai sus decat BM-D750.
In ceea ce priveste raspunsul pe medii, eu le filtrez la 1000 - 1200 Hz, fara sa am vreo problema, chiar si in sisteme mari.

Singurele cauze de defect, in 90% din cazuri, sunt imuscari ale bobinei, datorita expunerii accidentale la oscilatii de radiofrecvente sau ultrasunete peste 30Khz, la putere foarte mare ( cabluri defecte, masa pierduta, etc ).

In rest, sunt extrem de putine cazuri de membrana sparta ( cred ca vreo 3 sau 4, in 8 ani de zile, din ce stiu eu ), ca urmare a unui filtraj facut prea jos.

Din acest punct de vedere, nu consider ca se pune problema felului cum coboara inspre medii. Oricum, in cazul unei combinatii cu un difuzor de 15 inch, trebuie facuta o atenuare de cel putin 10dB in zona aceea, asa ca ultimul lucru de care ar trebui sa ne pese ar fi problema mediilor.

Din ce am inteles, modelul nou - BM-D750II - este la fel de performant ca WN-D72, singura deficienta fiind greutate, inerent mai mare ( cu cel putin doua kilograme ), iar pretul nu cred ca va trece de 110 Euro cu TVA inclus pe bucata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 3:07 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ok...

diferentele de sunet intre BM-D750 si WN-D72 sunt destul de importante

BM-D este un driver uzual, de 2", clasic , pe ferita.

unrca bine, coboara, bine, dar cu performante deja banale in domeniul PRO.

WN-D72, pe de alta parte este cu totul alta mancare de peste..

este un driver complet nou, introdus pe piata in 2006 si beneficiind de toate tehnologiile noi disponibile la acea data.

foloseste magnet pe NEO (configurat folosind FEA (finite element analysis) pentru a concentra cat mai bine campul magnetic in gap )

foloseste un aliaj nou de Ti in membrana de 2 ori mai rezistent decat ce exista pe piata pana la acea data.

avantajul acestui nou aliaj este acela ca se poate injumatati grosimea calotei, fara a-i afecta rezistenta mecanica, acest lucru trage automat si micsorarea masei mobile. = > de aici apare cresterea de sensibilitate medie de 2 dB si raspunsul infinit mai bun peste 12 Khz fata de orice alt driver de 2" aflat pe piata

printre altele, micsorarea masei mobile, micsoreaza si deformatiile care apar in timpul functionari in calota = > micsorarea distorsiunilor.

pe scurt, WN-D72 suna la fel de bine ca si un driver de 1 sau 1.5" , dar avand avantajele unui punct de crossover f jos, si raspunsul in frecventa f bun.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 3:28 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

DNA

Pe cand preconizati ca va ajunge importul cu noile produse?

As fi interesat daca bm d750 II va fi la fel de bun ca selenium d3305ti, stiu ca e cam stupida intrebarea din moment ce pe primul nu l-ai auzit, dar o parerea macar din parametri daca se poate. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 4:58 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Intre 20 si 25 iulie.

Referitor la seria noua de drivere Paudio cu magnet din ferita, am primit deja un feedback de la cativa distribuitori din alte tari, care au apucat sa le testeze. Toti spun ca seria doua este o reusita, in special driverul de 1 inch, BM-D450.

In legatura cu comparatia dintre 3305 si 750, nu stiu ce sa spun acum.
Dupa ce le compar efectiv, ascultand, o sa ma pronunt. Deocamdata nu am date suficiente.

Oricum, diferenta de pret este semnificativa intre cele doua modele.
Partea nasoala ( pentru 3305 ) ar fi sa sune mai bine 750-ul. Daca o sa fie asa, nu am motive sa ascund.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 5:07 pm 
Neconectat
User

ok.. am inteles .. interesante informatii :) daca nu sunt satisfacut de ce am peste 12k iau un supertw. selenium si gata.. un filtru pasiv la frecv aia e cat o sticla de cola.. nu ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 5:26 pm 
Neconectat
User

Pentru supertweeter? nici pe departe , e foarte mic :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 5:54 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Supertweeterul poate fi necesar ( nu in mod obligatoriu ) doar pentru driverele cu bobina de 4 inch. Pentru cele de trei inch, adica in genul celor despre care discutam, un + 3 ... 5dB la 16khz rezolva problema la cel mai elegant mod. Pe WN-D72 sunt multi care iau 1-2dB la 16khz :lol: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 11:13 pm 
Neconectat
User

ma refeream la pret nu la dimensiune :))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 18, 2008 11:16 pm 
Neconectat
User

:lol: :lol: Trebuia sa specifici si tu :lol: Nu e scump tare :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 19, 2008 1:53 am 
DNA scrie:
Pe WN-D72 sunt multi care iau 1-2dB la 16khz :lol: .

hai sa zicem 4 -6 :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2