The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 7:06 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PA-D26SPN High DRIVER 1 vs PA-D52
MesajScris: Vin Iun 05, 2009 7:27 am 
Neconectat
User

Dupa cum spune titlul sunt curios care este diferenta dintre aceste 2 drivere , ceea ce stiu eu despre pad-52 : nu este un driver super bun dar din cate sa stie este foarte rezistent , la performante driverele sunt identice si lucreaza in aceeasi gama de frecventa , acum las persoanele care poate detin acest tip de driver sau cei care au lucrat cu el sa decida.

Material Sasiu:Tabla / Diametru iesire :1 inch / Impedanta:8 Ohm / Putere RMS:80W / Putere Program:160W / Gama frecvente:1200-20000Hz / Magnet:ferita / Sensibilitate 1w/1m:105 dB / Diametru Bobina:2 inch / Greutate:1.5 Kg / Sistem prindere:Insurubare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 05, 2009 8:51 am 
Neconectat
Admin
Admin

Sunt doua drivere total diferite.

PA-D52 este unul cu bobina de 52mm diametru ( 2"), in timp ce PA-D26SPN o are de 25,4mm ( 1inch ).

Diferenta nu este numai de greutate ( 10 x ) ci si de sound.
PA-D26SPN suna ceva mai bine pe inalte ( peste 10Khz ), gratie membranei mult mai usoare, dar nici nu se apropie de PA-D52 cand vine vorba de medii inalte ( 1,5 - 8Khz ).

Eu folosesc driverul PA-D26SPN in incinte de pana la 200w maxim 300w rms, in configuratii de trei cai ( varianta ideala ) sau filtrat relativ sus, cu 12 sau 18dB/octava, peste 5Khz.

Suna foarte bine, cu conditia sa fie imperecheat cu un difuzor capabil sa urce suficient de sus ( 8" sau 10" ori 12" de banda larga ).

Evident, poate fi fortat sa mearga si mai jos, dar pentru a suna echilibrat este nevoie de o retea mai complicata, iar costul suplimentar nu se justifica, in opinia mea, pentru ca egaleaza costul unui driver mai potent.

Recomand sa fie folosit PA-D26SPN in aplicatii pentru care a fost conceput sa fie uitilizat.
Monitoare, boxe de uz general, de public address,etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 05, 2009 9:03 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

se spune ca o imagine face cat 1000 de cuvinte

Imagine
Imagine

nu prea putem sa le comparam

PA-D26SPN este un driver de putere mica, echivalent cu un PHT , ce necesita o taiere pe la 5-6 Khz si nu poate functiona la peste 300 de W RMS, pe cand PA-D este un driver brutal de 1" cu bobina dubla ca diametru si cu rezistenta foarte mare la abuz.

cu un filtru corect PA-D52 poate suna extrem de bine si liniar.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 05, 2009 4:10 pm 
Neconectat
User

ai perfecta dreptate nu se compara absolut deloc , dar , am fost inselat de informatiile despre ele de pe site-uri , nu a fost vina mea dar la ambele drivere toate speificatiile sunt identice , de aceea am postat , ca altfel nu eram nebun....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2