The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 10:06 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Proiect Hertz HXS 380D
MesajScris: Vin Mar 25, 2011 6:38 pm 
Neconectat
User

Salut,
Imi cer scuze daca am gresit sectiunea si rog un moderator sa mute topicul unde trebuie daca e cazul.

Doresc sa fac o incinta pentru un Hertz HXS380D (datasheet). Nu am mai proiectat incinte pana acum asa ca as dori niste indrumari (eventual proiecte) de la cei mai priceputi.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Proiect Hertz HXS 380D
MesajScris: Mie Mar 30, 2011 8:01 pm 
Neconectat
User

Am simulat o cutie pt acest difuzor si a iesit cam asa ceva: ( poza de mai jos )
Acordul se face cu 2 tuburi de 100mm diametru si lungimea de 200mm
In litrajul specificat in poza poti sa-ti construiesti ce cutie vrei tu ( cu conditia sa fie BR )

Fişiere ataşate:
Sim XMS 3800 Hetrz.png
Sim XMS 3800 Hetrz.png [ 101.61 KiB | Vizualizat de 2367 ori ]

Subiectul mesajului: Re: Proiect Hertz HXS 380D
MesajScris: Dum Apr 03, 2011 6:53 pm 
Neconectat
User

Eu ma gandeam la ceva BP6. Am simulat o incinta cu WinISD si am obtinut 118-119dB intre 35 si 115Hz cu 400W astfel:
Front Chamber: 25L, acordata la 80Hz, lungimea portului:44cm;portul este dreptunghic 6x50cm
Rear Chamber: 98L, acordata la 35Hz, lungimea portului:61cm; portul este dreptunghic 6x50cm

Momentan nu am acces la simularea in WinISD ca sa atasez graficele.

Dupa ce m-am uitat pe net la fel de fel de incinte m-am apucat si am desenat ce se vede in poza. Daca am desenat o prostie, asta e; e prima tentativa de a proiecta o incinta :D

http://i52.tinypic.com/b6ae1c.jpg - da, stiu, era mai bine daca o desenam intr-un program special pt asa ceva dar necunoscand ce programe exista pt asa ceva mi-a fost mai simplu cu creionul si hartia.
Asta ar fi vederea de sus, inaltimea cutiei fiind de 50cm (dimensiune interioara).
As vrea sa o realizez din PAL hidrofugat de 20mm sau 18mm.

Ce parere aveti?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2