The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 10:45 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: recomandare modul de bas
MesajScris: Mie Ian 14, 2009 9:33 pm 
Neconectat
User

am si doua boxe pe 2 cai cu urmatoarele difuzoare:
RCF MB15H401 - medii bas
WN-D72 - driver inalte + horn
cu filtru pasiv DNA XPRO 2 .
sunt foarte multumit de sunet dar as dori sa contruiesc si un modul de bas. care sa fie cu un difuzor de 18` si pe care sa il folosesc pentru interior destul de putin la exterior.dar care sa ajute boxele pe partea de bas sau subbas.si sa nu fie planar.ce parere aveti? se poate? si sa nu fie nici foarte greu, deci sa pun un difuzor de neodinium.
aveti vreun proiect?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 14, 2009 10:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

FL-18ELF ar fi ideal aici

proiect se poate face

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 15, 2009 7:04 pm 
Neconectat
User

da da exact la acel difuzor mam gandit si eu.dar as avea nevoie de un proiect... daca ma poate ajuta careva. deci sa fie cumva cu difuzorul pe fata sau in orice caz sa il pot folosi mai mult pentru interior. ca am probat cu 2 planare semiscurte si parca nu suna asa bine in sali mici si medii si in alea mari huruie.deci...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 15, 2009 9:17 pm 
Neconectat
User

ce parere aveti de proiectu asta?

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 15, 2009 11:00 pm 
Neconectat
User

un simplu band-pass 6
se pot obtine aceleasi performante dar cu mai putina bataie de cap

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 9:35 am 
Neconectat
User

aha. am inteles.dar o intrebare. proiectu acesta ar suna mai bine decat unul care are difuzorul pe fata? sau cam la fel de bine?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 12:40 pm 
Neconectat
User

te referi la un bass-reflex ?
ambele au plusuri si minusuri

depinde ce vrei sa obtii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 12:53 pm 
Neconectat
User

medesh, ai luat difurile ? (vb de rcf)
scz acu am vazut ca ai boxele facute , cum iti coboara mb 401 ? de curiozitate
in ce cutii le-ai pus si daca consideri ca te poti folosi de ele si fara basi
Ms

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 4:16 pm 
Neconectat
User

salut. da am luat cele 2 rcf-uri. le-am pus in incintele acelea, daca mai ti minte leam si facut niste poze.dar le-am modificat pe 2 cai cu driver de inalte model WN-D72 cu hornul acesta http://paudio.ro/showproductf927.html?id=554; cu filtru pasiv DNA XPRO 2. de sunet sunt foarte multumit. vreau sa spun extrem de multumit. si nu miam dat seama de acest lucru de abia in momentul cand am inceput sa le compar cu alte modele cum ar fi: dynacord f150 seria forum (1100euro buc) unde a fost o diferenta foarte mare pana si la volum(adica pe aceleasi modele de puteri la exact acelasi volum ale mele sunau mult mai tare si mult mai bine, cu un bas ma profund si sunet mai clar.Le-am comparat si cu acest model de box http://www.nexus-acoustics.ro/imagini/CLUB%20Se ... C151FB.gif , dar care are alte difuzoare. adica pe inalte exact ca si la ale mele WN-D72 dar pe bas un difuzor de la paudio Sn-15lf(daca am inteles bine) de 600w cu acelasi filtru pasiv DNA XPRO 2. intre astea 2 diferenta a fost destul de mica.este o diferenta deoarece cutiile mele sunt umpic mai mari. si la fel am observat la acelasi volum suna umpic mai tare.dar intre astea doua nu este diferenta mare.

da, ma pot folosi pe ele si fara bas.urmeaza sa imi cumpara o putere QSC PLX parca, 3400w, cu 700w in 8ohmi.pe care am si probato pe boxele mele si suna demential.se impaca super.am si bas am si inalte am de toate pe cuvant. dar simt parca totusi nevoia de un subbas care sa coboare mai mult in frecventa.poate gresesc.de aceea inca ma interesez, intreb una alta.acum sunt in cluj la fac, dar cand ajung acasa vreau sa le probez impreuna cu un bas, de 18 care are difuzorul pe fata.si atunci o sa vad cat de mare e diferenta.si daca se merita sa fac si un subbas.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 4:42 pm 
Neconectat
User

salut
multumesc de raspuns. Te-am intrebat pt ca, cunosc modelul , le-am auzit si eu . Intr-adevar se descurca admirabil in medii, puteai pune si driver de 1"si sa le tai pina in 2000, nu greseai cu nimic din pct de vedere al raspunsului on-axis, ai pus 2" cu atit mai bine. Atit doar ca mi s-au parut cam limitate in bass, mai mult "punch" decit profunzime. Nu mi s-a parut flagrant , dar cereau parca basi , pt ca mediile joase pareau sa traga in fata. Asta-i doar o opinie . Ms

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 16, 2009 4:45 pm 
Neconectat
User

Daca zici ca simti nevoia de subbass poate un x1 ar fi o alegere buna...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 17, 2009 7:35 am 
Neconectat
User

da ar fi o alegere buna, o boxa cu un difuzor de 18.dar nu stiu care proiect ar fi mai bun.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 17, 2009 7:37 am 
Neconectat
User

si in legatura de boxe credema, scot bas pe care sincer nici eu nu am crezut ca o sa il scoata un difuzor de bas-medii, si pe cuvant. de cand l-am luat multi au zis ca nu este ok ca era mai bun unu numa de bas dar sunt super multumit de el.din orice punct de vedere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 17, 2009 7:43 am 
Neconectat
User

ce mai pot adauga, este un singur lucru, la putere mica bas-ul este slabut dar cand dau un min de 450w in ele intra, bas-ul asa calumea...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2