The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 11:14 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 50 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 12:19 am 
Neconectat
User

Lumea care stie mai mult?:) Omule eu fac boxe la comanda cu difuri de la p.audio de ani de zile.Experienta am da nu si cazul asta.Eu am vrut sa stiu doar daca s-ar auzi bine unul din difurile astea in incinta de volum mic si daca a mai incercat cineva asta.Da parerea mea e ca nu e chiar atat de simplu.Eu zic totusi ca o masina ar putea reactiona ca o incinta bandpass.Acum nu stiu...cum am zis ...nu am incercat asta pana acu.Ma rog...cred ca pana la urma o sa ma axez pe ground zero .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 3:37 am 
Emil scrie:
Lumea care stie mai mult?:) Omule eu fac boxe la comanda cu difuri de la p.audio de ani de zile.Experienta am da nu si cazul asta.Eu am vrut sa stiu doar daca s-ar auzi bine unul din difurile astea in incinta de volum mic si daca a mai incercat cineva asta.Da parerea mea e ca nu e chiar atat de simplu.Eu zic totusi ca o masina ar putea reactiona ca o incinta bandpass.Acum nu stiu...cum am zis ...nu am incercat asta pana acu.Ma rog...cred ca pana la urma o sa ma axez pe ground zero .

daca ai avea experientacare zici tu, nu ai vrea sa bagi dif pro de 18" facut pt aer liber in masina :wink: + nu mai lauda MTX-ul ala de 1500W ca nu scoate atata nici daca plangi langa el :lol:

daca chiar vrei sa faci ceva asculta oamenii de pe aici si baga in masina ceva conceput pt masina........ daca nu fa ce vrei tu dar sa nu te auzim dupaia cu posturi de genu "sd18el suna ca un kakat" pt ca tu l-ai bagat in masina si vrei sa sune ca la un concert bassu in masina aia .....

P.S. pt cei care nu stiu cu ce se4 lauda emil ca are experienta in domeniul pro i-a priviti si voi ce capodopere are el :D + ca la alea cu hashpecinspeve la vanzare mai zice ca au si 270W rms :lol:

:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: numa sa vedeti aici statii si boxe pro mai ales la aspect :D :lol: ....... no offence Emil dar mai bine ai tacea ca "unii" chiar stiu cum sta treaba cu boxele si cu amplifurile :D

aici maestrie in a face un amplif :D http://i16.tinypic.com/2yu115k.jpg + bonus :D aici amplif de amplif http://i11.tinypic.com/44i4aif.jpg aaaaa si sa nu uitam hashpeulcinspeve :D (foarte pro mocheta cu dungi ) http://i9.tinypic.com/2lc9o9y.jpg un adevarat experimentat in a face scule pro Emil nu am ce zice jos palaria :oops: ......

Daca cineva considera acest post total aiurea pote sa il stearga nu ma deranjaza .... DAR nu mai suport oamenii de genu care se cred mari stiutori in ale sunetului si mai cer sfaturi aici pe forum .... si cand le zici ce e mai bine devin aroganti "Omule eu fac boxe la comanda cu difuri de la p.audio de ani de zile.Experienta am da nu si cazul asta"

deci cum am zis si mai sus :D Emil daca tot ai atata experienta fa frate ce vrei nu ne mai intreba pe noi daca tot stii cu ce se "mananca" sunetul (in general) ...... daca zici ca ai experienta in domeniul pro ar trbuii sa stii si tu care e treaba cu difurile pro....macar pt ce aplicatii se folosesc :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 4:27 am 
Neconectat
User

nu fiti rai :roll: cunosc ceva persoane care le au cu domeniul audio auto si nu stiu multe despre domeniul pro.. poate Emil e un caz asemanator doar invers.
eu am montat 2 amplificatoare MTX in masini si pot sa zic ca sunt impresionante.. nu mai tin minte modelele thunder3600 parca 12 finali pe canal avea si posibilitate de functionare 1 ohm. ca si curiozitate avea pe el 3 sigurantze de 40a deci nu va temeti ca nu o sa duca un dif..
Recomandarea mea ar fii sa iti cumperi ori 2 difuri de 12" sau un dif de 15" daca vrei sunet frumos alege GZ.. daca vrei SPL mare in detrimentul unui bass ffoarte jos alege DLS este un model de difuzor de 15" cu 99 SPL 1w1m
daca iti plac in mode deosebit difuzoarele mari ..sunt HERTZ de 15" 18" chiar si 21"
oricare varianta e mai potrivita decat un difuzor pro care nu coboara asa jos si in plus ai de facut o cutie enorma pentru el

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 9:13 am 
Neconectat
User

Ca sa ii raspundem omului si la prima lui intebare , SD-18EL cred ca e difu care lucreaza in cea mai mica incinta din difurile pa de 18", repet , cred numai , nu stiu.
+ diful e in 8 ohmi si cu ampul tau de "1500w rms" 4ohmi , o sa ai sa zicem 700w in 8 ohmi hai 500w ca nu va fii randament prea mare , deci uite asa o sa vii dupa aia pe forum cu afirmatii gen "SD-18EL abea se aude" sau "abea se mishca"(stim cu totii ca difurile pro nu au curse de kilometrii ca difurile auto) deci dute cu incredere pe groud zero , daca vrei ceva mare am pus link mai sus , e de 18" e mare e solid e "frumos" o sa ai cu ce te lauda :roll: si se va auzii ca o bomba :twisted:
P.S. io zic sa nu te mai lauzi ca ai experientza (pe aici) ca nu e de bine :?

@noobsound nu cred ca trebuie sa iti zic eu ca difurile pro de la PA sunt pe 8 ohmi , nu? nici pe departe de 1 ohm :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 10:36 am 
Neconectat
User

Mersi baieti...diful asta il iau http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=408

Dr4G0n chiar nu trebuia sa faci atata propaganda d c esti asa papagal?...alea sunt unele din primele mele boxe si sunt facute cu un buget minim...Fi sigur ca daca aveam bani atunci puneam o mocheta klumea. Salut tuturor...topic inchis...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 10:43 am 
Neconectat
User

Pacat ca e nexus plecat, io tare ma indoiesc ca wn-ul ala merge cel mai bine in incinte compacte , si indiferent de difuzor , nu va cobora bine in asa incinta mica, cel putin nu cum vrei tu sa coboare :roll:
Ma bucur ca iti iei un dif auto, data fiind alegerea , eu zic ca nu vei regreta :wink: 8)
P.S. de ce ti-ai editat postul?
De ce ai sters partea cu "wn-18 se comporta cel mai bine in incinte mici"?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 10:56 am 
Neconectat
User

ar fii mai indicat un difuzor auto din mai multe motive: sunt concepute sa lucreze bine in incinte cu volum mult mai mic, ai dubla bobina de 2 sau 4 ohmi si ai posibilitate sa il legi la 2 sau 1 ohm cu bobinele in paralel( amplifele MTX garanteaza functionarea la 1-2 ohmi) si astflel va intra mai multa putere in difuzor

uite aici ce am scris Sandu_alex de unde ai dedus tu ca am zis eu ca sd18 are 1 ohm?

foarte buna alegere Emil un dif mai bun nici ca se putea GZ ala o sa faca senzatie si prin aspect si prin sunet.Nu uita sa faci poze si sa le inchizi gura la rautaciosii astia :wink:
ps: daca nu gasesti la vasile vezi ca poate are Nexus

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 11:22 am 
Neconectat
User

Am sters partea aceea pt ca sa nu mai starnesc alte discutii ...dar WN-18S e f bun pt ca poate cobora in frecventa f bine si in incinte de volum mic(110-120 l.Eu am observat chestia asta ..si apropo si nexus a zis asta...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 11:23 am 
Neconectat
User

Am sters partea aceea pt ca sa nu mai starnesc alte discutii ...dar WN-18S e f bun pt ca poate cobora in frecventa f bine si in incinte de volum mic(110-120 l.Eu am observat chestia asta ..si apropo si nexus a spus-o
...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 11:25 am 
Neconectat
User

noobsound scrie:
avea si posibilitate de functionare 1 ohm. ca si curiozitate avea pe el 3 sigurantze de 40a deci nu va temeti ca nu o sa duca un dif..

Cam de pe aici, si nu am dedus nimic.
Am vrut sa zic ceva de genu "poate sa mearga si pe 0.5ohmi ca sd-ul tot de 8 ohmi este"...deci putere p*** :lol: :lol:
Dar s-a inteles gresit :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 12:37 pm 
Neconectat
User

Offtopic: Un difuzor care lucreaza in cutii mici bine are Qts-ul destul de mic, chiar sub 0.3 Deci daca vreti difuzoare care lucreaza bine in cutii mici cautati difuzaore cu Qts sub 0.3 Totusi o sa aveti si cateva dezavantaje.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 1:19 pm 
Neconectat
User

WN-18 are qts 0.235
SD-18 are qts 0.278
Aia inseamnca ca wn-ul mere in incinte mai mici :oops:
Dar tot sd-ul coboara mai jos :lol: Operating Bandwidth 20 Hz - 400 Hz
La wn nu am gasit :roll: parca pana in 40hz coboara :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 1:48 pm 
Neconectat
User

Da ai dreptate da uita-te si la pret ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 2:17 pm 
Neconectat
User

Nu te mai uita la operating bandwidth ca aia e un fel de vrajeala: repreazinta valoarea de - 10 dB a graficuluipe care difuzorul il are montat pe panou infinit. In bassreflex difuzorul are alt comportament, deci acolo nu prea conteaza acel raspuns. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 9:30 pm 
Neconectat
User

Vaiii
Ca ma doare capu cand vad ca numa cu GZ sunteti in gura!
Majoritatea nu ati vazut..nu ati testat si nu cunoasteti nimic depsre GZ sau alte firme din domeniul car-audio.
Ati auzit de la unu si altu ca Gz in sus si GZ in jos..si toti recomandati.
Kicker, Focal nu va spune nimic?
PS: nu spun ca GZ nu sunt bune...dar nici sa nu exageram!

Ps: Dr4g0n..nu mai te umfla aiurea, ca te cunosc de pe forumul . si stiu cat te duce capu.(nu mult). .asa ca taci acol si nu mai te da in spectacol cu cunostiintele tale.atat de avansate incat ne da pe toti pe spate :!:

O seara placuta!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 50 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2