Nemesis scrie:
Deci inseamna ca ar merge cumva cumva si intr-o sala de cca 60 mp (am eu una in gand acuma

). Problema asta a directivitatii nu s-ar putea oare rezolva cat de cat prin montarea sa zicem a 2 incinte de acest gen , in niste locuri anume din sala ?
Nexus , zi-mi te rog cam ce dimensiuni aveau dicotecile in care ziceai ca au fost montate astfel de hornuri , cate si unde in sala au fost montate incintele (vb numai de sub-uri) , ca sa pot face o paralela cu situatia mea ?
Cred ca acest subwoofer nu merge in camere mici pt ca elasticitatea aerului din camera e mult diferita fatza de cea a aerului dintr-un spatiu deschis , ceea ce ar insemna o modificare a impedantei acustice pe care debiteaza hornul si automat modificarea rasounsului in frecventa al hornului .

Am pe undeva dreptate in ceea ce am zis mai sus , (asa pt cultura mea generala

)? Daca afirmatia mea este corecta asta ar insemna ca s-ar putea proiecta si un horn care sa mearga bine si in camere mici, nu ? Pe hi-end user-ul VTP propune spre constructie incinte VTP , care de fapt tot niste hornuri .
Daca acest horn e putin directiv , atunci care din planurile de subwoofere tip horn sunt mai putin directionale , sau nu exista asa ceva(adica toate hornurile sunt directionale?).
Pt camere/sali mici in privinta spl-ului ajunge sigur bass reflex-ul (iesind intr-o seara afara din sala aia de 60 m de care am zis mai sus, am constatat ca ....vibra pamantul sub picioarele mele - de la 2 BR cu cate un hp-15

)
modelul de planar horn cu porturile aduse la iesirea hornului va functiona si in sali mai mici pentru ca este proiectat in asa fel incat sa sune bine si la distante mici
hornurile planare sunt un o tentativa de a imbina performantele bassreflexului cu directivitatea hornurilor
rezultatele initiale (boxele dynacord ) care aveau reflex in interiorul hornului , aruncau sunetul f departe, dar de aproape sunau prost din cauza ca hornul nu era capabil sa sustina frecventele la care trebuia sa lucreze din cauza suprafetei de iesire f mici.
-modelul postat aici cu porturile care radiaza la iesirea hornului este un proiect a lui DNA aparut dupa ce a studiat problemele pe care le avea Dynacordurile.
-acesta cu modificarile aduse coboara mai jos si suna bine si la distanta mica.
-cateva incinte planar horn (modelul Dynacord) au fost montate in cateva discoteci destul de mari ca suprafata sub scena