The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 12:32 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 232 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 02, 2006 8:21 pm 
Neconectat
User

tare as vrea sa fac un horn de tipul celui prezentat de DNA cu difuzorul WN18S.O merge pt o camera de 30 MP sau e mai recomandat un Basreflex cu acest difuzor?? DNA,Nexus :roll: ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 02, 2006 10:30 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

pt tine bassreflex fara discutie

"animalul" prezentat aici este pentru sonorizari de mare putere in aer liber :shock:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 03, 2006 9:34 am 
Neconectat
User

Sa inteleg ca ''animalul'' :D merge cum trebuie numai in aer liber ? In sali ceva mai mari totusi nu ar merge , ca daca prin absurd consideram o sala infinit de mare atunci am avea de fapt un spatiu in aer liber nu ?

Intr-o sala de 60 mp sau un pic mai mare nu ar , merge ? Si daca nu merge , de ce anume nu merge (se inrautateste raspunsul incintei sau apar coloratii in sunet ) ? Intreb pt ca ma bate gandu sa-mi fac si eu in viitor unul sau doua subwoofere din astea pt diverse tipuri de sonorizari si as vrea sa stiu dinainte daca boxele astea ar merge si in incaperi mai mici (cum am zis in jur de 60-100 mp)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 03, 2006 4:48 pm 
Neconectat

Nemesis

planar hornul acesta ar merge si in sali mai mari, inafara de exterior

sali de 100 de metrii ar fi ok (cantitati enorme de subbass)

problema este ca aceste suburi sunt putin directionale asa ca in sali mai mici pot aparea reverberatii nasoale.

au fost cateva bucati instalate in discoteci cu probleme de acustica, cu rezultate f bune

era cineva care intreba daca poate folosi asa ceva in casa (camera de apartament)

raspunsul este NU , camera este mult prea mica si ridica o gramada de problme in cazul utilizarii acestui tip de subwoofer

pt spatii mici bandpass-ul si bassreflexul sunt cele mai bune

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 03, 2006 11:01 pm 
Neconectat
User

Deci inseamna ca ar merge cumva cumva si intr-o sala de cca 60 mp (am eu una in gand acuma :) ). Problema asta a directivitatii nu s-ar putea oare rezolva cat de cat prin montarea sa zicem a 2 incinte de acest gen , in niste locuri anume din sala ?

Nexus , zi-mi te rog cam ce dimensiuni aveau dicotecile in care ziceai ca au fost montate astfel de hornuri , cate si unde in sala au fost montate incintele (vb numai de sub-uri) , ca sa pot face o paralela cu situatia mea ?

Cred ca acest subwoofer nu merge in camere mici pt ca elasticitatea aerului din camera e mult diferita fatza de cea a aerului dintr-un spatiu deschis , ceea ce ar insemna o modificare a impedantei acustice pe care debiteaza hornul si automat modificarea rasounsului in frecventa al hornului . :roll: Am pe undeva dreptate in ceea ce am zis mai sus , (asa pt cultura mea generala 8) )? Daca afirmatia mea este corecta asta ar insemna ca s-ar putea proiecta si un horn care sa mearga bine si in camere mici, nu ? Pe hi-end user-ul VTP propune spre constructie incinte VTP , care de fapt tot niste hornuri .

Daca acest horn e putin directiv , atunci care din planurile de subwoofere tip horn sunt mai putin directionale , sau nu exista asa ceva(adica toate hornurile sunt directionale?).

Pt camere/sali mici in privinta spl-ului ajunge sigur bass reflex-ul (iesind intr-o seara afara din sala aia de 60 m de care am zis mai sus, am constatat ca ....vibra pamantul sub picioarele mele - de la 2 BR cu cate un hp-15 :twisted: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 04, 2006 12:28 am 
Neconectat
User

in teorie se zice ca hornurile nu sunt influentate de mediul in care se afla (adiak si in spatii mici tre sa sune bine), practic nu este chiar asa

toate hornurile sunt uni directionale

hornurile de genu planar wave sau vtp sunt niste compromisuri .. ele nu vor ajunge niciodata la calitatea unui horn exponential(asta merje cel mai bine pt bas) calculat k lumea... vor avea probleme mai mici sau mai mari cu fluctuatiile din raspunsul in freq sau cu raspunsul tranzitoriu
aceste compromisuri au aparut din cauza constructiei complicate a hornurilor si a gabaritului f mare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 04, 2006 12:01 pm 
Neconectat

Nemesis scrie:
Deci inseamna ca ar merge cumva cumva si intr-o sala de cca 60 mp (am eu una in gand acuma :) ). Problema asta a directivitatii nu s-ar putea oare rezolva cat de cat prin montarea sa zicem a 2 incinte de acest gen , in niste locuri anume din sala ?

Nexus , zi-mi te rog cam ce dimensiuni aveau dicotecile in care ziceai ca au fost montate astfel de hornuri , cate si unde in sala au fost montate incintele (vb numai de sub-uri) , ca sa pot face o paralela cu situatia mea ?

Cred ca acest subwoofer nu merge in camere mici pt ca elasticitatea aerului din camera e mult diferita fatza de cea a aerului dintr-un spatiu deschis , ceea ce ar insemna o modificare a impedantei acustice pe care debiteaza hornul si automat modificarea rasounsului in frecventa al hornului . :roll: Am pe undeva dreptate in ceea ce am zis mai sus , (asa pt cultura mea generala 8) )? Daca afirmatia mea este corecta asta ar insemna ca s-ar putea proiecta si un horn care sa mearga bine si in camere mici, nu ? Pe hi-end user-ul VTP propune spre constructie incinte VTP , care de fapt tot niste hornuri .

Daca acest horn e putin directiv , atunci care din planurile de subwoofere tip horn sunt mai putin directionale , sau nu exista asa ceva(adica toate hornurile sunt directionale?).

Pt camere/sali mici in privinta spl-ului ajunge sigur bass reflex-ul (iesind intr-o seara afara din sala aia de 60 m de care am zis mai sus, am constatat ca ....vibra pamantul sub picioarele mele - de la 2 BR cu cate un hp-15 :twisted: )

modelul de planar horn cu porturile aduse la iesirea hornului va functiona si in sali mai mici pentru ca este proiectat in asa fel incat sa sune bine si la distante mici

hornurile planare sunt un o tentativa de a imbina performantele bassreflexului cu directivitatea hornurilor

rezultatele initiale (boxele dynacord ) care aveau reflex in interiorul hornului , aruncau sunetul f departe, dar de aproape sunau prost din cauza ca hornul nu era capabil sa sustina frecventele la care trebuia sa lucreze din cauza suprafetei de iesire f mici.

-modelul postat aici cu porturile care radiaza la iesirea hornului este un proiect a lui DNA aparut dupa ce a studiat problemele pe care le avea Dynacordurile.

-acesta cu modificarile aduse coboara mai jos si suna bine si la distanta mica.

-cateva incinte planar horn (modelul Dynacord) au fost montate in cateva discoteci destul de mari ca suprafata sub scena

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 04, 2006 2:57 pm 
Neconectat
User

Observ o oarecare contradictie , acuma zici ca acest proiect de incinta a fost proiectat sa mearga bine si in incaperi mai mici si acum cateva posturi recomanzi pt camere mici bass-reflexul in loc de acest horn . Sa fie oare vorba de faptul ca nu se merita pt o camera de apartament un horn asa de puternic (si mare ca dimensiuni) in timp ce un bass reflex ar face galagie suficienta (cu toate ca are dimensiuni si spl mai mici) ?

Proiectul acesta de horn planar prezentat aici a fost realizat si testat practic , sau a ramas deocamdata doar o idee pe o hartie. Daca exista ceva poze cu acest horn as si f curios sa-l vad :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 04, 2006 3:19 pm 
Neconectat
User

cand nexus a zis ca a fost proiectat si pt incaperi mai mici, nu sa referit la o sufragerie .. ci la sali mai mici

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 04, 2006 3:27 pm 
Neconectat

DNA tin minte ca a construit cateva bucati

:lol:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 04, 2006 4:18 pm 
Neconectat
User

Atunci il rog pe DNA sa-mi arate el niste poze cu acele sub-uri (asta bineinteles daca are ceva poze :lol: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 12, 2006 10:59 am 
Neconectat

uitati aici o schita a subwooferului in varianta Poweraudio.ro

Imagine

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 12, 2006 2:04 pm 
pai dimensiuni dai ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 12, 2006 2:17 pm 
Neconectat

de ce nu te uiti pe prima pagina , cea cu proiectul? :evil:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 12, 2006 3:17 pm 
Neconectat
User

Dak tot vreti sa folositit un sw cu waveguide faceti proiectul lui ICEMAN; numai ca din cate am inteles in camere micute dupa 60W nu suna deloc bine :!: cred ca aceasta problema ar disparea in camere de peste 30 mp, dar nu garantez...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 232 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Următorul

Ora este UTC + 2