The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Mai 12, 2025 4:41 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 311 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 16, 2007 1:31 pm 
iti dai seama ca daca dai search pe hdd la "manele", nu gasesti nimica? :lol: :lol: :lol: :lol: 8) 8) 8) 8)

FIXVID scrie:
nu vreau sati stric reputatia

nu dau 2 bani pe "reputatia" mea de pe forum 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 05, 2007 11:12 pm 
Neconectat
User

Intre acest proiect si X1 ( cel de pe SpeakerPlans.com ) care ar suna mai bine , care ar genera o presiune mai mare ? ( Folosesc HP18s )
Mentionez ca am sa-l folosesc mai mult in interior .
Zilele astea dau comanda de MDF si nu stiu inca ce sa aleg dintre : X1 , acest proiect si un planar horn ( difuzorul folosit este HP18s ) .
Am sa construiesc doua sau patru bucati .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 05, 2007 11:14 pm 
Neconectat
User

Daca faci X1 atunci neaparat filtrat trece jos la 60-70 Hz...X1 este numai pt subbas...peste 60 Hz nu prea ai ce face cu el... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 05, 2007 11:18 pm 
Neconectat
User

pentru mai mult subbas,alege X1. pentru un kick mai adevarat si SPL mai mult , alege BPH ! pui 2 cate 2 si daca dai in hp18s in fiecare subwoofer cam 400W obtii peste 140 db ! si vei cobora f bine in frecventa cu 4 bucati . ! mai ales daca o sa te orientezi sale pui in colt sau langa un perete. eu zic sa nu faci planar pt interior, ii pt exterior, nu neaparat pt faptul ca suna tare ci pt faptul ca arunca sunetul departe. daca vrei subbas super adanc, foloseste 4 bucati X1 ( nu stiu daca merge cu hp18s !! ) iar pentru kick super tare si SPL din plin ( oricum vei coboara la 40hz asa lejer cu 4 BPH ! -mai jos decat ii nevoie !! ) foloseste BPH (Band Pass Horn). Eu am fauct 2 bucati, dar nu am doar decat un difuzor si si cu o singura incinta rup pamantul. ! daca nu ai preoiectul sau intampini greutati, contacteaza-ma pe id-ul fechy4u

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 05, 2007 11:20 pm 
Neconectat
User

Deci daca vrei sa alegi ceva fara kick deloc atunci alegi X1...Daca vrei ceva cu kick puternic si cat de cat si subbas atunci faci horn

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 05, 2007 11:28 pm 
Neconectat
User

Cred ca am sa aleg BPH ...
Ti-am dat add .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 06, 2007 10:25 am 
Neconectat
User

Ar fi destul de rigida aceasta incinta daca as folosi PAL de 18 mm ?
La atelierele unde au MDF nu pot sa mi-l taie in unghi ... singurul atelier care poate sa faca asa ceva avea numai PAL .
Cate foi de material intra la o incinta ? Cred ca foaia care am gasit-o eu are in jur de 2.7 x 2 sau ceva de genu ( e o dimensiune standard )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 15, 2007 11:54 pm 
Neconectat
User

http://i16.tinypic.com/2aexlvs.jpg
http://i15.tinypic.com/2lcbl9c.jpg
http://i18.tinypic.com/3zseg3t.jpg
http://i19.tinypic.com/2s0ebt2.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 1:25 pm 
Neconectat
User

Am terminat proiectul , numai ca am unele probleme ...
La volum relativ mare se aude din gura hornului ca si cum ar fi un bass reflex care are porturile prea mici si sufla aer sau ... vibreaza ceva ( doar la kick ) cu totu ca incinta este destul de rigida si nu am reusit sa gasesc nimic care sa vibreze ... poate ca nu e difuzoru destul de strans dar nu cred ... e foarte putin probabil .
Difuzorul folosit este HP18s . Mentionez ca nu am un hipass hardware , ci unul software din calculator ( momentan ) dar nu cred sa faca probleme ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 1:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

undeva scapa aerul

sigileaza foarte bine incinta, in special difuzorul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 9:11 pm 
Neconectat
User

Deci nu stiu ce sa mai fac ...
Am desfacut capacu .. am strans difuzoru pana mi-au iesit ochii din cap ... am mai bagat un rand de suruburi ( acum sunt din 5 in 5 cm peste tot la cutie ) ..... cand dau mai tare , mai ales la kick si daca pun urechea pe incinta se aude cum vibreaza ceva ... nu stiu ce sa mai fac ......
Aracet este pus in draci .... deci nu e asta problema ... + silicon pe toate muchiile de la camera inchisa ........
Acum iau in considerare sa merg pe alt tip de incinta pt acest proiect ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 9:33 pm 
Neconectat
User

darkm4n scrie:
Acum iau in considerare sa merg pe alt tip de incinta pt acest proiect ....

Eventual un planar 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 9:50 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ai bagat ranforsarile din gatul hornului?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 10:13 pm 
eu am etansat capacul detasabil si manerele cu ceva material care pe o parte avea un strat ce se lipea. youli4you si crexy pot sa confirme ca este etans si nu scapa aer. Asa ar trebui sa faci si tu. Hornu asta are un sunet frumos si agresiv cand il ataci cu cativa wati :wink: . Eu nu am auzit nimica la el din ce zici tu

EDIT.

vezi sa nu strangi prea mult difuzorul, ca totusi e de tabla si e posibil sa il descentrezi. daca sta ridicat cu 0.5 mm ii destul sa strice tot sunetul. Etanseaza-l cu ceva, si manerele si parte pe ce se prinde capacul :wink:

Ultima oară modificat de user eliminat pe Lun Mar 19, 2007 10:30 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 10:27 pm 
Neconectat
User

si io am simtit la fel ... ce simte dark, DAR am etansat mai bine cutia si acuma nu se mai aude nimik , doar sunetul ucigator :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 311 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 21  Următorul

Ora este UTC + 2