The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Mai 14, 2025 9:38 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 311 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 10:37 pm 
Neconectat
User

Toate braceurile sunt puse conform proiectului ....
Maine am sa schimb suruburile de la difuzor , am impresia ca astea au o mica problema ( nu pot sa explic , am sa pun niste poze maine cand il desfac ) ...
Cand pun urechea pe latura incintei , exact unde vine placa cu difuzorul se aude cel mai tare vibratia aceea ... deci ... singurul lucru care ramane ... sa nu fie prins difuzoru bine .... si parca suna a metal .. ca si cum ar vibra capul surubului de sasiul difuzorului ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 19, 2007 10:56 pm 
nu stiu daca ai citit editul meu anterior dar este foarte important si eu cred ca ai scapari de aer.

adircf scrie:
vezi sa nu strangi prea mult difuzorul, ca totusi e de tabla si e posibil sa il descentrezi. daca sta ridicat cu 0.5 mm ii destul sa strice tot sunetul. Etanseaza-l cu ceva, si manerele si parte pe ce se prinde capacul :wink:

sper sa nu zica iar Giovanii ca vreau premiu de la Nexuse

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 7:42 pm 
Neconectat
User

Azi am strans difuzoru , am schimbat suruburile si .. tot se mai aude acea vibratie . Acum difuzorul sigur sigur este strans ... am folosit o cheie pneumatica ...
Am ajuns la concluzia ca ar vibra PALul in interior ... altceva nu stiu ce sa mai cred ... oricum nu este suparator acel zgomot .. abia se aude.. dar este acolo .
Am sa caut frecventa la care se aude cel mai tare ... poate ajuta cu ceva .
E undeva intre 50 - 65 Hz .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 9:02 pm 
ai pus panou de conectori ?

Acuma imi aduc aminte ca si eu am avut ceva sunet ciudat si vibra panoul de conectori chiar daca avea 6 puncte de prindere... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 10:00 pm 
Neconectat
User

darkm4n
ai folosit pal melaminat.. mare greseala si de acolo iti vine acel sunet.. am patit si eu in cateva randuri pana mi-am dat seama ce se intampla
e o vibratzie si suna urat carcasa difuzorului cand vibreaza pe pal MELAMINAT si mai scapa si aer
chestia e urmatoarea .. daca folosesti holtzsuruburi cu cap ingropat gen holtzsuruburi pentru rigips o sa observi ca o sa indoaie putin tabla difuzorului si o va impinge in jos din cauza conului care il formeaza capul holtzsurubului si vei avea o ff mica distantza intre difuzor si placa care il tine.daca folosesti pal nemelaminat nu o sa ai problema asta deoarece mica indoitura care o face holtzsurubu intra in pal dar prin emailu ala care il ai tu pe pal sau cum se numeste nu merge. ce am zis eu e 100% verificat ca am patit in 2 randuri.Oricine poate verifica un difuzor strans tare cu holtzsuruburi pentru rigips ca la gaurile de prindere are o mica indoitura.
eu am rezolvat problema aceasta punand sub difuzor si sub manere si panou conector un strat din burete dinacela subtzire care se pune sub parchetul melaminat.e moale si se preseaza pana devine o foitza.FII SIGUR ca nu o sa mai ai scapari prina sa ceva.
ps" daca folosesti mocheta in exterior nu mai e nevoie pentru manere si panou

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 11:08 pm 
Neconectat
User

el foloseste suruburi, piulitza cu gheara.
si mie mi-a vibrat asa, dar am strans difu mai bine si merge stas acuma.
si nici nu am apucat sa pun vatelina sa il aud la adevarata capacitate. io am auzit vibratii acolo pe la 600W, asa.. ca difu isi da duhu pe la 600-700W in 8 ohmi. am avut high pas doar cu 12 db pe octava si low pas la fel
ca sa vezi ce poate tre sa ai high pas setat la 48-50 cu 24 pe octava si un low pas la 120-150 cu 24-32 pe octava.
asa am vazut undeva pe un site.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 11:30 pm 
Neconectat
User

Kenwood poti sa imi spui cum sta subul asta la capitolul THROW?
la distanta se aude ca un horn adevarat.. dintre toate tipurile de horn acesta cred ca are gatul cel mai scurt deasta intreb.. pe viitor visez la un sistem compus din 4 subwoofere si tind spre acest model de incinta.
in interior nu ma indoiesc ca face fatza dar sunt curios de avantajele care le-ar aduce in exterior

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 12:48 am 
Neconectat
User

Da ... corect ... vibratia aceea nu poate sa provina din alta parte decat de la difuzor . Am sa ma duc maine sa cumpar niste burete dala sa pun acolo . Am vrut sa folosesc PAL brut dar nu am gasit la atelierul la care am fost ( e o poveste mai lunga ) asa ca am luat melaminat ....
Ce am observat .. nu stiu cat de bine adera aracetul la stratul ala de plastic ( melaminarea ) cu totul ca ... mi se pare imposibil sa vibreze placile de lemn deoarece am pus o gramada de aracet si suruburi din 5 in 5 cm .
La difuzor am folosit suruburi cu piulita gheara + saiba dar nu exclud teoria cu palul melaminat deoarece oricat as strange eu suruburile este loc sa bag unghia intre difuzor si lemn - maxim 0.5 mm .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 1:29 am 
Neconectat
User

poti fii sigur ca de acolo e acea vibratzie.. pe langa acea vibratzie o sa ai si pierderi in performantza daca nu e etansa camera inchisa.Pentru pal melaminat ar fii fost mai bun bison montage kit. prinde mai bine dar si aracetul tine.uitate dupa ce dai un test cu o putere serioasa si examineaza pe interior cu atentie sa vezi daca apar fisuri intre placi. s-ar observa pe aracet dar ma indoiesc.
PS: pune burete dinala de care ti-am zis si la trapa de acces.Vezi ca e cam dificil sa fixez inelul de burete sub difuzor daca ai la indemana pune un strat de prenandez pe placa apoi pune inelul de burete altfel o sa iti fie greu sa il pozitionezi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 9:02 am 
Neconectat
User

@noob , salut
sincer nu pot sa iti zic, am scos o singura data subu afara, si l-am lipit de casa ( acolo la atelier) si i-am dat putere. in fata lui nu se prea auzea basul, dar pe laterale te rupea :) AM FOLOSIT DOAR O SINGURA BUCATA, iar pt outdoor trebe minim 4 :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 12:59 pm 
@darkm4n daca incepe sa iti vibreze la imbinarile, poti sa arunci cutia la gunoi :roll: si sa iti faci una din pal brut sau osb ca nu e scump :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 22, 2007 4:11 pm 
Neconectat
User

Adi.. uitate la cat aracet a folosit si la cate holtzsuruburi.. slabe sanse sa ajunga sa ii vibreze placile de pal intre ele

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 21, 2007 9:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cam la ce greutate ar ajunge un asemenea subwoofer?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 21, 2007 9:27 pm 
Neconectat
User

pitbull_bog scrie:
Cam la ce greutate ar ajunge un asemenea subwoofer?

in jur de 40-50 kg....depinde de materialul folosit.....al meu are 50 kg :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 21, 2007 9:38 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Din mdf o sa fac ... ori asta ori un bass reflex ... sunt nehotarat :roll: Tu ai o singura bucata? cu ce o amplifici si cum suna?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 311 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Următorul

Ora este UTC + 2