The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 12:39 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Izobaric subwoofer
MesajScris: Sâm Ian 20, 2007 8:46 am 
Neconectat
User

In primul rand salut si bine v'am gasit.
Am de ceva timp doua bucati HP-15S, nu au incinta(e), desigur doresc sa le pun la treaba cat mai curand. M'am gandit initial sa le pun separat in incinte de ~100L acordate pe la 50hz, insa acest aspect ma nemultumeste si in privinta redarii fregventelor joase dar si a spatiului, de aceea m'am hotarat sa fac o singura incinta in care sa pun difuzoarele in conexiune izobarica. Am simulat o incinta nu prea mare si care sa fie cat mai liniara nu stiu cat de mult am reusit, aveti mai jos detaliile legate de simulare.
Astept pareri, sugestii, eventual un proiect e bine venit.

http://img126.imagevenue.com/img.php?im ... _353lo.JPG
http://img104.imagevenue.com/img.php?im ... _472lo.JPG

Edit By admin

pt protectia ta, si a noastra, am stricat linkurile

graficele sunt OK

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 20, 2007 6:38 pm 
Neconectat
User

daca spl-ul nu conteaza pt tine, poti sa faci si o astfel de incinta pt un f3 cat mai scazut

in mod izobaric pierzi 3db

in cazul in care vrei sa sonorizezi cu ele, ar fi bine sa le faci incinte separate; un f3 f mic este mai putin important

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 20, 2007 6:57 pm 
Neconectat
User

Am deja unu din difuzoare intr-o incinta de 72l, o incinta mica intradevar, se aude satisfacator si la fregvente joase, totusi am facut un experiment, am pus si celalalt difuzor peste cel din incinta, fata in fata, prins bine in suruburi si bineinteles legat in antifaza, rezultatul a fost o pierdere in putere in schimb zona fregventelor joase a fost mai accentuata, totusi de la o anumita putere in sus au aparut distorsiuni suparatoare si asta nu datorita amplificatorului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 20, 2007 8:43 pm 
Neconectat
User

schimba pozele alea fa sa apara decat garficul din poza deoarece le creezi probleme administratorilor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 20, 2007 9:38 pm 
Neconectat
User

nu le fac probleme lor, ci voua, care postati grafice ! ei pur si simplu au pus interdictia asta pt a va proteja pe voi, respectiv pe mine. sa nu postam grafice daca nu avem licentza. pe ei nu ii afecteaza cu nimik

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2