The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 4:09 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: sub bas adanc rotund si clar
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 1:01 am 
Neconectat
User

Va salut pe toti, e prima data cand intru pe un forum asa ca imi cer scuze anticipat daca fac vre-o eroare de procedura. bun sa trecem la subiect, am un mic club de 150 mp este o sala patrata cu o inaltime de aprox 3 m, destul de bine antifonata pe jos fiind parchet iar pe 70 % din pereti draperii plusate. Am echipat clubul cu 4 sateliti de la electrovoice din seria exterminator si doi sub basi de 18'' amplificarea am facuto cu statii tot de la EV modelul Q66. Stiam ca partea de jos nu va fii suficienta pentru cei 4 sateliti dar am vrut sa aud cu 2 basi urmand sa mai iau 2 daca imi place si bine am facut ca nu am luat 4 pt ca undeva ceva lipseste, nu am suficienta experienta sa spun ce dar stiu ca nu e ce vreau, ar mai fii de mentionat ca difuzoarele de bas sunt pozitionate undeva incoltul de jos al incintei ( nu sunt bas reflex) Eu imi doresc un bas adanc si rotund nu vreau sa fac doar galagie, poate ma ajutati cu sugestii si pareri multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 1:06 am 
Neconectat
User

scuze am gresit cu modelul boxelor sunt ELIMINATOR

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 2:54 am 
Neconectat
User

pune poza cu basii. si mai precis... ce lipseste ? subbasul ? kickul ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 11:41 am 
Neconectat
User

Cred ca subbasul ii lipseste :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 12:53 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Bine ai venit pe forumul nostru

vad de unde provine problema ta

seria Force de la EV/Dynacord nu este proiectata pt instalatii fixe de sunet, ci mai degraba pt sonorizari portabile .

din acest motiv, ei au sacrificat extensia in subbass pt a produce niste incinte mai compacte.

subwooferul tau este o combinatie intre bandpass si manifold si nu va putea cobora asa cum doresti tu.

as recomanda subwoofere complet bandpass sau bassreflex, cu mentiunea ca eu, personal, as merge pe bassreflex din cauza defazajelor introduse de bandpass.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Sâm Ian 06, 2007 12:56 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 12:54 pm 
Neconectat
User

sa vedem ce zice. subwooferele unde sunt pozitionate ? pune te rog ceva poza cu basii si cu pozitia lor in club. incearca sa ii pui cel putin langa un perete daca nu, chiar in coltz. ce firma is basii ? da un model... ceva....

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 2:46 pm 
Neconectat
User

Eliminator am ascultat si eu si nu prea are subbas...chiar ii lipseste...
Aruncati si voi un ochi pe graficele "subului" si satelitilor si o sa vedet ca pana in 50 Hz duce, dar sub nu prea... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Ian 06, 2007 5:24 pm 
Neconectat
User

Am sa pun si niste poze, in seara asta ma duc acolo si voi face si cateva poze. Se pare ca nexus stie exact ce ma doare. Daca poate sa imi recomande si tipul de difuzor incinta pt bass reflex si cate bucati considera ca ar fi necesar multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 07, 2007 10:56 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

sunt mai multe difuzoare care ti-ad da ceea ce doresti in bassreflex

C18-600LE, SD-18, P-18N sau HP-18S ar presta corespunzator

4 bucati ar fi numai bune

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 07, 2007 2:24 pm 
Neconectat
User

Sal acel sub pe care il ai tu mai mult reda kick basu pt sub iti recomand acesta schema cu diuri de la Pacoustic SD 18. 4 bucati iti vor ajunge cred eu. Insa eu te sfatuiesc sa nu bagi suburile chiar in colt din cauza ca poti avea defazaje intre suburi si sateliti dar depinde si locul satelitilor si de forma clubului. baga subu mai aproape de un perete dar nu chiar in colt

http://kepfeltoltes.hu/view/070107/bass ... es.hu_.jpg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 08, 2007 12:18 am 
Neconectat
User

Va multumesc pt sfaturi, sincer sa fiu nu credeam ca mi se va raspunde atat de prompt, aveam impresia ca pe forumuri sunt doar discutii inutile intre "maniaci" dar iata ca nu e asa, daca faceam treaba asta mai devreme nu cheltuiam aiurea niste bani. Apropo la unul din cei doi basi de la renumita firma sa deplasat magnetul si l-am trimis in germania sa-l schimbe. inca o data multumesc frumos

Sus

Subiectul mesajului: Hmm
MesajScris: Lun Ian 08, 2007 9:02 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eliminatoarele DEJA nu se mai fac in SUA, sint facute prin alte tzari, nu dau nume...

Sint difuzoare destul de proaste in cutiile de bas,chiar daca au 18".
Am avut la firma unde am lucrat, si am reusit sa rup bobina unul bass cu un Q44, care nu a avut regim de lucru in CLIP,compresorul era reglat cam 10% sub nivelul de clip al amplifului.

Filtrele sint f proaste pe bass, este un (o) caca de bobina cu miez magnetic(tole I),care dupa ce am schimbat difuzorul cu altul, la 2 luni, boxa a tacut din nou.
Si,ce credeti ca era?
Se rupsese bobina din rigidizarea aia cu nus ce adeziv. :oops:
In fine.
Electrovoice NU mai este ce a fost(cel putin ce ajunge la noi), eu am o pereche de T52, trimise din SUA,cele din lemn, care merg si in ziua de astazi.
Succes!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 18, 2007 12:06 am 
Neconectat
User

salutare am revenit si as vrea sa pun si eu poze cu basul dar nu prea stiu cum sa o fac [/img]

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 18, 2007 12:16 am 
Neconectat
User

Uploadezi aici http://www.tinypic.com
Asteptam pozele :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 18, 2007 12:25 am 
Neconectat
User

Pozele de la C.T.B. :wink:
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 38 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2