The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 3:39 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Incinta tip Fx 20 pentru MAG1801
MesajScris: Lun Noi 03, 2014 6:49 pm 
Neconectat
User

Buna seara am o intrebare si o rugaminte daca se poate.

Se poate construii un proiect pentru MAG 1801 sa lucreze in incinta tip FX 20?

Daca se poate si ar fi compatibil, ma poate ajuta cineva cu un proiect ? dau o berica :D

Sus

Subiectul mesajului: Re: Incinta tip Fx 20 pentru MAG1801
MesajScris: Lun Noi 03, 2014 7:29 pm 
Neconectat
User

Cauta pe forum ca sunt un milion de discutii despre fx20. Proiectul fx20 care este pe forum este compatibil multor difuzoare care include si difuzorul tau. Problema discutabila de ani de zile este distanta dintre un perete si port.Unii zic ca,conteaza altii nu.Acu daca tu cauti ai sa gasesti toate raspunsurile.

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 7:19 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

FX20 merge bine doar cu difuzorul original si procesarea DSP de la Dynacord .
Restul sunt vise erotice , dar daca esti perfectionist si stii ce trebuie sa redea acea boxa nu vei putea fi fericit .
Daca nu esti pretentios , merge si in varianta propusa pe forum .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 9:06 am 
Neconectat
User

Asa e cum zici tu Victor.De asta vin tiganii la mine si inchiriaza basi contrafacuti cu b&c-uri si mai vor sa le fac si lor. Procesarea e un pic dificila de facut dar daca stai sa te joci un pic ii dai de cap. Chiar sapt asta o sa fac teste 1 la 1 cu 4 basi originali cu xa4000 contra la 4 cu b&c cu xp3000 si dcx.

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 10:01 am 
P Victor scrie:
FX20 merge bine doar cu difuzorul original si procesarea DSP de la Dynacord .
Restul sunt vise erotice , dar daca esti perfectionist si stii ce trebuie sa redea acea boxa nu vei putea fi fericit .
Daca nu esti pretentios , merge si in varianta propusa pe forum .

Ciudat ce spui ... :roll:
In basi cobra 4 (sunt identici cu fx20 , numai ca sunt vopsiti) sunt difuzoare 18lw1400(oem)varianta veche de 700w
Evx 180b(modelul de serie) nu mi se pare un difuzor extravagant :?
Imagine

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 5:45 pm 
Neconectat
User

Deci incintele le-am facut dupa proiectul postat pe forum cel in 3D.

Nu imi place cum suna deloc .... zici ca e o combina ...

Sunetul la care vreau sa ajung este cel apropiat de Fx20 Original.

Inainte sa fac incintele astea, facusem niste incinte exact ca FX20 dar lungi in spate. Nu era ca originalul. Ideea care este. Ala care il facusem era din PAL de 18 mm era foarte greu, undeva la 90 de KG cu tot cu dif (Apropo era acelasi difuzor) si aveam acelasi sunet ca si originalul. De ce am facut proiectul de pe forum? Pentru ca pe incinta veche un difuzor a facut prea mare galagie si si-a dat DUHU. Nu era procesat. Acordajul incintei cine stie la cat era .. si sa distrus mecanic. Am zis ca sa incerc ce este pe forum. Suna prost ... dar sunt facute din PlyWood de cedru cu miez de plop de 18 acum. Intrebarea este ca sa numai dau bani pe 10000 de placi ca sa incerc toate variantele; Este diferenta daca fac proiectul de pe forum cu PAL? Si invers daca fac proiectul care il facusem inainte din PLYWOOD? Pe mn m-ar interesa si greutatea .. Proiectul de pe forum a iesit foarte usor, undeva la 45 de KG cu tot cu dif. care are 14 KG si el.

Un raspuns daca se poate va rog mult ca sunt in dilema

Multumesc.

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 5:50 pm 
Neconectat
User

Zi un pic ce amplificare si procesare ai .De nu suna.

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 5:56 pm 
Neconectat
User

El in mod normal si pe un casetofon ar trebuii sa sune si la un volum mic, ma refer sa se auda sunetul care il doresc.

Amplificatorul este un . P1600 o chinezarie. Este acelasi amplificator care am probat si data trecuta pe incinta veche. Fara nici o procesare.

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 6:35 pm 
Neconectat
User

foarte gresit ceea ce zici si ceea ce gandesti tu Bolat Seval

daca tu ai reusit sa omori un 1801 si ne zici ca subwooferul trebuie sa sune si pe un casetofon mic..... sincer nu prea ai ce cauta in domeniul asta

un cutie + un difuzor nu inseamna neaparat un subwoofer

iti garantez eu ca daca iei un FX20 original si il pui pe cacaturile tale de amplificatoare si procesoare sau ce mai ai tu acolo (daca ai) n-o sa sune cu mult mai bun decat al tau

Sus

MesajScris: Mar Noi 04, 2014 11:22 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Bolat Seval scrie:

Un raspuns daca se poate va rog mult ca sunt in dilema

Multumesc.

Uita definitiv de acest gunoi numit FX20 !
Orienteaza-te catre un planar deja clasic : viewtopic.php?f=25&t=8558 , face de ras aproape toate subwooferele de firma pe care le poti gasi pe la noi , incepand de la 2000 Euro in sus !
Nu te incapatana sa continui acest proiect cu FX20 , drumul e doar unul singur .
Da , merita sa recitesti experientele unor useri , postate in trecut pe acest forum .
Din pacate , in prezent nu mai varsa nimeni din casa...restul , adica cei fara " initiativa " trebuie sa ramana in ceata .
Cunoasterea inseamna putere si bani , supravietuire si faima etc ...asta face intotdeauna diferenta intre invinsi si invingatori ( sau ... prosti sau destepti etc ) .
Nu glumesc , de ceva timp nu mai fac sacrificiul sa-mi pierd vremea cu habarnistii , au la dispozitie foarte mult material didactic pe acest forum pentru studiu individual : teorie si partea practica .
Dar nu , se gasesc intotdeauna niste incapatanati ( unii dintre voi ) care sa sustina exact contrariul , chiar daca sunt in mare paguba , insista sa-i fericeasca si pe altii cu asemenea recomandari din rautate , invidie sau pentru ca sa nu cumva sa se dezvolte " concurenta " , care pe termen lung ii va invinge .
Procedati cum doriti , pe pielea voastra !
Daca vei proceda ca ei , vei ramane fericitul posesor al unor boxe care seamana cu FX20 , dar nu vor suna la fel .
Nici pe departe ... vei da vina pe lipsa amplificatoarelor de calitate , lipsa procesarii DSP , lipsa difuzorului original etc dar de fapt proiectul recomandat de mine merge perfect cu orice difuzor , fara procesare .
Pentru proiectul recomandat de mine mai sus este suficient un crossover bun , un amplificator cu limiter si subsonic inclus si atat .
Desigur , un procesor DSP din care poti seta parametrii recomandati de DNA ar fi ideal , dar prea multe lucruri sunt departe de ideal.
O copie de FX20 este doar pentru cei care au timp si bani de pierdut , in special daca nu ai DSP si difuzorul original .
Incredibil , chiar cu setarile originale din procesorul DSP Dynacord , FX20 rupe difuzoarele originale montate in fabrica Dynacord , folosind doar amplificatoare Dynacord .
Aviz amatorilor de chilipiruri ...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mie Noi 05, 2014 11:15 am 
Neconectat
User

Victor ,eu bat la pariu ca fx20 bate un planar in sala .La exterior il bate doar la sunet la spl nu cred.Fx20 rupe difuzoare doar daca esti incapabil de a il procesa cum trebuie.Sau in cazul in care il fortezi cu 30-25 hz si 800-1000w.Eu am 4 basi de 1 an si au fost pusi prin cluburi in interior ,in exterior ,in sali un s-a cantat muzica populara ,dj ,manele,in exterior cu manelisti ,in sali mari pe la piatra neamt .Tot bun si frumos si cu xp3000 si dcx, daca as avea un procesor dynacord sau altceva mai ok poate obtin ceva mai bun.

Sus

MesajScris: Mie Noi 05, 2014 11:20 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

un planar este mai eficient decat un FX20 cu minim 1-1.5 dB in banda 40-100Hz

Ca idee, Fx20 a aparut ca si un compromis necesar cand s-a dezvoltat varianta low cost a sistemului Dynacord V-Systems si au avut nevoie sa faca mai inalte subwooferele ca sa aduca topurile la inaltimea capului in ciuda eliminarii sectiunii de Kickbass.

Fx20 nu este altceva decat un planar impaturit cu suprafata de iesire si lungimea path-ului reduse.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Noi 05, 2014 9:49 pm 
Neconectat
User

Vorba colegilor de mai sus , si eu eram pus pe "fapte rele" sa zic asa , sa imi cumpar sau sa fac 2 basi fx20 , asta pana cand un bun prieten user aici pe forum mi-a dat un sfat ,doar atat a zis : Am avut fx 20 , nu e bun , incearca mtl 46 si nu vei regreta
Si asa a fost , lasa fx-urile si baga tare 2 bucati de mtl 46 impreuna cu 2 difuzoare bune, cand spun bune , nu ma refer la tehnolgie albastra, sa sara difu de 1500 ron, si sa vezi atunci rezultate, eu la primul eveniment cu lautari nu mai scapam de ei, de unde ai basii,cat costa, ce ai bagat in ei si etc, in fine sfatul meu este mtl -46 plus dufuzoare pe neo si o sa ai ceea ce cauti cam la 37 kg cu roti cu tot .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2