The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 16, 2025 11:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: subwoofer SAL
MesajScris: Mar Oct 06, 2009 9:42 pm 
Neconectat
User

In primul rand salutari pentru toata lumea :D !!!

In al doilea rand as avea nevoie de parerea vostra referitor la un subwoofer home made cu un difuzor SAL BC2520.
Mi-am facut mai demult un subwoofer bass reflex cu difuzorul mentionat, avand 36 litrii volum interior acordat la 46 Hz cu un port cu diametrul 7.5 cm si lungime 11cm. Problema ii ca imi "vajaie" aerul prin portul bass reflex :roll:
Acum ce vreau sa intreb este cum s-ar putea remedia problema ???

ps.parametrii difuzorului http://www.sal.hu/termekdokumentumok/04305_03_01.pdf

stima

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 07, 2009 8:42 am 
Neconectat
User

cred ca ai putea sa folosesti 2 porturi de 7,5cm in diametru si lung de 22cm, daca iti incape... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 1:22 pm 
Neconectat
User

alte pareri, sugestii ... nimeni nimic :cry: ???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 7:15 pm 
Neconectat
User

Son of Sound scrie:
alte pareri, sugestii ... nimeni nimic :cry: ???

Ideea e ca treb sa-i faci un port mai mare ca si suprafata si atunci viteza aerului va scadea...ti-am spus sa faci modificarea de mai sus, pt a nu modifica(taia) prea mult din incinta.
Pot sa-ti fac si alte calcule pt port, daca vrei sa aiba alta forma...
Le: cu modificarea de mai sus, iti scazi cu cel putin jumatate din viteza aerului prin port fara a modifica acordajul...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 8:07 pm 
Neconectat
User

Daca as pune 2 tuburi cu diametru de 7.5 cm lungi de 22cm frecventa ar creste la 52 Hz ( nu as mai prea vrea sa cresc frecventa) oricum am impresia ca ii destul de sus acordata ... ca sa am tot 46 Hz ar trebuii sa pun tuburi cu lungimea de 29 cm si chiar nu-mi incape ...

Oricum mersi de raspuns :wink: , pana la urma tre' sa modific partea frontala ca altfel vad ca nu prea am posibilitati ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 9:30 pm 
Neconectat
User

Son of Sound scrie:
Daca as pune 2 tuburi cu diametru de 7.5 cm lungi de 22cm frecventa ar creste la 52 Hz ( nu as mai prea vrea sa cresc frecventa) oricum am impresia ca ii destul de sus acordata ... ca sa am tot 46 Hz ar trebuii sa pun tuburi cu lungimea de 29 cm si chiar nu-mi incape ...

Oricum mersi de raspuns :wink: , pana la urma tre' sa modific partea frontala ca altfel vad ca nu prea am posibilitati ...

nu cred...daca era inainte acordata la 46, si dupa modificare va fi la fel...
un alt mod in care poti reduce viteza aerului e sa tai frecventele de sub 35hz, si o sa ai numai de castigat(poti sa i aplici o putere mai mare)...incearca si asa :wink:
LE: am simulat si eu dif, iar programul spune ca nu ar fii viteza prea mare la o prima vedere doar 9m/s, eu stiam ca e pana in limita de 20m/s....deci probabil ai accentuat prea mult frecv joase, sau ii aplici o putere prea mare...bine ar fii sa mai isi dea careva cu parerea, in special cei care au av problema asta si eventual au si rezolvat-o.
Este posibil ca aplificatorul sa ti faca pb...chiar nu stiu... :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 13, 2009 10:07 pm 
Neconectat
User

Dupa programu meu ( winISD ) asa rezulta ca daca pun 2 tuburi de 22 cm frcventa creste la 52 Hz ...

Apropo cum ai simulat cu un tub sau cu doua, si ce program folosesti ???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 14, 2009 9:46 am 
Neconectat
User

Son of Sound scrie:
Dupa programu meu ( winISD ) asa rezulta ca daca pun 2 tuburi de 22 cm frcventa creste la 52 Hz ...

Apropo cum ai simulat cu un tub sau cu doua, si ce program folosesti ???

Tot cu winisd, cand am spus ca viteza era doar de 9m/s era vb despre un sg tub(acela pe care il ai deja).
Daca mai pui un tub de aceiasi dimensiune si sa le faci de doua ori mai lungi frecv nu ar treb sa se modifice... nu am calculat nimic, era o formula care spunea chestia asta, cand am simulat am obs ca ai dreptate, se schimba frecv de acordaj la 52hz, dar dupa cum ai vz poti sa pui 2 tuburi de 28...dar cred ca sunt deja prea lungi.
Banuiesc ca folosesti semnal din pc, foloseste plug-in ul asta, si poate scapi de problema, o sa ti si amplif. mai relaxat, incarca sa tai frecv sub 30-35hz... http://coyote.freeweb.hu/winamp/dsp_neq.html

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2