The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 15, 2025 3:31 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: proiect subwoofer difuzoar de 12 inch.
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 4:33 pm 
Neconectat
User

Salut! am 2 difuzoare de la DIBEISI model B1223,cu urmatoarele specificatii:

Fs:30Hz
Qms: 4,4
Qts: 0.29
Qes: 0.31
Vas: 161L
Xmax:15mm
sd: 507
Re: -nu scrie
Le: iarasi nu scrie
Z: 8 ohm
Pe: 300w

As vrea sa fac 2 subwoofere din ele da nu ma pot decide pe cutie, oricum ma gandeam ori la BR ori la BPass de ordin 6, sau ar mai fii o varianta sa le pun pe amandoua intr-o cutie.
Initial ma gandeam la proiectul de la beyma bp-12 si era sa ma si apuc de taiat materialul,dar am citit pe undeva pe forumul acesta ca nu este recomandata cutia decat la un fel de difuzor,nu stiu de ce da asta nu m-a facut sa renunt de tot la proiectul beyma.
Indrumati-ma va rog spre ceva subwooferele am sa le folosesc in sali la tot fel de evenimente,nu sunt foarte pretentios dar ma gandeam totusi sa fiu indrumat.

inca o intrebare si gata,cred ca v-am ametit de cap:)
Ar fii cumva o posibilitate a proiectului SB-15 de la beyma pentru difuzor de 12?
multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 6:08 pm 
Neconectat
User

Acei parametrii ai difuzorului nu sunt reali.Poti face o cutie BR din ochi. Xmax=15mm :?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 10:41 pm 
Neconectat
User

sincer dupa experienta mea cred ca e un diff ptr subwoofere auto,are o membrana cauciucata destul de groasa si mare:) acum nush ce sa spun...difuzor profesional sigur nu e ... dar daca le-am primit ceva tot trebe sa fac din ele ca in masina nu le bag,am acolo destul cat sa ma incurce in intersectii:)))
dati-va cu parerea sa vedem ce iese....poate fac un br care sa chiar mearga bine . multumesc ptr rasp.:)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 27, 2009 8:57 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

andrush_bad scrie:
sincer dupa experienta mea cred ca e un diff ptr subwoofere auto,are o membrana cauciucata destul de groasa si mare:) acum nush ce sa spun...difuzor profesional sigur nu e ... dar daca le-am primit ceva tot trebe sa fac din ele ca in masina nu le bag,am acolo destul cat sa ma incurce in intersectii:)))
dati-va cu parerea sa vedem ce iese....poate fac un br care sa chiar mearga bine . multumesc ptr rasp.:)

andrush_bad, nu cumva este acelasi difuzor ca si in topicul celalalt...dupa parametrii asa imi pare...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 27, 2009 1:21 pm 
Neconectat
User

ba da,dar am vazut ca nu mi s-a raspuns un timp si am sp ca sa nu bag in acelasi topic 2 chestii diferite,ptr ca sa se vada mai bine si sa se discute in fiecare ontopic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 27, 2009 6:26 pm 
Neconectat
User

salut! dr007 mi-ai facut o simulare ptr difuzorul acesta,cu o cutie br,multumesc mult dar mai am o intrebare la care nu mi s-a raspuns:
cate sanse as avea sa sune difuzorul asta bine cu proiectul beyma bp=12?
si daca are rost sa incerc,daca nu are rost o sa fac cutia pe care mi-a trimis-o dr 007.

Sus

Subiectul mesajului: proiect subwoofer difuzoar de 12 inch.
MesajScris: Mar Oct 27, 2009 7:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

teoretic, daca mi-ai spune ce dimensiuni are incinta..as putea sa iti spun cate ceva...si in cel mai rau caz, putem schimba acordajul(umbland la porturi) si vedem ce iese...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 27, 2009 10:12 pm 
Neconectat
User

dr007, proiectul in care ma gandeam sa pun difuzoarele este cel propus de nexus ....http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... light=bp12
uita-te putin si spune-mi care e treaba cand ai timp.
Stiu ca proiectul e band pass si functioneaza in subbass, de subbass am nevoie eu, bass peste 80-90 hz am destul,zic eu:)) oricum imi trebe sa scot cat mai mult din astea doua difuzoare... si din cate am citit eu despre incinta asta e capabila sa scoata ceva randament dintr-un sub de 12 inch. multumesc

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 27, 2009 10:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

andrush_bad scrie:
dr007, proiectul in care ma gandeam sa pun difuzoarele este cel propus de nexus ....http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... light=bp12
uita-te putin si spune-mi care e treaba cand ai timp.
Stiu ca proiectul e band pass si functioneaza in subbass, de subbass am nevoie eu, bass peste 80-90 hz am destul,zic eu:)) oricum imi trebe sa scot cat mai mult din astea doua difuzoare... si din cate am citit eu despre incinta asta e capabila sa scoata ceva randament dintr-un sub de 12 inch. multumesc

Salut!

M-am uitat si ce e acolo este un band pass nu este un bass reflex..
Sincer nu am mai simulat asa ceva, poate ar trebui sa ma apuc si de asa ceva...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 28, 2009 12:09 am 
Neconectat
User

La band pass ma refeream si eu,poate am facut eu o greseala... am citit in multe posturi ca incintele band pass sunt foarte pretentioase si trebuie respectati cu precizie parametrii, si ca nu se prea potrivesc alte difuzoare decat cele ptr care au fost proiectate.
Da pe mine tot ma bate gandu sa incerc o astfel de incinta cu difurile alea care le-am mentionat mai sus,Si intrebarea e: Cate sanse am sa imi iasa proiectul si sa sune bine?
?Nu numai sa se agite difu inauntru degeaba....

Dr007 multumesc ptr ajutor, daca nu te pricepi asa de bine la incinte bandpass asta e, mai asteptam si pe altii sa se afirme sa mai invatam si noi.:))

cred ca ar fii bine sa isi spuna si nexus parerea:)) din cate am vazut este foarte bine documentat

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2