The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 2:49 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Subwoofer HP18s pt un bar
MesajScris: Vin Dec 29, 2006 3:19 am 
Neconectat
User

Care ar fi cea mai buna incinta pentru un HP18s care va fi folosit intr-un bar ? Se asculta cam toate genurile de muzica .
Camera in care va fi utilizat are cam 6m / 12m . Ca sateliti avem 4 x Electrovoice SX80 .

Ma gandeam la o incinta bassreflex sau la un planar . Care ar fi proiectul ideal ? Dimensiunile incintei nu conteaza ( in cazul planarului singura procesare pe care o avem este un crossover cu hipass si lowpass pt subwoofer reglabile , facut dupa schema lui ICEMAN , 12db/oct )
Ca amplificare avem o statie JBSYSTEMS AX700 :( , un canal pentru sateliti si unul pt subwoofer dar pe viitor o sa fie schimbata .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 29, 2006 11:28 am 
Neconectat
User

nu cred ca vor vrea sa coboare nsh cat de tare, o singura bucata vrei sa faci ? fa un BR de 120 litri acordat la 50hz. ii suficient, daca vrei sa coboare mai mult fa un 180 litri acordat la 35-40hz.
mai poti face un BPH, atata ca nu coboara f jos, sub 50hz nu prea, dar de la 50hz in sus, iti mananca ficatu, ai f multi DB la 1w si nu necesita amplificator puternic. , daca ar fi dupa mine, as face BPH

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 29, 2006 12:09 pm 
Neconectat
User

Kenwood ai facut tu bph ? :lol:
Fa un bassreflex de vreo160-170 L acordat la 40-45 Hz si vei fi multumit :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 29, 2006 12:53 pm 
Neconectat
User

snake, nu, dar o facut adiRCF. oricum o sa fac si io. io am de 140 litri acordata la 40hzsi am f3 de 40 hz. oricum mai mult as face un BPH, 2 in coltz... te rup :D

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Dec 29, 2006 12:58 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

vezi la Proiecte la sectiunea subwoofere ca este postat proiectul pt o incinta bassreflex sticky

o faci fara modificari

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 04, 2007 3:26 pm 
Neconectat
User

Totusi , cum s-ar comporta un planar cu HP18s ? Am aflat ca sala respectiva are cam 25 mp :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 04, 2007 3:34 pm 
Neconectat
User

camera are 72 mp nu 25 , merge mai bine un reflex decat un planar ....daca era incaperea mai lunga mergea un planar

25 mp are o camera de apartament .....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 04, 2007 6:44 pm 
Neconectat
User

Prima data am aproximat gresit dimensiunile , hai sa zicem maxim 30 mp ..... mai mult nu are .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 05, 2007 11:27 am 
Neconectat

nici nu se pune problema de un planar in asa un spatiu

reflexul este cea mai buna solutie

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 10, 2007 11:22 pm 
Neconectat
User

Care ar fi suprafata minima a incaperii in care ar suna bine un planar ?
In ce sens nu s-ar auzi bine ? Intreb pentru ca mi-a spus cineva ca si-a pus planarul cu c18-650 intr-o camera de 6 x 8 m, langa mijlocul unui perete si zicea ca se auzea ...... bine. Bineinteles "bine" e un calificativ subiectiv ..... dar totusi..... .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 10, 2007 11:36 pm 
Neconectat

planarul este relativ directional si f puternic

e mare, prea mare ca sa isi justifice scopul

sala e prea mica pt a fi nevoie de asa performante.

mai bine un bassreflex compact, ascuns care sa coboare bine, decat un bass proiectat din start pt sonorizari de mare putere (disco & outdoor)

nu inteleg motivul adoptarii acestui gen de politica (overkill extrem)

la ce ai nevoie de un bass capabil de 135 dB daca nu ai nevoie decat 110 in orice moment al zilei si al noptii (cazul barului) :? ?

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 11, 2007 1:17 am 
Neconectat
User

Nemesis scrie:
Intreb pentru ca mi-a spus cineva ca si-a pus planarul cu c18-650 intr-o camera de 6 x 8 m, langa mijlocul unui perete si zicea ca se auzea ...... bine. Bineinteles "bine" e un calificativ subiectiv ..... dar totusi..... .

Cine a zis ca as vrea sa folosesc un planar intr-o incapere asa de mica ?
Pur si simplu cautam o explicatie buna la intrebarea de ce nu-s recomandate hornurile in spatii mai mici .
Baiatul cu pricina a zis ca doar a vrut sa testeze cum se aude in incaperea respectiva (deci nici vorba de sonorizare) si cica nu i se parea ca s-ar auzi prost (a recunoscut intr-adevar ca-i place mai mult kick-ul ).

Deci ca sa se orienteze lumea mai usor ce suprafata minima a unui club/disco/etc. , justifica utilizarea planarului ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 11, 2007 9:06 am 
Neconectat
User

Poi oricum cel cu porturile de reflex aduse in exterior merge folosit in spatii mult mai mici decat modelul normal cu porturile de reflex in interior...probabil ca de la 100m patrati in sus se poate folosii linistit :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 11, 2007 4:31 pm 
Neconectat

Nemesis scrie:
Nemesis scrie:
Intreb pentru ca mi-a spus cineva ca si-a pus planarul cu c18-650 intr-o camera de 6 x 8 m, langa mijlocul unui perete si zicea ca se auzea ...... bine. Bineinteles "bine" e un calificativ subiectiv ..... dar totusi..... .

Cine a zis ca as vrea sa folosesc un planar intr-o incapere asa de mica ?
Pur si simplu cautam o explicatie buna la intrebarea de ce nu-s recomandate hornurile in spatii mai mici .
Baiatul cu pricina a zis ca doar a vrut sa testeze cum se aude in incaperea respectiva (deci nici vorba de sonorizare) si cica nu i se parea ca s-ar auzi prost (a recunoscut intr-adevar ca-i place mai mult kick-ul ).

Deci ca sa se orienteze lumea mai usor ce suprafata minima a unui club/disco/etc. , justifica utilizarea planarului ?

Nemesis , ia dimensiunile ringului si calculeaza limita de distanta la care spl-ul scade la 115 dB, asa o sa cam aflii care este dimensiunea recomandata a salii

in caz ca nu stii deja, la fiecare dublare a distantei, spl-ul scade cu 6 dB

deci 130 dB la 1m = 124 la 2m si tot asa :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 11, 2007 9:11 pm 
Neconectat
User

Pai cam la asta ma gandeam si eu ; insa o boxa care scoate 130db la 1 m , va scoate 114db la 8 m ... deci iar ies niste dimensiuni ale salii cam mici .
Totusi tinand cont ca intr-o incapere spl-ul nu scade chiar cu 6 db la o dublare a distantei , rezulta ca aia 115 db se vor putea obtine chiar si mai departe de 8 m de boxa .
Daca presupunem ca putem obtine 115db chiar si la 12-14 m de boxa intram in acord si cu estimarea lui Sandu_Alex_999 .

Oricum ar fi ,in barul respectiv un planar dat la maxim sigur ar crea peste 115 db in orice coltisor si deci.....numai bar nu s-ar mai numi ala .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2