The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 9:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: PA-800k vs HP12S
MesajScris: Joi Sep 20, 2007 8:10 pm 
Neconectat
User

Salutare la toata lumea!
Vreau sa imi construiesc o pereche de sateliti care sa scoata inalte si cat mai mult medii si nu bass .Pe inalte folosesc PST-888 dar pe partea de medii nu stiu exact ce sa folosesc.Am ales 800k pt ca este un dif hi-fi dar e mai mult pt joase iar hp12s pt ca scoate ceva mai mult medii decat 800k...vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi, argumente ...orice idee e bine venita oricat de mica e..
O seara frumoasa!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 20, 2007 8:15 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

din ce ai expus tu aici clar ca hp12 le pt ca cu pa800k ar fi overkill imens ... pa800k are 92 db iar hp12 are 97 pe cand pst are 108 .... ce vrei sa faci cu acest satelit ?
Oricum din astea ce leai insirat tu clar ca hp12s

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 20, 2007 8:34 pm 
Neconectat
User

pai ...vreau sa fac acesti sateliti ca sa ma bag si eu incetu cu incetu in acest "buissnis":D
Daca stii ceva mai bun decat hp12s dar sa nu depaseasca pretul as fi foarte incantat..
Deci ...m`am lamurit pe partea de difuzoare..acum as vrea un proiect de la voi..as prefera o incinta trapezoidala

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 20, 2007 8:42 pm 
Neconectat
User

http://diy.poweraudio.ro/albums/userpic ... %2Bpht.pdf
vezi aici un proiect pentru hp-12s

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 20, 2007 9:04 pm 
Da`best scrie:
ca sa ma bag si eu incetu cu incetu in acest "buissnis":D

fii serios. Nu prea faci mare lucru cu difuzoarele spuse de tine.

Ce amplificator ai?

daca coboara pe 4 ohmi, ti-as spune sa-ti cumper e 12 250 neo pe 4 ohmi ca sa folosesti si amplificatorul pe 4 ohmi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 21, 2007 7:42 am 
Neconectat
User

adita, am prieteni care merg cu niste scule... VAI !
junghiuri de boxe si junghiuri de statii si tot ii cheama lumea la majorate, cum ? sti frantu, cand ofera ceea ce ofera si tot are clientela. Ca romanu asa ii. se zgarcestre si la 500mii in plus cat ii ceri tu fata de alalalt si nu se compara serviciile tale cu ale lui.
@da'best fa-ti 2 sateliti super compacti, 30 litri cu hp12s+pst888 si va suna foarte ok, doar sa faci filtrele foarte ok.
cu ce amplifici satelitu ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Sep 21, 2007 1:38 pm 
Neconectat
User

[quote="adircf"]fii serios. Nu prea faci mare lucru cu difuzoarele spuse de tine."
Adi, daca era sa fac ceva calumea faceam sateliti cu wn15 dar eu sunt abia la inceput si nu imi trebuie cine stie ce...daca a sa mearga treaba bine te asigur ca am sa fac ceva mai calumea ...dar pana atunci mai este drum lung
mie imi trebuie ceva de maxim 30-40 de persoane si cred ca o sa imi ajunga hp12..
Pe partea de amplificare...am 2 statii : una ruseasca(4 ohm) si una fisher(8 ohm) ....nu stiu exact date despre ele dar au cate 4 canale si cam 100w fiecare..
Am uitat sa mentionez ca pe partea de bass am un x1 cu wn18 si de aceea nu vreau ca satelitii sa imi scoata joase

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 22, 2007 2:41 pm 
Neconectat
User

Deci tu vrei sa iti faci boxe profesionale si sa le alimentezi cu putere din niste vechituri asa zise "hi-fi"....???? :roll:
Pai omule, prima data cumpara un amplif PRO...cat de ieftin dar PRO sa fie...si pe urma gandeste-te la ce boxe sa iti faci.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 22, 2007 4:05 pm 
Neconectat
User

daca ar fi sa-ti faci 2 sateliti cu hp12s + x1 cu wn18s si sa le amplifici cu statiile alea iti ajunge pentru 30 persoane , acuma depinde de cerintele acelor persoane daca vor sa se auda ca-n disco sau mai incet , dar pe viitor sa-ti cumperi o statie profesionala . am umblat si eu cu statii hi-fi pe boxe profesioanale si e cam enervant cand vezi ca boxa mai poate si statia isi da duhul . recomand sa nu treci cu volumul mai mult de jumatate la statii ( incep distorsiunile alea periculoase pentru difuzor )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 22, 2007 5:25 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu mi se pare prea buna combinatia asta x1+hp12s (ar merge niste sateliti cu c12) pt ca din cate am inteles iti cam ramane un gol in frecventa, x1 exceland la capitolul subbas, dar la kick lasa de dorit ...

Cum suna x1?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 22, 2007 9:31 pm 
adircf scrie:
ti-as spune sa-ti cumper e 12 250 neo pe 4 ohmi ca sa folosesti si amplificatorul pe 4 ohmi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 23, 2007 12:05 pm 
Neconectat
User

Ok...am sa las de o parte hp12s
Am 2 variante :
1.Sa folosesc e12 dar nou
2.Sa folosesc c12 second-hand(am primit o oferta de la un user)
Deci din astea 2 vreau sa stiu care este mai bun pe partea de medii si sa se potriveasca cu pst-888
X1 e devastator...il folosesc la un sfert din volumul statiei si vibreaza tot....il tin la demisol ca e de 2x cat camera mea si e totu din beton si se aude super...termopanele fac burta..
Pe partea de amplificare ...am sa folosesc ce am acum si daca nu o sa`mi placa am sa le vand si o sa`mi cumpar si o statie profesionala

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 23, 2007 12:28 pm 
Da`best scrie:
Sa folosesc c12

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 23, 2007 1:10 pm 
Neconectat
User

deci c12 m`ar satisface pe partea de medii...dar s`ar potrivii cu pst-888?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 23, 2007 1:41 pm 
Neconectat
User

Da`best scrie:
deci c12 m`ar satisface pe partea de medii...dar s`ar potrivii cu pst-888?

pst are o dispersie cam naspa ...pune un driver daca iti permiti

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 18 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2