The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 10:18 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sistem 4.1 dar si 2.1
MesajScris: Mar Noi 10, 2009 6:40 pm 
Neconectat
User

Salut, va scriu pe scurt ce am detinut pana acum si ce vreau sa obtin ca sa va ajut in a ma intelege si deci a ma auta .

In casa am detinut :
- statie A350 romaneasca cu incinte chinezarii
- Sateliti DB Technologies Opera Twin 208 + sub de 12 activ pe un AVReciever Pioneer ( foarte multumit de sateliti, plang si acum dupa ei ) ( foarte multumit de sub cu exceptia faptului ca in casa nu auzeai nimic dar cadea varul de pe pereti )
- muuulte alte combinatii care nu m-au satisfacut
- acum am Magnat Soundforce 2300 pe o statie Denon PMA 560 si un sistem Logitech Z5500 special pt filme.

Ma dezamagesc din ce in ce mai mult Magnaturile pe parte de subbas si pe lipsa de medii si in general pe lipsa de fidelitate.
Ma dezamageste Logitecul pe lipsa de medii si pe lipsa de volum pentru o experienta buna in cazul filmelor .. dinamice.

Le praduiesc pe toate cele de mai sus si vreau sa obtin asa :

Sistem 4.1 din sateliti sealed care sa aiba in ei PA800K si PCT300 ( sa bag oare si niste PA-600k pentru mediile mai inalte ? ) + un woofer care sa lucreze sub 60 Hz
Intrebari :
1. cam cate de mari volumetric o sa iasa satelitii ( sau ar trebuii sa iasa ) ?
2. cam cat ma costa filtrele ?
3. pentru sub, pe ce dif sa merg ?
4. ce statii sunt recomandate pentru a le conduce bine ? ( nu vreau sa aud de Recievere pentru ca vreau sa ascult si 2.1 muzica si as vrea 1 statie pt fata , alta pt spate ( sau 1 statie pe 4 canale fata + spate ) si o statie pt woofer.

M-am gandit la statii "profi" , nu ma intereseaza aspectul.
Deasemenea mai am o problema, cum leg la aceste statii in acelasi timp si calculatorul si televizorul si DVDul ? Imi va trebuii un mixer ceva ?

Incintele o sa fie facute din MDF de 3 cm.

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri !!!!

LE : vorbim de sufragerie de 25 mp dar am momente in care vreau sa ascult tare. Si chiar daca acele momente nu sunt multe vreau sa stiu ca pot.

LE2 : in masina dupa ce am schimbat vre-o 10 sisteme am ajuns sa detin un Alpine 9835R care da semnal la o statie Helix E10 ce impinge un Helip Precision P12 de care sunt foarte multumnit, coboara bine pana la 30-35hz si e rapid , foarte rapid. Cam aceleasi pretentii le-as avea si de la wooferul din casa.

LE : ascult toate tipurile de muzica mai putin jaz si simfonica.

Multumesc din nou pentru atentie si pentru ajutor !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 15, 2009 6:40 pm 
Neconectat
User

Am mai citit o galagie de posturi privitoare la 2.0 si 5.1 cu aceleasi difuri si am ajuns la concluzia ca pentru a avea numarul nimim de incinte in casa dar si calitaet trebuie facut asa :

Subwoofer pe fata cu amplificare dedicata conectat la iesiera de sub a recieverului +fullrange pe fata + sateliti pe spate + statie 2.0 + statie 5.1 si sistem de conectare a incintelor de pe fata ba pe 2.0 ba pe 5.1 ( cred ca in cazul meu comutatorul asta o sa fie fizic si nu soft.

Asadar imi trebuie fullrange pe fata inclusib subbas si deci CE dif pentru subbas sa bag in incinta fata alaturi de 800k si pct300 ?
Automat boxele fata o sa iasa ceva ceva mai mari si imi asum acest aspect dar CE statie 2.0 ar conduce bine acele boxe fata ?

Evident acel dif va face si un subwoofer destinat filmelor pe 5.1 cu amplificare propie pentru ca nici un o statie 5. 1 nu da ca lumea subbasul pe front orice setari ai face.

In concluzie ( s-ar cam schimba putin si numele topicului )
:
1. 2 boxe fullrange fiecare avand 1 PA-800k + 1 PCT300 + CE DIF DE SUBBAS ?
2. Satelitii spate pot fi niste Magnat Monitor 220 ? Sau 110 ? Sau sa fac ceva tot din PA-800k si PCT300 pentru quatrofonie pe statia 2.0 ( lasand la o parte calitatea stereofoniei; ma refr la acele momente cand vreau sa ascult muzica noaptea in relativa surdina si atunci am nevoie sa se auda pe peste tot dar incet in general; cat si pentru atunci cand vreau sa ascult mai tare ( gen petrcere ) si atunci nu mai conteaza stereofonia cat acoperirea spatiala a sunetului )
3. Ce statie buna ( SH ) recomandati pentru auditie 2.0 ?
4. Ce statie 5.1 ( SH ) recomandati pentru auditie 5.1 ( cu sub activ ) pt filme ?

Multumesc mult de raspunsuri si le astept cat mai curand. Astazi dau cam tot ce am prin casa si urla si raman fara zgomote prin casa.

Multumesc !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 15, 2009 7:28 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

CumnatuCS scrie:
Am mai citit o galagie de posturi privitoare la 2.0 si 5.1 cu aceleasi difuri si am ajuns la concluzia ca pentru a avea numarul nimim de incinte in casa dar si calitaet trebuie facut asa :

Subwoofer pe fata cu amplificare dedicata conectat la iesiera de sub a recieverului +fullrange pe fata + sateliti pe spate + statie 2.0 + statie 5.1 si sistem de conectare a incintelor de pe fata ba pe 2.0 ba pe 5.1 ( cred ca in cazul meu comutatorul asta o sa fie fizic si nu soft.

Asadar imi trebuie fullrange pe fata inclusib subbas si deci CE dif pentru subbas sa bag in incinta fata alaturi de 800k si pct300 ?

nu o sa ma crezi dar cea mai buna solutie ar fi un difuzor Auto in incinta inchisa
BTW , studiaza putin anuntul meu de la publicitate cu subwooferul magnat

Automat boxele fata o sa iasa ceva ceva mai mari si imi asum acest aspect dar CE statie 2.0 ar conduce bine acele boxe fata ?

Evident acel dif va face si un subwoofer destinat filmelor pe 5.1 cu amplificare propie pentru ca nici un o statie 5. 1 nu da ca lumea subbasul pe front orice setari ai face.

In concluzie ( s-ar cam schimba putin si numele topicului )
:
1. 2 boxe fullrange fiecare avand 1 PA-800k + 1 PCT300 + CE DIF DE SUBBAS ?
2. Satelitii spate pot fi niste Magnat Monitor 220 ? Sau 110 ? Sau sa fac ceva tot din PA-800k si PCT300 pentru quatrofonie pe statia 2.0 ( lasand la o parte calitatea stereofoniei; ma refr la acele momente cand vreau sa ascult muzica noaptea in relativa surdina si atunci am nevoie sa se auda pe peste tot dar incet in general; cat si pentru atunci cand vreau sa ascult mai tare ( gen petrcere ) si atunci nu mai conteaza stereofonia cat acoperirea spatiala a sunetului )
3. Ce statie buna ( SH ) recomandati pentru auditie 2.0 ?
4. Ce statie 5.1 ( SH ) recomandati pentru auditie 5.1 ( cu sub activ ) pt filme ?

Multumesc mult de raspunsuri si le astept cat mai curand. Astazi dau cam tot ce am prin casa si urla si raman fara zgomote prin casa.

Multumesc !

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 15, 2009 8:21 pm 
Neconectat
User

Un link ceva ( eventual pe PM ) poti sa imi dai te rog ?
Ai foarte multe posturi si forumul nu are varianta de a cauta doar topicuril deschise de userul X.

Referitor la 800k citez de pe hi-hi forum :" Repet, diful este un low-midrange si nu e recomandat peste 800Hz"

Pe aici pe Poweraudio am vazut ca lumea e foarte multumita de el exact pentru partea de medii iar acolo exact partea asta ii se reproseaza ca fiind deficitara. Ce sa fac ce sa fac !?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 15, 2009 10:19 pm 
Neconectat
User

Am eu de vanzare un kit complet pentru un subwoofer adevarat:

http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=5 ... re#p417991

Tot ce iti mai trebuie e un traf de 120V/400W care e in jur de 160 lei.Le dau toate la un pret de nimic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 15, 2009 10:34 pm 
Neconectat
User

Multumesc de oferta dar de banii aia prefer sa o tin pe fi-mea 3 luni la inot.
Ma gandeam la ceva care sa iasa in maxim 10 mil cu tot cu amplif.
Nu zic ca nu isi merita banii ce ai tu doar ca nu sunt eu clientul tau.

Astept in continuare raspuns si ajutor la "problema " mea. Multumesc !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 17, 2009 12:37 pm 
Neconectat
User

Deci ?
Ce dif de woofer se pupa cu PA800k ? :(

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2