nexus , corecteaza-ma daca gresesc dar eu stiam ca power-response-ul driverelor este masurat cu driverul montat la capatul unui tub (planar wave tube) , spre exemplu asa se specifica in cele mai multe documente in care l-am vazut mentionat...
acum este adevarat ca masurand acelasi driver montat intr-un horn cu directivitate constanta va rezulta acelasi power response , insa hornurile care isi pastreaza directivitatea constanta in intreaga gama de frecvente in care sunt utilizate la modul ideal sunt relativ putine , in primul rand pentru ca exista o diferenta intre un horn real si unul teoretic.
partea a doua este ca nu am gasit informatii daca acest procedeu de test da rezultate bune si in cazul difuzoarelor sau pur si simplu se face un set de masuratori cu difuzorul montat pe un panou infinit din diferite unghiuri
am observat ca electrovoice publica in datasheet-urile pentru difuzoare factorul de directivitate in functie de frecventa sau unghiul la care presiunea sonora scade cu 6dB , ambele de un real folos ..... pacat ca nu multe companii publica asemenea date