The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 11:17 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Waveguide
MesajScris: Mie Iun 28, 2006 12:21 am 
Neconectat
User

salut , as dori sa aflu daca exista vreo formula / program / etc care imi poate calcula sau chiar aproxima (poate sa faca si vodoo daca imi este de folos in vreun fel :twisted: ) comportamentul la frecvente inalte al unui waveguide cunoscand parametrii difuzorului care va fi montat in el.

Alta problema de care m-am lovit : incerc de ceva vreme sa gasesc pe internet o metoda de a calcula/estima power response-ul unui difuzor dar am fost uimit sa constat ca nu exista asa ceva pentru difuzoare .... si ca doar cativa producatori publica acest grafic pentru drivere ....

In ultima instanta m-am gandit sa postez pe forum , poate a studiat cineva problema

Multumesc anticipat!

ReparatiiConstanta2006@gmail.com
SonorizariConstanta2006@gmail.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 28, 2006 12:54 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

salut

1. din pacate, pana acum nu am intalnit nici un soft capabil sa simuleze ce se intampla mai sus in frecventa intr-un horn de medii sau inalte.

a, folosit AJ horn si hornresp pana acum

e posibil ca Akabak sa se descurce mai bine dar inca nu m-am uitat peste el.

2. acest grafic este destul de controversat, deoarece este f dependent de hornul utilizat si de multe ori exista riscul ca cel care il citeste sa nu-l interpreteze corect.

si alti producatori dau acel grafic, doar ca nu este disponibil utilizatorilor finali ci doar utilizaorilor OEM

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 28, 2006 2:42 pm 
Neconectat
User

nexus , corecteaza-ma daca gresesc dar eu stiam ca power-response-ul driverelor este masurat cu driverul montat la capatul unui tub (planar wave tube) , spre exemplu asa se specifica in cele mai multe documente in care l-am vazut mentionat... :?

acum este adevarat ca masurand acelasi driver montat intr-un horn cu directivitate constanta va rezulta acelasi power response , insa hornurile care isi pastreaza directivitatea constanta in intreaga gama de frecvente in care sunt utilizate la modul ideal sunt relativ putine , in primul rand pentru ca exista o diferenta intre un horn real si unul teoretic.

partea a doua este ca nu am gasit informatii daca acest procedeu de test da rezultate bune si in cazul difuzoarelor sau pur si simplu se face un set de masuratori cu difuzorul montat pe un panou infinit din diferite unghiuri

am observat ca electrovoice publica in datasheet-urile pentru difuzoare factorul de directivitate in functie de frecventa sau unghiul la care presiunea sonora scade cu 6dB , ambele de un real folos ..... pacat ca nu multe companii publica asemenea date :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 4:03 pm 
Neconectat
User

chiar nu cunoaste nimeni pe aici problema asta sau sunt secrete industriale prea mari la mijloc :-/ :shock: ei bine , o vorba spunea ca daca vrei un lucru bine facut sa-l faci cu mana ta ... se pare ca asta e calea de urmat : experimentare si iar experimentare :roll:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2