The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 11:52 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: The new sistem
MesajScris: Vin Mar 29, 2013 6:07 pm 
Neconectat
User

Pt ca aveam 4 boxe diferite si am primit intr-o zi o oferta de vanzare mi-am vandut tot sistemasul si mi-am luat unul nou. Aceste este format din 4 boxe p-audio cu am15 lf si wn-d44 (16 ohm) filtre dna 2x1000w asta nu am inteles cu miile de w si 2 basi de 18 cu B&C 18PS46 .Amplificarile o sa fie xp3000 ,unul este dar este cam busit si unul o sa fie nou.Acum poate ma ajuta si domnul Dan sau Mircea cu niste indicatii cam pe ce putere ar merge maxim boxele sa nu am surprize cu boxele .Eu unul am dat un pic cu un dynacord 1000-1 si inaltele o luau razna .Baiatul de la care le-am luat era din drobeta si avea saracu numai manele pe laptop si nu am vrut sa le dau chiar tare chiar daca avea dynacord 1000-2.Din cate am observat inaltele sunt taiate jos tare ,vocea e pe inalte .Am15lf e cam degeaba .Per total suna ok boxele dar parca ma asteptam la mai mult ,dar la pretul lor sunt ok.Basii suna bineee dar au o mica problema cu porturile ,sunt cam mici ,trebuie sa vad cum rezolv problema . Acum tare curios sunt cum suna tot sistemul procesat si amplificat cu xp3000-uri.Mai sunt 2 sateliti cu difuzoare panarama si comp44 pt inchiriat la dobitoci si inca 2 in constructie tot pt dobitoci .Si niste pozici :
Imagine
Imagine
Masina dupa 1400 KM si 26 de ore de condus :D ,a mers struna chiar daca a viscolit ,pe coduri galbene portocalii si spre mirarea mea au incaput 4 sateliti si 2 basi ,dupa un tetris facut cu ciprian (black) pe o ninsoare calumea .
Imagine
Astept pareri si poate un raspuns de la nenea Dan si nenea Mircea.

Sus

Subiectul mesajului: Re: The new sistem
MesajScris: Vin Mar 29, 2013 9:05 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ok, sa incepem cu inceputul:

De foarte multe ori cand facem boxe pentru cantaretii de manele, trebuie sa facem diverse modificari pentru a fi pe gustul lor. Majoritatea boxelor modificate in acest mod suna foarte ciudat pentru noi, cei care suntem obisnuiti cu un sunet corect si liniar.
De majoritatea datilor rezultatul final este departe de a fi liniar sau "decent". Din pacate nu avem ce sa facem, trebuie sa ne mulam pe dorintele clientului in final.

Putem incerca sa intervenim in filtre pentru a aduce boxele la sunetul corect daca doresti.

Filtrele sunt DNA Xpro-2 care rezista pana la 1000W RMS fara sa devieze specificatiile

un Phonic XP3000 este ok pe un set de 4 fullrange - il avem tot timpul pe stoc in cantitati suficiente: http://poweraudio.ro/Amplificatoare/ampli ... nic_XP3000

La basi da-mi te rog dimensiunile incintei si al porturilor sa vedem cum putem remedia problema.

Apropo de gheata. Pana acum cred ca eu detin recordul :))

Fişiere ataşate:
299470_173603942721337_2036660105_n.jpg
299470_173603942721337_2036660105_n.jpg [ 68.02 KiB | Vizualizat de 4476 ori ]

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania
Sus

MesajScris: Vin Mar 29, 2013 10:38 pm 
Neconectat
User

Este normal sa fluiere putin, orice subwoofer fluiera putin daca stai sa-l asculti de aproape si fara sateliti.
La mine cand ai fost le-am ascultat de foarte aproape cu satelitul la minim, era normal sa se auda fluierat.
Eu am fost la multe sonorizari cu suburile alea, nu ai sa auzi ABSOLUT niciun fluierat in timpul sonorizarii.

Sunt totusi 4 porturi destul de maricele, alte subwoofere de 18" au doar 2 porturi care fluiera mult mai tare.
Nu cred ca vei putea sa maresti porturile. Daca le maresti va trebui apoi sa le si lungesti ca sa respecti acordajul si vei ajunge cu ele mult prea aproape de fundul cutiei. Incearca in cel mai rau caz sa le rotunjesti marginile.
Personal sunt convins ca dupa prima sonorizare vei vedea ca nu are rost sa le modifici.

Sus

MesajScris: Vin Mar 29, 2013 10:48 pm 
Neconectat
User

Ceva de genu era si a mea numai ca am mai dat gheata de pe grila pt ca imi era frica .Dimensiunile la porturi sunt 38 cm in lungime si triunghiul are 2 de 15cm si una de 20cm, sunt 4 la numar si dimensiunile interioare 59x54x57cm. Problema la boxe cred ca s-a rezolvat cu punerea difuzorului de bass fara filtru, acum am sa fac mai multe teste .Orcum sunetul era ciudat rau ,detalii la filtre am vazut ca ,conzi sunt de 10uf pe bass si 2 buc de 3,3 uf pe inalte ,rezistentele se vad si in poza cred, la bobine nu am idee ce valori sunt.Avea o gaura mare pe medii ,in fine trebuie sa ma joc din filtru si se rezolva ,daca nu s-a rezolvat deja.Cu xp3000 poate pe saptamana viitoare dau o comanda ,sa vad ce sonorizari vin ,orcum am nevoie de unul bun pentru a repara unul farmat :D. PT robert , asa e ,nu se aud si ajung cu porturile pana in spatele incintei ,poate am sa ma joc din procesorul de sunet sa nu mai faca ,orcum nu e panica pe basi pe partea de sateliti is panicat sa nu pice inaltele (desi nu cred ca sunt pe 16 ohm ) am desfacut una si nu e deloc bobina neagra si ala a dat cu dyna 2 si cica a cantat ,,in forta'' :D .Acum pana nu le dau un pic cu un xp3000 nu are rost sa ma pronunt.

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 1:28 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

wn-d44 nu sunt niste drivere fragile

Par ele mici pentru ca sunt pe NEO, dar au bobina de 1.7"

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Mar 30, 2013 10:07 am 
Neconectat
User

Ma poti ajuta mircea cu filtrul ,sa ii dau un +3,4 db pe difuzorul de midd -bass ?Ma intereseaza mediile .Eu am inlocuit filtrul de joase cu o bobina de 1,2mH si un condensator de 5,6 uf si e pe drumul cel bun ,fara filtru suna spart ,aiurea rau.Momentan nu am un procesor de sunet sa ma pot juca sa zic niste date mai bune .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2