The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 8:15 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Sint
MesajScris: Dum Ian 20, 2008 8:57 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sint multumit de Yamaha pe partea de microfoane este super, 2 inconveniente insa:

La intrarile stereo este semnalul prea sensibil (-10dbu), daca bag CDJ 100/ intrarea aia am cam +8 db nivel nominal+ca nu am pot de gain si nici corectia pe medii...

Si efectul este cam saracacios, eu m-am impacat bine cu efectul 9 Karaoke si nu mai stiu cum.

Insa pt mixer de 1000 si un pic de ron, este PERFECT MATCH.

Pt DJ-iala, am DJM 600, insa nu aveam loc sa-l mai montez si pe ala, eram destul de "inghesuit acolo" tot "dadeau" peste mine fetele de la prezentarea de lenjerie intima! :twisted:

Promit poze si cu fetele la urmatorul eveniment de Simbata 26-01-2008 din Ploiesti tot la Cazino Mercur (este inaugurarea).

P.S. toate difuzoarele de 15 inch,6 buc in total,cele din basi(2 buc/fiecare bass) si cele de pe sateliti sint Eminence Kappa 15 LF de 600W RMS, si chiar DUC bine!

A se vedea cum au lucrat in "ciupituri de CLIP" si basii si satelitii pe monstruletii de crown XTI4000.

Basii sint home made dar tre sa mai modific la ei este prea mare litrajul (cam 300L fiecare).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 20, 2008 9:21 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Foarte faine sculele !

Si eu tot yamaha vreau sa iau, dar as vrea pe mai multe canale (oricum ce curs e acuma la schimbul Euro-leu ... mai bine mai astept.)
Despre yamaha as vrea sa imi ziceti niste impresii. Bun deci gainul si efectele nu sunt stralucite, dar de exemplu compresoarele de pe canalele de mic cum se comporta? Corectiile de asemenea m-ar interesa sa mearga liniar, si daca a lucrat cineva cu varianta care are usb.

Xti, la fel am mai intrebat, dar vad ca lumea se fereste sa raspunda.
E stabil in 4 ohm in bridge?

Eq de la leco a ajuns la mine. Faina scula, crossover incorporat, deci in concluzie scot crossoverul la vanzare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 20, 2008 9:30 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

eu as sta calm cand vine vorba de 4 ohm bridge.

modul ala e rezervat pt amplificatoare mai scumpe

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Teste
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 5:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu inteleg, de ce au fost sterse pozele cu amplificatoarele desfacute?!?

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Lun Ian 21, 2008 5:36 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 5:24 pm 
Neconectat
User

au fost mutate posturile aici
http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=2592

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului: Re: Teste
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 5:34 pm 
Neconectat
User

Leco scrie:
Vor lucra ambele canale pe sarcina rezistiva de 4 ohm

Bridge in 4 ohm , incarca fiecare canal cu 2 ohmi :wink:

Sus

Subiectul mesajului: Nu am
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 5:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu am 2 ohm la wattaj, daca dau in bridge /4 ohm ia foc rezistentza :!:

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Lun Ian 21, 2008 8:31 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Oki
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 6:21 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Oki, cum vrei Full Bridge/4 ohm, dar nu tin mult ca, cu greu am facut rost de rezistentele de 4 ohm/300W si nu vreau sa crap vreuna.
Am legat 1 rezistentza pe iesirea de bridge, si vedeti si voi, ce si cum...

Intii pe netdrive descarcati de acolo, pina se face uploadul pe Tinypic (dureaza mai mult)

http://www.netdrive.ws/46668.html

sa nu ziceti ca NU merge...

Imagine

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Lun Ian 21, 2008 8:29 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Astept
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 6:33 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Astept parerile voastre SINCERE, merita sau NU Crown XTI4000.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 6:35 pm 
Neconectat
User

Frumos de tot Leco, vad ca te-ai lasat de OC si ai ramas cu prima ta pasiune :) Don Corleone de pe crazyPC aici, te salut.

ps: recomand un upgrade la basi, ceva br-uri de 18" cu hp-18s.....sa fim seriosi, eminence alea de 15" nu sunt pentru sub-bas....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 6:39 pm 
Don scrie:
ceva br-uri de 18" cu hp-18s.....sa fim seriosi

sa fim chiar seriosi, la ce echipament are... ar fii cam penibil hp18s pt el :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 7:21 pm 
Neconectat
User

Putin off topic,vadacolo ca tragi cu peste 5 Mb pe sec,de unde ai net si cat platesti pt el

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 7:22 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

LECO, Crownul ala e ok , isi face treaba, dar sunt anumite chestii pe care nu le-as face pe el.

Nu as folosi modul 4 ohm/bridge (uita-te in specificatii ce mica este diferenta intre 4 ohm si 2 ohm la puterea de iesire => asta denota ca etajul final este cam subdimensionat pentru "True 2 ohm operation" si cam intervin protectiile de curent pt a avea grija sa nu bubuie ceva pe acolo) - faptul ca l-ai testat pe rezistente este irelevant, un difuzor este o sarcina MULT mai complexa decat ce ai facut tu acolo.

este o jucarioara usoara, numai buna pt cei care nu vor sa care in spate tot felul de monstri pe la sonorizari.

asa offtopic, daca esti atat de multumit de XTI, de ce cauti sa cumperi o bruta de 5000VZ?

:twisted:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Deci
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 7:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Don

corleone, te salut si eu, ceea ce fac eu, se poate numi O/C la amplificatoare :P !

nexus3 stiu ca difuzoarele au impedantza si resistentza variabila in functie de frecventza, insa crede-ma testul pe sarcina rezistiva FIXA este cel mai ucigator si GREU pentru un etaj final, la 100V/4 ohm (am ales 100V, ca referintza, ca e cu mult sub pragul de clip al XTI4000 in bridge), am cam 25A pe sarcina fixa, daca pun un difuzor, crede-ma ca nu va di la fel in diverse plaje de frecventza, in special cind te apropii de Frez a dif-ului.
Eu intotdeauna testez PUTEREA ELECTRICA!

Pt mine asta este relevanta, puterea ELECTRICA BRUTA pe care mi-o debiteaza ampificatorul, si pe care ma pot baza!

Crede-ma ca m-am jucat cu multe amplifuri la viatza mea si mergeau in bridge pe 8 ohm difuzor, dar daca inlocuiam difuzorul cu rezistentza fixa de 8 ohm, ori intra in protectie, ori in clip instantaneu(ca scadea drastic alimentarea) sau nu mai putea etajul final.

Nu zic cu rautate, printre altele sint electrician de meserie, si stiu ce inseamna PUTEREA REALA, pe care te poti baza.

Sincer inainte de a pune XTI in 4 ohm bridge, am fost putin sceptic, insa daca ei zic ca merge, merge, si A MERS! :roll:

Acum , sa recapitulam da capo al fino.

http://tinypic.com/player.php?v=2mhbeo2&s=3

1- La mine,XTI-urile NU vor functiona niciodata pe 2 ohm/canal sau 4 ohm, bridge.

2- Sub-urile cu Eminence-urile merg de la 40 Hz la 100 Hz
, si au un spl destul de mare, mai am de modificat putin la constructia cutiilor, sint prea mari in volum(300L fiecare cutie), am sa incerc un proiect mai interesant, dar ma dureaza un pic, nu pot modifica acum, pt ca tot sint chemat la diverse evenimente.

3- Pt sub bas voi folosi in plaja 28-45 Hz, 2 sub-uri cu Eminence Kilomax Pro18 (1250W RMS/8 ohm) care coboara f f bine sub 35 Hz, si sint speciale pt SuB Bass,in acest caz pe eminence de 15 inch (dupa ce modific cutiile)voi trece la bass si kickbass (45-150 Hz), si stiti bine ca un 15 inch este mult mai bun in plaja 45-150 Hz decit un 18 inch.

Aici gasesti si raspunsul de ce vreau un MacroTech VZ 3600 sau chiar un 5000, insa am vazut pe la 3800$, Itech 8000 de la Crown, care este BCA Amplifier Clasa I , damping factor >5000 si safe load 1,2,4,8,16 ohm pe canal sau 2/4/8 ohm/ bridge.

Deci un XTI4000 va ataca satelitii de la 100 Hz in sus, cite 2 sateliti pe canal adica 4 ohm/Ch (urmeaza sa mai fac rost sau sa-mi fac inca 2 buc)

Urmatorul XTI va ataca basii de 1200W RMS fiecare cu 2 Eminence Kappa 15 LF/cutie , in plaja 45-150 Hz cu Butterworth 48db/octava la extremele benzilor, iar un Itech sau Macrotech, va ataca cite un sub cu Kilomax Pro18 pe fiecare canal in plaja 28-45 Hz, asta cind am banii necesari pt a 3-a statie, ca difuzoarele Kilomax Pro, le am deja, cam stau degeaba de ceva timp...

Drept urmare fiecare amplif(3 in total) vor lucra pe frecventze specializate.

XTI4000 pe sarcina de 4 ohm/canal, ambele canale lucrind, am avut 68,5 Volti pina in clip sinusoida perfecta , atit in 50 Hz cit si in 500 Hz si in 5000 Hz.

Mie mi se pare cel mai bun raport pret /calitate/performantza la pretul cerut de Crown.

Si credeti-ma este cu mult peste alte jucarele de la noi de pe piatza.

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Lun Ian 21, 2008 8:43 pm, modificat de 4 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 21, 2008 7:59 pm 
Neconectat
User

@Leco, ce stiu eu este ca:
Nu are rost sa faci subwoofer cu 18" ca sa il folosesti sub 40hz, respectiv 18-40hz ? tu sub 20-25hz nu mai auzi, stresezi difuzorul degeaba. nu numai ca nu mai auzit, ci nu prea exista portiuni in piese la frecventa aia.
Eu iti sugerez asa. Fa 4 sau 6 HD15 cu Eminenceurile alea de 15" , Kappa pro 15LF, pune-le in stack ca vei fi mega mega multumit.
Parca baietii de pe speakerplans au zis ca ... un stack de 8 hd-uri, outdoor, coboara la 43hz, parca, ceea ce e ffff bine. Iti dai seama, indoor cum vor suna, si.. ce SPL !!!! :twisted:
Efectiv nu vad rostul folosirii lui kilomax (eu stiu ca are nevoie de o incinta fff mare ca sa coboare jos, de asemenea mai stiu ca nu e un dif f valabil, adica la pretul lui, poti gasi altceva mult mai valabil- e 10 mil difuzorul. Scuza-ma cu 10 mil iei difuzor de il bate la fundulet pe kilomax.)
Eu zic ca.. daca vei face 4-6 Hd15, si le vei pune si stack, se vor cupla acustic si nu vei avea nevoie de subbasi. Daca tot doresti subbas, si tot ai pus un 15" in 300 litri, si nu prea ti s-au parut asa mari, cumpara frate un 21" (Beyma are unu pe 21", nu stiu exact numele, si nici nu e exagerat de scump, iar proiect pt el gasesti tot pe site, un BP6 care ucide tot). Faci 2 BP6 cu 21", inca 4 Hd15 si apoi numa sa ai topuri sa faci fata.
asta daca te axezi asa mult pe Subbas. Sub 35hz nu are rost sa cobori, pt ca stresezi difuzorul degeaba.
Nu critic, DAU SFATURI. Pareri.. etc.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 65 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2