Don corleone, te salut si eu, ceea ce fac eu, se poate numi O/C la amplificatoare

!
nexus3 stiu ca difuzoarele au impedantza si resistentza variabila in functie de frecventza, insa crede-ma testul pe sarcina rezistiva FIXA este cel mai ucigator si GREU pentru un etaj final, la 100V/4 ohm (am ales 100V, ca referintza, ca e cu mult sub pragul de clip al XTI4000 in bridge), am cam 25A pe sarcina fixa, daca pun un difuzor, crede-ma ca nu va di la fel in diverse plaje de frecventza, in special cind te apropii de Frez a dif-ului.
Eu intotdeauna testez PUTEREA ELECTRICA!
Pt mine asta este relevanta, puterea ELECTRICA BRUTA pe care mi-o debiteaza ampificatorul, si pe care ma pot baza!
Crede-ma ca m-am jucat cu multe amplifuri la viatza mea si mergeau in bridge pe 8 ohm difuzor, dar daca inlocuiam difuzorul cu rezistentza fixa de 8 ohm, ori intra in protectie, ori in clip instantaneu(ca scadea drastic alimentarea) sau nu mai putea etajul final.
Nu zic cu rautate, printre altele sint electrician de meserie, si stiu ce inseamna PUTEREA REALA, pe care te poti baza.
Sincer inainte de a pune XTI in 4 ohm bridge, am fost putin sceptic, insa daca ei zic ca merge, merge, si A MERS!
Acum , sa recapitulam da capo al fino.
http://tinypic.com/player.php?v=2mhbeo2&s=31- La mine,XTI-urile NU vor functiona niciodata pe 2 ohm/canal sau 4 ohm, bridge.
2- Sub-urile cu Eminence-urile merg de la 40 Hz la 100 Hz
, si au un spl destul de mare, mai am de modificat putin la constructia cutiilor, sint prea mari in volum(300L fiecare cutie), am sa incerc un proiect mai interesant, dar ma dureaza un pic, nu pot modifica acum, pt ca tot sint chemat la diverse evenimente.
3- Pt sub bas voi folosi in plaja 28-45 Hz, 2 sub-uri cu Eminence Kilomax Pro18 (1250W RMS/8 ohm) care coboara f f bine sub 35 Hz, si sint speciale pt SuB Bass,in acest caz pe eminence de 15 inch (dupa ce modific cutiile)voi trece la bass si kickbass (45-150 Hz), si stiti bine ca un 15 inch este mult mai bun in plaja 45-150 Hz decit un 18 inch.
Aici gasesti si raspunsul de ce vreau un MacroTech VZ 3600 sau chiar un 5000, insa am vazut pe la 3800$, Itech 8000 de la Crown, care este BCA Amplifier Clasa I , damping factor >5000 si safe load 1,2,4,8,16 ohm pe canal sau 2/4/8 ohm/ bridge.
Deci un XTI4000 va ataca satelitii de la 100 Hz in sus, cite 2 sateliti pe canal adica 4 ohm/Ch (urmeaza sa mai fac rost sau sa-mi fac inca 2 buc)
Urmatorul XTI va ataca basii de 1200W RMS fiecare cu 2 Eminence Kappa 15 LF/cutie , in plaja 45-150 Hz cu Butterworth 48db/octava la extremele benzilor, iar un Itech sau Macrotech, va ataca cite un sub cu Kilomax Pro18 pe fiecare canal in plaja 28-45 Hz, asta cind am banii necesari pt a 3-a statie, ca difuzoarele Kilomax Pro, le am deja, cam stau degeaba de ceva timp...
Drept urmare fiecare amplif(3 in total) vor lucra pe frecventze specializate.
XTI4000 pe sarcina de 4 ohm/canal, ambele canale lucrind, am avut 68,5 Volti pina in clip sinusoida perfecta , atit in 50 Hz cit si in 500 Hz si in 5000 Hz.
Mie mi se pare cel mai bun raport pret /calitate/performantza la pretul cerut de Crown.
Si credeti-ma este cu mult peste alte jucarele de la noi de pe piatza.