The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 12:21 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 201 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Feb 11, 2010 11:20 pm 
Neconectat
User

bass reflex cu MAG 1881.cutii facute de el.sunau bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 12, 2010 12:05 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
presupun ca avea bassreflex cu C18-650EL

aia i-am dat unui tip foarte insistent, si acum imi amintesc cu nostalgie de ei, probabil ca le fac si la astia vant, la mine boxele nuprea stau sa adune praf

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 21, 2010 10:53 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

sa ne spui si noua cum suna dupa ce l-ai rebobinat :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 22, 2010 2:39 am 
Neconectat
Admin
Admin

Sharky scrie:

[gluma :D :D ]
Evident ca daca diful este paudio sau rcf, atunci acestea nu se ard nici la puteri duble sau chiar triple. Daca patesc ceva intotdeauna sunt de vina distorsiunile, bata-le vina! :D

Nooby a fost deconspirat si aici.
[/gluma :D :D ]

Tot în glumă ...

Dragă Sharky şi Noob şi tot restul lumii ( se ştiu ei ).
Explicaţia este că niciodată difuzoarele nu mor din cauza celor care le folosesc. Nope, aceasta este doar o minciună a celor care le vând. Aceştia încearcă să acopere nişte defecte grave, provenite din fabricaţie. Sunt nişte oameni răi, care nu au nicio înţelegere pentru cei care utilizează difuzoarele. Ei susţin tot felul de aberaţii, precum ar fi că un dif supus semnalului dreptunghiular ori unui regim ultracompresat, în care energia debitată aproape că se dublează crapă .
Să nu îi ascultaţi !
Sunt poveşti de adormit copiii.
Eu cred că ar trebui condamnaţi la diverse munci ori pedepse ruşinoase, pentru a se învăţa minte să mai contrazică clientul. Dacă acesta spune că difuzorul s-a stricat degeaba, probabil că aşa s-a întâmplat. Chiar şi atunci când acesta s-a stricat degeaba, în cursul nopţii ( seara a mers, a doua zi nu fără ca nimeni să fi atins boxa), tot defect de fabricaţie este. Că doar ştim noi ...

Ah, să nu uit.
Fenomenele de genul arderii bobinei la margine sunt tot semne de defect de fabricaţie. Mai este vorbă ? Adevărul e că majoritatea fabricanţilor de difuzoare sunt nişte tipi răi, care ascund defecte de fabricaţie pe seama clienţilor nevinovaţi. Că e RCF, Paudio, EV, Beyma, 18 Sound, mama dracului, toţi sunt nişte ticăloşi. Uitaţi aici: http://forum.speakerplans.com/get-your- ... page1.html

Sau mai ştii ?
Poate că PAudio o fi marele rău !
Poate că Paudio le-o face bobinele la toţi ăia şi de-ai dracu le fac în aşa fel încât să se ardă doar la margine, nu la mijloc, aşa cum inginerii consideră că e normal.

Nu avem de unde să ştim.
Oricum, noroc cu forumurile. Cum s-ar mai putea da în vileag mărşăvia vânzătorilor de scule, a făcătorilor de orice, dacă nu pe forumuri ? Aşa le trebuie, mama lor de potlogari ! Să răspundă în faţa poporului. nu contează că sunt plecaţi din ţară, ori se conformează şi sar cu autocritica, ori pac la răsboiu. Să fie demascaţi ! Auzi tupeu la ei, să pretindă că poţi arde un dif .... Pfui ... Nasol domnule, nasol de tot.

Domn'le ...cum mai trece timpul !
Parcă mai ieri discutam cu Mircea şi aflam că îşi serbează majoratul.
Au trecut 7 ani. Incredibil de repede, nu ?

Sper că aţi gustat gluma.
A fost o glumă, sper că v-aţi prins, nu ?

Cred că ar trebui să-mi fac un blog, sau ceva de genul acesta. Îmi trebuie un loc în care să-mi pot exprima glumiţele în libertate, fără a fi acuzat de marketing ori de promo nesimţit.

Ok, eu acum vă las.
Am o senzaţie de lehamite şi îmi este şi cam somn.
Mâine trebuie să o iau de la capăt cu difurile, cu lemenele ..... cu oamenii...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 22, 2010 8:31 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Important e sa nu cedezi atunci cand iti e mai greu. Partea cea mai fina din ideea asta e ca niciodata nu va fi cel mai greu, din moment ce nu cedezi.

Ma opresc la o gura de cafea, ca e luni si iar ma mai prinde vreun carcel la creier :lol: . Dar (eternul dar romanesc care de putine ori are sensul de cadou) incercand poti gresi; neincercand gresesti sigur.

Sa nu ma luati acum cu off-topic -urile :lol: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 7:15 am 
Neconectat
User

si ziceam ca pun poze cu noua bobina...
asta e bobina care vine pe interior(fara rasina)
Imagine
cu rasina
Imagine
si exteriorul
Imagine
Imagine
si finalul
Imagine
Imagine
ce se vede pe interior argintiu sunt bucati de folie de staniol...daca va intrebati cumva...nu am putut sa le mai dau jos pe portiunile acelea,s-au lipit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 9:15 am 
Neconectat
Admin
Admin

Foarte bună lucrătură.
Felicitări pentru răbdare !

Dacă vei mai face astfel de reparaţii, te rog să îmi spui. O să îţi trimit adeziv pentru prinderea spiderului şi a membranei pe şasiu. Este original, luat de la PAudio. Exact acelaşi adeziv pe care nimic nu îl dizolvă şi poate fi îndepărtat doar cu dalta şi ciocănelul :D .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 24, 2010 9:25 am 
Neconectat
User

multumesc.a fost cel mai dificil difuzor de pana acum.ieri toata ziua de la 8 dimineata pana pe la 7 seara am lucrat la el.
am avut unele probleme...prima data nu mi se mai desprindea bobina de tamburul acela si a trebuit sa o desfac si sa fac alta bobina,iar sarma trebuia sa o folosesc tot aia ca nu aveam multa+ca avea rasina pe ea si a trebuit sa o curat.Dupa ce am facut bobina si am lipit-o,am constatat ca era intrerupta lamela ce ducea de la lipitura la firele leonice,dupa aia mi s-a dezlipit suportul din fibra de sticla de pe membrana.
le-am rezolvat pana la urma,dar foarte greu si migolos.
sunt curios cum o sa sune.probabil azi sau maine o sa-i fac o proba si va zic.

Mai am un E15-350N care azi trebuie sa il fac.l-am mai facut o data si iar l-au ars.
asta e difuzorul
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 4:31 pm 
Neconectat
User

Este clar ca nu a lovit in backplate.este ars.pana la urma nu au fost setarile de vina.ce sa inteleg ca nu duce 1400 rms?[/quote]

Si brige-ul asta e cu 2 taiusuri.... si eu am patit ceva asemanator in club cu un dif RCF LF18N401.... doar ca nu a crapat in "tura mea"... era alt dj la butoane :D

...verdictul a fost: bridge + compresion rate 1/4 = distorsiuni (cred ca trebuia o compresare mai agresiva)

....asta e , se mai intampla :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 4:37 am 
Neconectat
User

dj_sanyi cum se aude SD`ul acum rebobinat fata de cel original?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 9:30 am 
Neconectat
User

sincer nu mi s-a parut mare diferenta,doar ca nu a mai rezistat nici la 650w pe un t.amp 2400 pe un canal...poate din cauza ca nu am pus fir de aluminiu.a mers de la 11 pana pe la vreo 5 dimineata.
pana la urma solutia e tot recone kit.
oricum mi-am propus sa il ard sa vad cat duce...dar nu ma asteptam sa se duca la o putere asa mica.
o sa pun poze cu bobina arsa,si eu sunt curios de ce nu a rezistat...(desi a fost rebobinat)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 12:43 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Hai sa iti spun o chestie.
Daca ai mers cu T-amp-ul pe un singur canal pe 8 ohm, vezi ca de multe ori intra in clipping, fara ca led-ul respectiv sa se aprinda, si ai avut o groaza de "reziduuri de DC pe iesire".

99%, aici e buba~!

Daca ai folosit in bridge pe 8 ohm, este posibil ca iesirea amplifului sa fie in clipping, inainte la led-urile de clip sa fie aprinse, si evident pe semnalul de iesire sa fie suprapuse si fractiuni de tensiune continua (din ambele etaje finale),peste cel alternativ, ceea ce pt un difuzor, oricit de puternic ar fi, este ucigator.

Asa se explica cum ca, multe difuzoare de putere mare sint arse urit de tot de amplificatoare mult mai slabe decit puterea RMS a difuzorului.

Se mai stie ca de ex un aplificator de 100W RMS, poate debita o putere instantanee de 10 ori mai mare pt o sutime sau miime de secunda,insa acest aspect nu ar fi periculos,in cazul nostru.

Si eu recomand recone kit pt acest difuzor, si as mai recomanda in mic strat de prenadez pe firele leonice ce sint prinse pe spider, la ale mele care s-au busit, la unul dintre ele , era smuls de pe spider(la prinderea cu acea capsa metalica),unul dintre firele leonice.

Asteptam pozele cu bobina busita.

Nu as zice ca poate nu ai respectat adincimea bobinei in intrefier,(stii la ce ma refer, ca se lasa foarte butin din bobina"in afara") pt ca zici ca bobinezi demult difuzoare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 7:07 pm 
Neconectat
User

am respectat toate dimensiunile la zecime de mm;)
cum pot sa folosesc t.amp-ul la maxim dar fara sa imi intre in clip daca ledurile alea nu arata?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 7:11 pm 
Neconectat
User

@gabi1904
ce compression rate trebuia sa-i pun?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 11, 2010 7:12 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

dj_sanyi scrie:
am respectat toate dimensiunile la zecime de mm;)
cum pot sa folosesc t.amp-ul la maxim dar fara sa imi intre in clip daca ledurile alea nu arata?

Cam greu, iti trebuie osciloscop.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 201 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14  Următorul

Ora este UTC + 2