The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 8:28 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 11, 2008 10:52 pm 
Neconectat
User

DNA scrie:
Am lucrat cu multe lumini, începând cu clasicul glob cu oglinzi şi terminând cu moving headuri.

Dintre toate, cel mai mult mi-au rămas la inimă
Clay Paky Golden Scan III - 1200HMI
Clay Paky Stage Scan Zoom - 1200HMI
Controler Pulsar Masterpiece 108.

Chestia asta s-a întâmplat în 1995 -1996 -1997.
Un Golden Scan III costa cât două apartamente cu două camere, la preţul din anii aceia.
Nimeni nu mă credea când le spuneam cât costă :lol:

Şi acum am rămas fanul scanerelor mari. Îmi plac şi M.H. -urile, dar scanerul mare, de 1200HMI sau MSR rămâne regele, în opinia mea.

:)
...Ştiu de ce ţi-au rămas la inimă... :wink: .
Pulsarul pentru feelingul pe care ţi-l dă...
Sunt minunate showurile preprogramate 100%, sculele care fac tot felul de nebunele automat, dar e altceva când simţi că ai show-ul (...şi într-o anumită măsură şi publicul)... la buricele degetelor. Când poţi să punctezi pe acorduri, pe ritm sau pe solouri. Să-ţi dai frâu liber şi să improvizezi.

Iar scanerele îţi plac în primul rând pentru viteza (pan, tilt) incomparabilă cu a MH (oglinda are inertie mult mai mica, pentru cine nu stie). Iar viteza lor de răspuns combinată cu touchpad-urile pulsarului...

E altceva decât să stai pe spate, să bei bere, ...şi să laşi consola să facă toată treaba...

Am dreptate? :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 1:40 pm 
Neconectat
User

Kenwood scrie:
bun, si atunci vin eu si te intreb Mircea... LA CE FASOLE iti trebuie laser de 2W ? tu ziceai ca doresti.. parca :)

Ca sa te caute pe tine in casa noaptea :lol: ... Urmareste, daca esti curios concertu Pink Floyd Pulse din 1994 si ai sa afli de ce e nevoie de lasere mari 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 1:56 pm 
concertul meu preferat.

muving-urile fac tot 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 7:32 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Geri LX scrie:
DNA scrie:
Am lucrat cu multe lumini, începând cu clasicul glob cu oglinzi şi terminând cu moving headuri.

Dintre toate, cel mai mult mi-au rămas la inimă
Clay Paky Golden Scan III - 1200HMI
Clay Paky Stage Scan Zoom - 1200HMI
Controler Pulsar Masterpiece 108.

Chestia asta s-a întâmplat în 1995 -1996 -1997.
Un Golden Scan III costa cât două apartamente cu două camere, la preţul din anii aceia.
Nimeni nu mă credea când le spuneam cât costă :lol:

Şi acum am rămas fanul scanerelor mari. Îmi plac şi M.H. -urile, dar scanerul mare, de 1200HMI sau MSR rămâne regele, în opinia mea.

:)
...Ştiu de ce ţi-au rămas la inimă... :wink: .
Pulsarul pentru feelingul pe care ţi-l dă...
Sunt minunate showurile preprogramate 100%, sculele care fac tot felul de nebunele automat, dar e altceva când simţi că ai show-ul (...şi într-o anumită măsură şi publicul)... la buricele degetelor. Când poţi să punctezi pe acorduri, pe ritm sau pe solouri. Să-ţi dai frâu liber şi să improvizezi.

Iar scanerele îţi plac în primul rând pentru viteza (pan, tilt) incomparabilă cu a MH (oglinda are inertie mult mai mica, pentru cine nu stie). Iar viteza lor de răspuns combinată cu touchpad-urile pulsarului...

E altceva decât să stai pe spate, să bei bere, ...şi să laşi consola să facă toată treaba...

Am dreptate? :)

Ai dreptate :) !
Cine ştie, cunoaşte.

Am făcut o deschidere de spectacol cu un show de scanere, pe "O Fortuna" din Carmina Burana.

3 zile, a câte 14 - 15 ore, am muncit pentru a programa scenele şi trecerile. Iniţial, am vrut să fac totul preprogramat, dar după vreo 20 de incercări, am abandonat. În final, l-am făcut la mână.
La un moment dat, carmina burana are un pasaj alto, ta-da-da-da ... ta-da-da-da, cu un anumit tempo. Pentru a puncta fiecare silabă muzicală, exact atunci când trebuie, doar cu mâna am putut face. Pe automat ieşea o aiureală. Nu mergea, pentru că silabele nu sunt egale.
E mult de povestit . A fost greu să exprim prin lumină ceea ce simţeam şi să transmit acea stare privitorilor.
După ce piesa s-a oprit, am lăsat un moment de linişte în întuneric deplin ( aveam control pe absolut toate luminile locaţiei, inclusiv pe lămpile răcitoarelor sau lumina de la intrare ). Au izbucnit aplauze.

Stage Scan Zoom este ( în opinia mea ) cel mai rapid şi mai precis scanner. După 1997 am părăsit această lume şi nu am mai fost interesat de a urmări noutăţile. Poate că au ieşit scule mai performante, dar dacă ar fi să o iau de la capăt, pentru mine, tot Clay Paky + Pulsar rămân referinţa, în materie de lumină pro.

Se poate spune că este şi o chestie de gust.

L.E.
Pentru cine nu a auzit de "O Fortuna", mai jos este un video:
http://www.youtube.com/watch?v=v_Eya3_I ... re=related

Varianta "halo" pentru kinderi :twisted:
http://www.youtube.com/watch?v=szxZr6jP ... re=related
şi cea manga:
http://www.youtube.com/watch?v=QErXR4gH ... re=related

sau varianta Rammstein, pentru cei cu alergie la clasică:
http://www.youtube.com/watch?v=_4-QyHke ... re=related

Ultima oară modificat de Dan Nita aka DNA pe Sâm Iul 12, 2008 8:13 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 7:56 pm 
Neconectat
Admin
Admin

http://www.youtube.com/watch?v=JgFfIArw ... re=related

Cam acest tip de lumini sunt pe placul meu :roll:

Lumina şi sunetul trebuie să se completeze reciproc, să fie un întreg, nu un talmeş balmeş de lumini mişcătoare.
http://www.youtube.com/watch?v=Oc4BEQke ... re=related

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 8:23 pm 
Neconectat
User

@DNA

Merci pentru varianta Ramstein ...e excelentă!

Nu am avut ocazia să lucrez la Carmina, (nici ca temă din vre-un show) sper că o să am.... :)
...Da ...nu merge să o faci pe automat şi să şi transmită ceva. Eventual pe midi dar e mult de muncă şi nu mai ţine dacă e sunet live.

" ...Au izbucnit aplauze."
...mometele astea fac diferenţa între slujbă (job) şi pasiune... 8)

"După 1997 am părăsit această lume şi nu am mai fost interesat de a urmări noutăţile."...
Păcat. Pentru "lume",... că tu, probabil că ai satifacţii în ceea ce faci acum :)

LE
"Lumina şi sunetul trebuie să se completeze reciproc, să fie un întreg, nu un talmeş balmeş de lumini mişcătoare."

100% de acord. Şi aş mai adăuga că sunt destul de puţine concerte în ro care să fie gândite astfel. Bine,... ştim şi cauzele, care sunt de cele mai multe ori obiective, dar totuşi... :) .

Ultima oară modificat de Gerhard Craciun (Geri Lx) pe Sâm Iul 12, 2008 8:57 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 8:39 pm 
Neconectat
User

...Eu, de curând, am început să învăţ la modul serios jucărica asta:
Imagine Compulite Vector Red

Când şi dacă voi avea ocazia să o folosesc într-un show (spectacol, etc), promit că pun şi poze. :) Dacă merită ....pozele. :lol: (pentru că nu ştiu când şi dacă ce va fi pe scenă se va ridica la capacitatea şi complexitatea consolei)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 10:31 pm 
nexus3 scrie:
pt ca asa e normal si logic

in state nici NU AI VOIE sa folosesti lasere (de nici un tip sau putere) fara aprobare speciala si tot felul de avize si permise.

de scanat multimea nici nu se pune problema.

un laser poate distruge vederea f usor, un laser de 100 de mW poate sa te orbeasca aproape instantaneu daca este static si privesti diect in el.

Nu are nici o legatura cu ochii.mai rar se intampla sa efecteze ochii.cine nu crede sa se uite in el vreo ora sa vada ca nu pateste nimic..Laserul nu orbeste.Problema mare este ca poate provoca epilepsie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 10:58 pm 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:
nexus3 scrie:
pt ca asa e normal si logic

in state nici NU AI VOIE sa folosesti lasere (de nici un tip sau putere) fara aprobare speciala si tot felul de avize si permise.

de scanat multimea nici nu se pune problema.

un laser poate distruge vederea f usor, un laser de 100 de mW poate sa te orbeasca aproape instantaneu daca este static si privesti diect in el.

Nu are nici o legatura cu ochii.mai rar se intampla sa efecteze ochii.cine nu crede sa se uite in el vreo ora sa vada ca nu pateste nimic..Laserul nu orbeste.Problema mare este ca poate provoca epilepsie.

Vezi de treaba ca si orbeste, te invit sa te uiti intr-un laser de peste 200 de mW sa-mi spui dupa aia cum vezi culorile monitorului, depinzand de putere poate sa orbeasca aproape instantaneu sau treptat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 12, 2008 11:01 pm 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:

Ce vorbeşti domnule? :shock:
Păcat că suntem la 600km depărtare, că te-aş invita să-ţi pui singur laserul în ochi. 10 minute nu o oră. Evident ...cu condiţia să semnezi o declaraţie, cu martori, că răspunzi singur pentru urmări... :)
Glumesc desigur...nici o declaraţie nu m-ar absolvi de vina de a te lăsa să-ţi distrugi vederea. Şi nici pe tine nu te absolvă, dacă cineva te crede pe cuvânt şi îşi beleşte ochii în laser.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 14, 2008 6:31 pm 
Neconectat
User

asta acuma recent, saptamana trecuta
Citat:
Au rămas fără vedere din cauza razelor laser
Peste 30 de iubitori de muzică tehno au leziuni permanente la ochi după ce au participat la un concert în aer liber, în Rusia.
Au rămas fără vedere din cauza razelor laser

In urma investigatiilor medicale s-a descoperit ca vederea acestora s-a deteriorat din cauza razelor laser, informeaza Russia Today, in editia online.

Unii dintre ei si-au pierdut vederea in proportie de 80% si nu mai pot fi tratati.

Fanii care s-au imbolnavit au participat la festivalul Aquamarine care a avut loc in weekend in regiunea Vladimir, la 190 de kilometri de Moscova.

"Am facut niste fotografii si cand m-am uitat la ele am vazut o lumina ciudata", a declarat un fan prezent la concert.

"Din cauza ca ploua a fost instalat un laser si fanii care se aflau in apropierea scenei erau surprinsi din cand in cand de raza sa", a declarat un alt fan.

In urma acestor incidente s-a deschis o ancheta.

Daca se va dovedi ca organizatorii evenimentului au neglijat regulile de siguranta, vor plati daune victimelor.

http://www.russiatoday.ru/news/news/27456

LE:
http://www.youtube.com/watch?v=hXfyDUJjVq4

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 29, 2008 7:58 pm 
Neconectat
User

Adi106 la ce pret ajunge o ciuperca ca in filmuletele pe care le-ai pus si unde se gaseste? :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 30, 2008 3:57 pm 
Neconectat
User

aici

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 30, 2008 4:06 pm 
Neconectat
User

aici e mai ieftin

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 30, 2008 4:12 pm 
Neconectat
User

cele 2 difera in dimensiuni
cea din linkul dat de mine (care o am eu) e mai mare

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 45 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC + 2