The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 12:10 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 58 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 08, 2007 6:27 pm 
Neconectat
User

totusi niste dimensiuni aproximative......latime in fata, latime in spate .....inaltime.......adincime, adincime pina la panoul cu difuzoare.......astea se dau si pe proiectele oficiale de la firmele mari, nu? si eventual grosimea tubului de la reflex :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 08, 2007 10:06 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
cam 1100x600x700mm HxWxD

Sus

Subiectul mesajului: Re: Sistem 6kw - full range - ghid de unda
MesajScris: Lun Iun 18, 2012 12:06 pm 
Neconectat
User

Au trecut cativa ani..unii[printre care si eu],inca mai spera sa se faca public acest proiect..va rugam mult!!!..

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 4:03 pm 
Neconectat
User

mica intrebare...am citit in primul post ca au fost prezenti pe langa scena 4000 -5000 de oameni (patru mii, cinci mii)...sistemul de 6KW a facut fata?...multumesc mult si scuze daca am inteles ceva gresit...

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 4:48 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

da, se poate

Cand renunti la subbass extrem , sistemul devine foarte eficient. Se pot obtine SPL-uri foarte mari cu putere relativ mica.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 5:25 pm 
Neconectat
User

multumesc mult pentru raspuns...am avut o discutie contradictorie cu cineva ....in fine...boxe tip horn (din cate am inteles-si normal) si cantitati normale de bass...si se poate...Cu stima si multumesc inca odata

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 5:30 pm 
Neconectat
User

era vorba de un sistem tip horn de vreo 2 kv jumate (sistemul meu cat inca nu era reconditionat) ZECK si o sonorizare de 1500-1700 de persoane parca la un strand...cineva zicea ca e imposibil sa sonorizezi asa ceva (concert CANDY)...nu a fost sonorizarea mea...cel de la care le-am luat a spus de treaba asta si eu am reprodus mai departe...si cineva a sarit pe mine spunand ca e imposibil....in fine....multumesc inca odata :D

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 8:41 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Putinelu Andrei scrie:
era vorba de un sistem tip horn de vreo 2 kv jumate (sistemul meu cat inca nu era reconditionat) ZECK si o sonorizare de 1500-1700 de persoane parca la un strand...cineva zicea ca e imposibil sa sonorizezi asa ceva (concert CANDY)...nu a fost sonorizarea mea...cel de la care le-am luat a spus de treaba asta si eu am reprodus mai departe...si cineva a sarit pe mine spunand ca e imposibil....in fine....multumesc inca odata :D

Citeste asta, prietene: http://www.crownaudio.com/how_much_power.htm

Concluzia: Cu cat eficienta sistemului de difuzoare este mai buna, cu atat ai nevoie de putere mai mica.

Extras:
Power vs. Application

This section will suggest how big a power amplifier you need to fill a venue with loud, clear sound. Basically, the louder the sound system and the bigger the room, the more power is required. Loudspeakers with high sensitivity need less power than loudspeakers with low sensitivity.

The list below recommends the total amplifier power needed for several applications. Each application has a range of power based on the desired loudness and the typical loudspeaker sensitivity.

In compiling this list, we made the following assumptions:

Typical loudspeaker sensitivity is 85 dB SPL/W/m for home stereos, 95 dB SPL/W/m for small PA speakers, 100-105 dB for medium PA speakers, and 110 dB for large PA speakers.
The recommended power allows for signal peaks of 10 dB for folk, jazz and pop music. Actually the peaks might be as high as 25 dB, but we're allowing for some inaudible short-term clipping.
The recommended power allows for signal peaks of 6 dB for rock music that is highly limited or compressed.
According to Crown's chief amplifier engineer, Gerald Stanley, amplifier continuous power and amplifier peak power are nearly the same. Typically, peak power is only 1 dB higher than continuous power, and depends on peak duration.

Total amplifier power required in various applications

Nearfield monitoring: 25 W for 85 dB SPL average (with 15 dB peaks), 250 W for 95 dB SPL average (with 15 dB peaks)
Home stereo: 150 W for 85 dB SPL average (with 15 dB peaks), 1,500 W for 95 dB SPL average (with 15 dB peaks)
Folk music in a coffee shop with 50 seats: 25 to 250 W
Folk music in a medium-size auditorium, club or house of worship with 150 to 250 seats: 95 to 250 W
Folk music at a small outdoor festival (50 feet from speaker to audience): 250 W
Pop or jazz music in a medium-size auditorium. club or house of worship with 150 to 250 seats: 250 to 750 W
Pop or jazz music in a 2000-seat concert hall: 400 to 1,200 W
Rock music in a medium-size auditorium, club or house of worship with 150 to 250 seats: At least 1,500 W
Rock music at a small outdoor festival (50 feet from speaker to audience): At least 1,000 to 3,000 W
Rock or heavy metal music in a stadium, arena or ampitheater (100 to 300 feet from speaker to audience): At least 4,000 to 15,000 W

Although a rock concert in an arena could be powered by 15,000 watts (allowing only 6 dB of headroom for peaks,) you'll often see large touring sound companies using 80,000 to 400,000 watts total. That much power is needed to handle 20-to-24 dB peaks without any clipping, and to power extra speakers for even coverage of a large area.

If one loudspeaker won't handle the total power required, you need to divide the total power among multiple loudspeakers and multiple amplifier channels. For example, suppose you need 1000 watts to achieve the desired average loudness, but your speakers power handling is 250 watts continuous. You could use a power amplifier of 500 watts per channel. Connect two loudspeakers in parallel on each channel. That way, each speaker will receive 250 watts (not considering the change in amplifier power at different impedances, and not considering cable losses).

Note that if you parallel two speakers, their total impedance is halved. For example, two 8-ohm speakers in parallel have an impedance of 4 ohms. In that case, each speaker would receive half of the amplifier's 4-ohm power.

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 8:52 pm 
Neconectat
User

Putinelu Andrei scrie:
era vorba de un sistem tip horn de vreo 2 kv jumate (:D

mda .... deci e clar ca nu avem ce discuta in domeniul asta
daca noi avem sisteme de kilo volti, nu cred ca mai are rost sa vorbim de conversii dintr-o forma de energie in alta si despre EFICIENTA aceste conversii

si apoi, cand avem o noua forma de energie ... sa eficientizam si dispersia ei

crown povesteste foarte bine mai jos cum stau treburile ...... dar na .... se pricep .... is Crown :wink:

Dan Nita aka DNA scrie:
Pe scurt, sunt doua C15-400B, WN-D72 si PH-2380 intr-o incinta. Filtrare pasiva, la 1300Hz, cu 18dB/octava. Coboara pana pe la 60Hz, iar o singura boxa are 107~108db/1w.

aici nenea Dan spune o treaba foarte importanta

Sus

MesajScris: Mar Apr 09, 2013 11:40 pm 
Neconectat
User

imi cer scuze...am scris la repezeala...kw trebuia sa scriu...cu totii facem mici greseli...nu cred ca e un capat de lume...

Sus

MesajScris: Mie Apr 10, 2013 12:12 am 
Neconectat
User

la nivelul nostru nu se mai accepta

dai cate o bere la baieti si te iertam :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Apr 10, 2013 12:21 am 
Neconectat
User

Dau si o lada...scuze...inca odata graba strica treaba...

Sus

MesajScris: Mie Apr 10, 2013 1:06 am 
Neconectat
User

Adi,ai dreptate...bine zice nenea dan(ca rau nu poate sa zica) dar nici ce ne-a reprodus nenea Gyury nu e rau :D...daca ar fi sa simplific tot acel articol de la crown as reduce totul la randament...care e cel mai important...nu degeaba explicam eu impatimitilor de Watti multi...nu conteaza cat bagi...conteaza cat scoti :D...parerea mea...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 58 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4

Ora este UTC + 2