The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iun 25, 2025 4:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 201 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 1:07 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Si atunci cum ramane cu, cele spuse aici, daca nu suporta 1400 w rms ? :roll:
1. http://www.youtube.com/watch?v=6ZB8-saDLrg&NR=1
2. http://www.youtube.com/watch?v=jxII26LE ... re=related
3. http://www.youtube.com/watch?v=dkRMYg4X ... re=related

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 2:02 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

inseamna ca cele cateva zeci de instalatii cu cate doua SD-18EL in paralel pe DPA2000 in bridge (adica fix 1420W RMS de semnal comprimat si limitat) montate in tot atatea cluburi prin tara sunt doar intamplari?

vorbim de locatii care functioneaza 6 nopti pe saptamana de ani buni. Acolo cum de nu a cazut nici unul? Poti sa-ti explici?

Chiar a existat un club in Bacau (Opium) care a functionat 3 ani de zile cu DPA2000 in bridge pe 2 basi cu C18-600LF si care au mers bine mersi pana acum 3 luni cand au crapat mecanic (bobine lovite de backplate pana s-au rupt si spirele) dupa niste modificari a lor in setarile din procesor (mai exact au coborat highpass de la 35 Hz la 30 Hz).

alea aveau bobine de 4". ..
Va mai indoiti ca nu ar suporta 1500W un difuzor cu o suprafata de disipatie cu 25% mai mare , bobina fiind de 5" ?

normal ca rezista la 1.4 Kw dar cu conditia ca semnalul sa fie cat de cat curat.

stii f bine ca toti dj-ii au tendinta sa mearga in rosu si sa piste putin gain-ul pe input mai mult decat e normal si logic, bagand distorsiuni la greu in sistem.

P.S.
Noobsound, acum sunt sigur ca vorbesti doar tampenii si ca faci antireclama.
Ia zi, cati bani iti iei de la importatorul RCF pentru fiecare post pe forum?

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Sâm Feb 06, 2010 2:31 am, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 2:25 am 
Neconectat

dj_sanyi scrie:
stie cineva sigur?ca asa am sa fac proba.dau pana o sa imi intre in clip.dupa care o sa reduc din procesor cu 1.5db. o sa imi reduca la un 1000w?

cei 1.5 dB sunt nesemnificativi pentru difuzor in ceea ce priveste cantitatea de caldura supliemntara ce trebuie disipata.

daca de exemplu ai un semnal curat si unul cu 5-10% distorsiuni, cel de-al doilea va obliga difuzorul sa disipe o cantitate aproape dubla de caldura.

cheia sunt distorsiunile in cazul tau...

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:48 am 
Neconectat
User

Poti sa imi dai mai multe detalii despre modul in care ai calculat cresterea de putere? As prefera un raspuns dat ca intre doi ingineri, dupa cum spuneai si tu, cu cifre exacte.

Pt Restu:
Trebuie sa intelegeti ca difuzorul nu e o rezistenta de 8 ohmi care disipa x kW. Impedanta variaza mult intre aer liber si pus in incinta, de la cea mai simpla la cea mai imbarligata. Un simplu dif pus in bass reflex la acordaj tine mult mai putina putere dpv electric fata de cat ar putea tine la a doua rezonanta, asta in cazul in care nu bate si daca consideram puterea U*U/R, R fiind impedanta nominala a difului.
Sunt multe variabile de care atarna viata unui dif, eticheta e doar informativa.

Alta chestie e ca daca legi un amplif de x kW la un dif si dai cu muzica pana se aprinde clip-ul nu inseamna ca dai cu xkW "RMS" in dif, chiar daca e sa calculezi dupa formula U*U/R (ca altfel e prea complicat) vezi ca nu prea te apropii. Valorile sunt din cele mai variate si cauzele le stiti si voi.

[gluma :D :D ]
Evident ca daca diful este paudio sau rcf, atunci acestea nu se ard nici la puteri duble sau chiar triple. Daca patesc ceva intotdeauna sunt de vina distorsiunile, bata-le vina! :D

Nooby a fost deconspirat si aici. Chiar ieri l-am vazut la volanul dubei si care si-a stickerit-o de zici ca era masina de raliu. Nu va spun cu ce a stickerit duba ca stiti si voi, la fel si care ii sunt ultimele 3 litere de pe placuta de inmatriculare.
[/gluma :D :D ]

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:53 am 
Neconectat
User

FuBu
in filmuletele alea difurile au crapat...si am inteles ca din cauza procesarii.1500w s-a bagat pe dif plus nu stiu cate compresoare...in fine,daca cauti gasesti pe forum exact faza. mie mi-a crapat la 1400.nu zic...a mers 5 ore...dar cred ca a fost la limita.stiu ca nu are cum sa se raceasca bobina in incinta 1850 ,dar eu vreau sa stiu o putere care o poate suporta SD-ul in incinta asta.adica sa se incalzeasca f putin.nu zic ca nu a fost vina mea,dar macar sa imi fi spus cineva "ba nu da cu 1400 in el ca il prajesti" si era ok.dar nu a fost asa.probabil daca era ventilat,intr-o incinta br probabil ducea si 2000.
nu stiu...chir am sa incer a2a oara cu semnal curat curat 1400 sa vad daca crapa iar.oricum asta mi-am propus.si sunt sigur ca o sa il prajesc.oricum,suna intr-un mare fel,tot respectul,dar orice dif cred ca crapa intr-o astfel de incinta dupa ce incepe sa se incalzeasca.sunt curios cu ce putere au dat detinatorii de 1850 cu SD.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 9:59 am 
Neconectat
User

chiar poate cineva sa imi zica exact cu cat trebuie sa reduc din procesor sa ajung la un 1000 rms?daca scoate 1400?miercuri o sa il folosesc din nou si nu vreau sa mai am surprize.va rog,care va stiti.
PS:as fi vrut si o parere sau un comentariu de la DNA.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:04 am 
Neconectat

trebuie sa intelegi ca diferenta de putere e nesemnificativa intre 1000 si 1400

nu este asta motivul pentru care s-a ars

micsorand puterea la 1000W nu iti va garanta eliminarea problemelor pentru ca, dupa parerea mea nu de acolo provine problema.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:07 am 
Neconectat
User

nexus,te rog nu mai generaliza ca toti dj-ii baga mixerul in rosu si distorsiuni.s-a demonstrat ca un mixer ok nu distorsioneaza nici peste "over"...ii inteleg si pe sunetistii care vin sa faca setarile ,ca zic da la maxim cum mergi de obicei,si daca nu dai pana in rosu nu te lasa,ca zic ca o sa dai mai tare...sincer am auzit dj-i cu urechi de tabla,sunt multi nu zic,dar nu toti.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:09 am 
Neconectat
User

pai si atunci de unde provine problema?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:14 am 
Neconectat
User

distorsiuni nu prea cred.am scos semnal de pe mixer din booth.si acolo nu a umblat nimeni ca nu aveam monitor in pupitru...
in fine s-a ars,s-a ars,nu conteaza,dar vreau sa stiu ce putere duce si cu ce setari...sa fie ok sa nu imi fac probleme.
oricum dupa ce il fac o sa ii dau semnal curat si o sa incerc sa il ard.sper sa mai fiu atat de treaz in dimineata aia sa mai si filmez :lol:
glumesc...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:18 am 
Neconectat
User

Sany Nu cumva au bagat aia ceva scratcuri de pe consola aia? Intreb asta deoarece scratcurile alea artificiale sunt MEGA nocive. Eu am vazut personal scratcuri dinastea scoase din console, care iti tineau diffu scos in afara sau presat maxim dupa cum misca ala Jogu. Si daca misca ala lent de jog ii ca si cum ar baga un sinus de 5 hz sa zicem :D.
Faza proasta la scratcurile astea sau la microfonii e ca desii ai hi-pass setat nu te ajuta.

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:27 am 
Neconectat
User

a bagat scratch-uri,dar consola are placa se sunet si plus de asta era folosita cu Traktor scratch pro,cel mai tare soft pt dj-i ce exista.consola de fapt da semnale midi la laptop....
si nu stiu daca trece alta frecventa dupa procesor,indiferent de sursa de muzica...player sau consola,laptop,"uocman" :lol: sau ce o fi el.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:28 am 
Neconectat

dj_sanyi scrie:
nexus,te rog nu mai generaliza ca toti dj-ii baga mixerul in rosu si distorsiuni.s-a demonstrat ca un mixer ok nu distorsioneaza nici peste "over"...ii inteleg si pe sunetistii care vin sa faca setarile ,ca zic da la maxim cum mergi de obicei,si daca nu dai pana in rosu nu te lasa,ca zic ca o sa dai mai tare...sincer am auzit dj-i cu urechi de tabla,sunt multi nu zic,dar nu toti.

daca faci rost de un osciloscop incearca urmatoarea chestie

ridica volumul pe master, pana se aprind toate ledurile rosii pe mixer, ai sa vezi ca semnalul este curat.
redu volumul pe master pana se aprind ledurile de 0 dB (fara leduri rosii)
urmareste sinusoida pe osciloscop, ai sa observi ca totul este OK. Acum ridica gain-ul pe canalul respectiv si ai sa vezi f repede cum semnalul devine disorsionat pe iesire.

majoritatea mixerelor au problema asta (pana acum nu am gasit unul care sa nu o aiba)

in general nu ai sa observi distorsiuni de pana la un prag al lor de 5%, eventual ai sa ai o impresie ca muzica este f tare data, dar atat.

nu e o chestie de generalizare, se intampla tuturor, chiar si mie cateodata, care stiu f bine cu ce se mananca.

BTW, nu ai specificat nimic legat de limitatoare si compresoare in procesor

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 10:33 am 
Neconectat
User

stiu ca a facut leco un test pe un mixer pioneer parca djm 600 daca nu ma insel.si era loc de mai mult chiar sa fi prost sa dai in mixer sa stea ledurile numa rosu fara sa miste...limitarea a fost chiar cand batea putin in clip.si dcx-ul limiteaza bine.tot leco a facut testul odata cu mixerul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 06, 2010 11:19 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
P.S.
Noobsound, acum sunt sigur ca vorbesti doar tampenii si ca faci antireclama.
Ia zi, cati bani iti iei de la importatorul RCF pentru fiecare post pe forum?

Nu prea inteleg aluzia.. dupa cum se stie am 2 basi cu difuzoare RCF si am mai avut 2 difuzoare dfe 12" folosite pe satelit la care am renuntzat in favoarea unor difuzoare si drivere p.audio In cazul in care vine cineva si afirma aici ca i-am vandut sau intermediat vreun difuzor RCF rog a mi se sterge toate posturile si sa imi dea zeul Decibel noroc in ars scule. Nu sunt fan rcf absolut deloc.. consider ca difuzoare precum 18Sound sau Beyma la varf de gama cam matura difuzoarele RCF tot varf de gama.Daca as fii fan rcf nu mi-as face planuri sa imi iau 2 boxe EV tour-X .. pe care le voi cumpara in vara ( mementani am mare envoie de 2 playere mk3 1000)
Nu fac trafic cu scule si nu primesc nimic de la nimeni Nici de la firma Ecler desii am procesare si mixer, nici de la outline, nici de la RCF.Daca chiar intereseaza pe cineva de unde am difurile RCF cu care mi-am facut basi,sa se stie , magazinuldemuzica si caramele.

ceea ce am scis acolo ca nu rezista la 1400w este o simpla parere.. Am fost poate primu in romania care a constuit un 186 care e mai putin solicitant decat 1850.. Si am bagat in el 18s, C18 650 El si N401.. nici unul nu l-am puscat dar odata am avut curiozitatea dupa un test sa desfac capacul pentru al inlocuii c18 cu n401 si aerul din interiorul incintei inchise era cald la fel ca si magnetul la c18" Tot ce am dat in el a fost 500w rms.

Ca sa ai succes in domeniul asta cred ca trebuie sa mergi la sigur ! decat sa tragi pe un bass cu 2 Kw si sa il poti sparge oricand mai bine da cu 800w si mai adauga unu langa el. Asa e si inc azul amplifurilor.. intreaba oamenii daca merge xpa11000 la 2 ohm... Fratzilor daca ai 8 basi iti permiti sa ai 2 amplife.. daca ai 2 basi si vrei sa ii pui bridge pe acel amp.. cauta altu..

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 201 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Următorul

Ora este UTC + 2