The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 7:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Adi
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 3:27 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Adi, nu am de ce sa ma fac de rahat, din cite am inteles eu sau am inteles gresit, 1 boxa cu 2 difuri de 12" are 116 db/1w/1m, nu 6 buc odata, cum zice un user nitzel mai sus.
Asta mi se pare mie aiurea ca O SINGURA BOXA are 116db/1W/1m.
In rest,sint difuzoare si difuzoare.

Acum pe cutia aia daca s-ar pune dif-uri ,de constructie asemanatoare dar la putere de 1000w rms bucata,ca boxa sa aibe 2000W rms/4000 w muz si 8000w peak, ar ajunge la spl cit? 145-150db/boxa?

Pare cam tras de par,dar, repet, nu vezi nu crezi...

Sa revenim la chestii mai pamintene,ce parere aveti de sub-ul Yamaha(cel made in USA), nu cel china, modelul fiind:

http://www.sweetwater.com/store/detail/SW118V/

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 9:40 am 
Leco, tu nu stii ce-i ala horn, cum lucreaza, ce se-ntampla p-acolo.

Sus

Subiectul mesajului: fgdf
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 9:57 am 
wa forumistilor..da altceva mai interesant de discutat nu aveti.???????..
fiecare pricepe cum vrea , fiecare are urechea diferita si percepe altfel sunetu...
cat despre dynacord....ramane tot dynacord si o sa fie greu de egalat...
incinte simplute cu maxim de randament...ce e asa de greu de inteles...
pune la bataie un proect in care sa depaseasca 116 db 1w 1m si sa fie de 12"...si exclus folosirea difurilor auto cu Xmax foarte mare de ordinul centimetrilor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 10:09 am 
Eu sunt singurul care se pisa pe el de ras ? :lol:

. scrie:
wa forumistilor..da altceva mai interesant de discutat nu aveti.???????

Eu zic sa vorbim despre microfoanele Senheiser

Imagine

Ultima oară modificat de user eliminat pe Mar Oct 14, 2008 10:13 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 10:11 am 
Neconectat
User

evil... ai zis-o si tu :lol:
vorba aia.. gura bate cu** . :lol:
cica Dynacord tot dynacord ramane.. boxe simplute cu maxim de randament. bine omule.. if u say so....
si... ti se pare o tampenie ceea ce se discuta aici ? MIE NU !

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 10:31 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

adircf scrie:
Eu sunt singurul care se pisa pe el de ras ? :lol:

NU

hai evil sa vedem proiectul. e frate cu media aia de 9" si 136 db?

ontopic: mi se pare foarte util ce discutam aici, poate ar trebui mutat ca sa nu stricam cele "2 mici evenimente nimik iesit din comun" ale lui evil si alexu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 10:49 am 
Neconectat
User

ce e in racku ala adi ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 10:51 am 
Neconectat
User

Boxele normale ( gen cele facute de dynacord, adica bassreflex, sau planar ) au cam ajuns la maximul de eficienta. :roll: Deja difuzoarele mananca maxim de putere/diam de bobina intr-o utie cat mai mica ( ceea ce nu este egal deloc cu eficienta mare ), dar nu este de ajuns. Pentru asta s-au incarcat alte tehnici de boxe. Printre acestea si hornurile ( goarnele pt cei care urasc engleza asa de mult ).
Leco principiul hornului este simplu. Daca-l intelegi te prinzi repede si de unde vine si SPL-ul asa de ridicat. Sa luam spre exemplu o incinta inchisa si un difuzor oarecare. Aesta are o sensibilitate oareare X. Daca-i punem porturi sa-l facem in baxxreflex ( evident dimensiunile optime pt ceea ce ne intereseaza pe noi ) atunci sensibilitatea creste cu cel putin 2-3 dB. ( motivul este ca in acest caz creste eficienta in raspunsul in fecventele joase, nu si in cele superioare, iar cum SPL-ul despre care vorbim noi se masoara ca si o medie a tuturor spl/Hz in banda pe care o folosim, cresterea doar in zona joasa influenteaza si zona superioara ).
Tipurile astea 2 de incinte au un dezavantaj: la frecvente joase radiaza omnidirectional. Daca nu ar mai fi omnidirectionale s-ar rezolva o mare problema cu microfoanele pe scena de exemplu, si daca s-ar face mai directionale atunci ( comprativ cu cele omnidirectionale ) s-ar creste SPL-ul. Pentru asta, s-a luat o ininta inchisa si i s-a pus in fata difuzorului o goarna ( asemeni driverelor de inalte ). Intrucat difuzorul nu mai radiaza in toate directiile si radiaza doar in directia in care radiaza si goarna atunci automat creste eficienta difuzorului si de acolo si SPL-ul.
Partea proasta este ca e nevoie de incinta mari pentru ca sa creacsa SPL-ul asa cum ar trebui, dar comparativ cu acelasi volum de bassreflexuri ( sa spunem ideale pt ceea ce ar trebui sa faca si goarna ) atunci puterea necesara ar fi de cel putin 4 ori mai mica decat cea pentru basreflexuri, si totodata si SPL-ul mai mare.
Problema cu incinta mare a fost rezolvata prin impartirea incintei in ai multe incinte mici care sa fie folosite impreuna pentru a se realiza echivalentul unuei goarne mai mare. Daca sunt folosite cate una atunci rezultatul nu este mai deloc impresionnat, dar daca le folosesti cate sunt recomandate crede-ma ca deja uiti de bassreflex.

Sper ca aveti rabdare sa cititi cei interesati. Daca sunt ceva greseli astept corectii. :)

Sus

Subiectul mesajului: fgsdd
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 11:29 am 
eu cred ca sunteti cu capu...sau va plictisiti...cum scriu ceva deaja gata intrati toti pe forum sa faceti fel de fel de comentarii...
MIRCEA...DNA....trebe sa imi dati discount mare pt ca vad ca eu dau motiv de a se face trafic pe forum cu toti acestia care intra sa vada ce am mai scris...
cat despre dynacord...jos palaria inca au un cuvant mare de spus pe piata muzicii de orice gen.....
meseriasii de brada si lazar....macar noi avem evenimente..da voi????
in fiecare sambata se incaseaza bani in echipanoastra si se extindem destul de mult..da voi..
aaaa sa nu uit
nu puneti la bataie lw-urile alea la un test cum am zis???
t-amp 2400,cutiuta noastra muzicala versus fideaua voastra...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 11:45 am 
Neconectat
User

evil - nu fi copil
eu nu am facut si nici nu am sa fac concurent cu tine
sa-ti dea bunul Dumnezeu mai multe petreceri decat poti sonoriza si sa ai bani sa-ti iei dynacoarde originale + statii yamaha si nu in cele din urma un Q7 .... iar cei de la AWA sa ramana mici copii pe langa tine

eu nu-s genul asta de om
eu n-o fac pt bani
am mai discutat chestia asta de 1000 de ori dar se pare ca tu nu vrei sa intelegi

pana una alta .... proiect se scrie si cu i, dupa cum bine a punctat calin

. scrie:
meseriasii de brada si lazar....macar noi avem evenimente..da voi????

noi facem scoala
investim timp si bani in noi ... si rezultatele vor fi mult mai valoroase

Sus

Subiectul mesajului: Re: fgsdd
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 11:51 am 
Neconectat
User

. scrie:
eu cred ca sunteti cu capu...sau va plictisiti...cum scriu ceva deaja gata intrati toti pe forum sa faceti fel de fel de comentarii...

Daca apare cate-un comentariu crezi a deja se sa vorba pe mess hai sa intram ca tre sa ne luam de unu' ?
Afla ca sunt foarte multe persoane care citec acest forum si nu posteaza asa de des pe cat fac altii numai ca sa faca scandal. ( tu de exemplu ) :roll:

Sus

Subiectul mesajului: gfbg
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 11:55 am 
de ce nu te te dai si tu ca exemplu???
nu ai altceva de facut??
eu sunt la serviciu si ma plictisesc de intru pe forum ,dar tu???
ia si invata nu o mai freca pe forum...

Sus

Subiectul mesajului: ADI
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 12:09 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mai adircf, vad ca iti place sa te cam iei in gura, in general.
Eu NU am postat aici sa ma dau mare sau cine stie ce, si nici nu am facut pe desteptul cum faci tu.
Mi-am expus parerea despre niste boxe DYNACORD ALPHA B3, cu difuzoarele Electrovoice EVX 180B,care mie personal mi-au placut cum suna.
De la aici si pina sa te afisezi ca fiind cel mai destept pe aici, a fost un pas scurt.
Sint curios CITI ANI DE EXPERIENTZA ai in spate in domeniul AUDIO sa zic asa.
Si cam citi ani ai...
Eu am aproape 38 si ma ocup de sound si Audio de pe la vre-o 10 ani de pe vremea lui Ceacea, cind faceam boxe comprimate de 70W/4 ohm, din RFT-urile de 35, cite 2 dif-uri pe cutie si le vindeam pe la 1500 lei/buc.

Faceam amplificatoare in punte de 300-400 W pentru lautari (cu SDT-uri ca finali),lautari care aveau nus cite perechi de boxe, si luam o groaza de bani.

Cred ca pe vremea aia tu inca citeai Rahane.

Mai lasa-ma cu atotcunostiintza ta in toate.

Am fost si vre-o 4-5 ani, OM de sunet la MCM Romania si MTV Romania, si crede-ma mi-au trecut prin minutze, multe scule audio, in special PA-uri si boxe.

Nu am postat aici sa MA CERT , insa vad ca, ,, cu tine este cam imposibil aceat lucru.

RESPECT.

Sus

Subiectul mesajului: Re: gfbg
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 12:27 pm 
Neconectat
User

. scrie:
de ce nu te te dai si tu ca exemplu???
nu ai altceva de facut??
eu sunt la serviciu si ma plictisesc de intru pe forum ,dar tu???
ia si invata nu o mai freca pe forum...

Eu nu ma dau exemplu pentru ca eu nu incep discutile de genul celor incepute de tine contra lui adi si lui calin.

Cum adica esti la serviciu ? Tu nu te dadeai mare ca te ocupi strict de sonorizari ? Sau acuma esti in timpul unei sonorizari si te plictisesti rau de tot si intri pe forum ? :roll:

Sus

Subiectul mesajului: Re: fgsdd
MesajScris: Mar Oct 14, 2008 12:30 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

. scrie:
MIRCEA...DNA....trebe sa imi dati discount mare pt ca vad ca eu dau motiv de a se face trafic pe forum cu toti acestia care intra sa vada ce am mai scris...

nu premiem posturile inutile si generatoare de scandal.

Leco

hornurile sunt explicate in mare aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Horn_speaker

daca ai sa cauti , google iti va da multe link-uri cu teorie.

Pe scurt, SPL mare se poate obtine, dar cu pretul ingustarii benzii si micsorarii dispersiei.
Totul se rezuma la dimensiunile incintelor pe care vrei sa le transporti

poti sa vezi si sistemul PRAXIS de pe www.nexus-acoustics.ro care foloseste subwoofere de 12" (4 bucati) si reuseste sa sonorizeze pana la 1000 de persoane in aer liber

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 99 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2