The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 12:02 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 11 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Teste basi
MesajScris: Vin Sep 21, 2012 11:38 am 
Mare adunare mare

Acum cateva saptamani eu cu Gabari Victor , Radu Marian, robertginea si un prieten de-al meu care nu are treba cu forumul am facut o mica ieseala sa facem niste probe .

Zona : pe undeva pe langa Marea Capitala

Sursa de alimentare : un generator pe benzina de 2.5 kw care dansa pe bas si nu prea facea fata.

Ce am testat : Basii mei cu RCF LF18N401 in basreflex cu fata inclinata , o incinta basreflex cu porturile pe colturi cu B&C 18NW100 , 2 basi clone dupa RCF ESW 1018 cu B&C 18TBX100 , 2 basi S18HN cu B&C 18NW100 .

Ca topuri am avut 2 boxe cu RCF MB15N351 si B&C 610 OEM pe Neodymium cu iesirea de 1.4" bobina 2.5" si 2 coaxiale cu B&C 15CX40 .

Prima proba a fost intre un bas de-al meu si basreflex simplu cu porturi pe colturi .
Al meu avea kick mai puternic , dar br-ul simplu cobora mai jos ( era de asteptat fiind cutia mai mare ) . Ca spl ambele cam la fel: cred ca daca schimbam difuzoarele intre ele rezultatul era acelasi cutia br simpla coborand mai mult . In plus crossoverul era setat la 100 hz care cred ca e cam sus pentru LF18N401 ( eu l-as taia pe la 80 hz ).

Apoi am incercat basii mei unul langa altul rezultatul fiind surpinzator, datorita cavitatii interioare ele s-au cuplat si a aparut subbasul. Aruncau sunetul cat de cat departe , dar clar ca in aer liber cel putin 4 bucati sunt necesare sa sune tare .

Dupa am incercat ambii mei basi vs RCF ESW 1018, unde castiga RCF ESW 1018 care suna mai tare . Pe kick parca stateau ceva mai bine ale mele in schimb proiectul de la RCF arunca sunetul mai departe . Din pacate am sesizat o murdarire a sunetului , dar din ce am inteles de la Victor incintele nu au fonoabsorbant in ele .

In cele din urma am testat si S18HN care fiind horn arunca sunetul cel mai departe, suna mai tare ca cele de sus ,dar nu cobora la fel de bine . Mi-a placut ca nu murdarea deloc sunetul si avea un raspuns bun la impuls .

La sfarsit le-am legat pe toate 6 impreuna si le-am dat sa cante , generatorul nu mai putea, scadea tensiunea, ampul pe basi fiind in comutatie se oprea peste un anumit volum . Asa era un bas greu care arunca sunetul departe care iti face ochii sa vibreze ( langa ei desigur ). Hornurile a trebuit sa le inversam faza ca se anulau cu ceilalti .

Ca o concluzie dintre toate cel mai ok din punct de vedere al sunetului si marimii sunt RCF ESW 1018, care sincer nu sunt cu mult mai mari decat basii mei . Suna bine si in exterior ( imi imaginez ca in interior suna mult mai bine ) coboara destul , nu sunt greu de facut si nu mi se par foarte mari .

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
ImagineC 18NW100 , 2 basi clone dupa RCF ESW 1018 cu B

Sus

Subiectul mesajului: Re: Teste basi
MesajScris: Sâm Sep 22, 2012 6:53 am 
Neconectat
User

mihai cele 2 incinte cu difuri de 12 sunt cumva subwooferele selenium care erau pe la vanzare?

Sus

MesajScris: Sâm Sep 22, 2012 9:18 am 
Parca da .
Alea am vrut eu sa le ascult , dar clar ca in aer liber nu faceau mai nimic ... :lol:

Sus

MesajScris: Lun Sep 24, 2012 6:52 pm 
Neconectat
User

...n-ai zis nimic de 18nw100 ...cum ti s-a parut?

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 9:59 am 
...n-ai zis nimic de 18nw100 ...cum ti s-a parut?

Super difuzoare! Merita toti bani!

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 1:44 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

12" nu este egal cu 15" sau 18" niciodata ...n-are cum !

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 2:53 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Exista o vorba in domeniul sonorizarilor :

"There's no replacement for displacement" 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 3:10 pm 
Cand am conectat toti 6 basii cei pe 12 erau la vreo 2 metri de ei si se misca conul vizibil ( fara sa fie conectat la ceva )
:mrgreen:

gabriel alexandru am scris mai sus , incintele fiind diferite sunau diferit , dar sunt sigur ca sunau foarte apropiat daca le puneam in incinte identice .

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 8:02 pm 
Neconectat
User

salutare Victoras sunt Viorel<Oltenita>de unde ai luat buretele de boxe am vazut pe basi aia cu emblema Dynacord ca vreau si eu

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 8:55 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Buretele este comercializat de noi

Il gasesti pe www.poweraudio.ro la sectiunea de accesorii.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Joi Noi 22, 2012 2:09 am 
Neconectat
User

Multumesc Domnule Mircea,am sa va sun cand vin in tara