The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 9:25 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Proba 2
MesajScris: Mar Mar 05, 2013 10:02 am 
Sambata trecuta am facut niste teste la noii basi ai lui Garbari Victor si anume MTL46 .
Printre altele am mai testat si FBT Verve 152 , Martin audio Blackline S15 , JBL SRX 712-M , boxele lui Victor cu RCF pe bas si B&C de 2 pe inalta cat si boxele mele cu SN12MBII si D220Ti .
Dintre topuri ce mai mult mi-au placut FBT-urile , apoi boxele lui Victor , apoi Martin-urile si la sfarsit JBL-urile .

http://www.youtube.com/watch?v=u_h9cG4VcjQ

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Spatiul avea o acustica destul de naspa , dar in loc de nimic a fost bun si ala, cum ne uitam la boxe basul din stanga intodeauna suna mai bine ca cel din dreapta . Din cauza asta am tot invartit boxele prin camera . Noroc cu mocheta de pe jos ca peretii erau din rigips si iti cam omorau basul .
Boxa NAS este a lui Victor si are in ea RCF MB15N351 si B&C de750 ( sau ceva de genu, nu sunt sigur ) si filtru facut tot de el .

Sa o luam pe rand :

JBL SRX 712-M boxa extrem de compacta , cutie grea pt marimea ei ,sunet ok , nu urca cine stie ce , de coborat nici nu se pune problema , media suna bine . ( se vede ca e pentru monitorizare ) Ca SPL statea cel mai prost dintre toate , pana si fata de ale mele sunau mai incet .

FBT Verve 152 boxa urata , grea in draci sunet gen bum tzi bum , adica basoase , vocea feminina fiind ceva mai in spate , vocea groasa fiind mai bine definita . Dintre toate asta parca mergea cel mai bine pe bas .

Boxa lui Victor , aberant de usoare ( undeva pe la 22 kg boxa ) bas suficient , driverul ala urca in draci , in alt test vs boxa mea cand comutam pe a lui pana si zgomotul de fond se auzea mai tare . Vocea suna bine fie ca era joasa sau inalta , dar cel mai mult imi placea ca la orice melodie cu voce puternica se auzea foarte clar dictia artistului ( nu stiu cum altfel sa ma exprim ) .

FBT Verve 152 , boxe nu foarte usoare ( oricum mai usoare decat Martinurile ) ca si constriuctie se vedea atentia la detaliu ( arata cel mai bine dintre toate boxele de acolo ) cobora bine , parca mai bine decat ale lui Victor vocea feminina suna putin nazal dar astea mi-au placut cel mai mult , imi placea inalta cel mai mult dintre toate ( suna cel mai natural )

Ca Spl boxele erau asa ale lui Victor la egal cu FBT-urile , apoi Marti-urile ceva mai incet si la urma JBL-urile .

Acum basii :

MTL 46 cu ceva B&C oem suna kickos cu spl mare , dar nu coboara asa bine ca un basreflex . Pentru live suna foarte bine , cu un bas scurt si rapid . Cursa difuzorului foarte mica fata de basreflex . Cutia avea amprenta la sol la fel ca boxa mea doar ca era cu 10 cm mai inalta si 10 kg mai grea .

Am mai facut proba la un subwoofer DB cu acelasi difuzor ca al meu LF18N401 in cutie ceva mai mare ca a mea cu vreo 40 litri ( a mea are undeva pe la 140 litri sau mai putin ) . Cobora mai bine ca al meu dar nu avea asa kick si avea cursa mare la acelasi volum .

Eu am fost la probe cu gandul ca daca imi place MTL 46 sa imi fac si eu , dar pt ce vreau eu ( muzica inregistrata si filme ) nu se potrivesc . Mai degraba as face un basreflex mai mare , dar nu are rost .

Lectie de psihoacustica : Basul DB pus la colt suna mai tare ca toti basii . :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Proba 2
MesajScris: Mar Mar 05, 2013 10:53 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

ar fi interesant de refacut testul in aer liber si de postat felul cum se modifica impresiile. :wink:

Eu evit sa evaluez sculele audio in spatii inchise. Practic auzi sala si nu produsul testat.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2013 11:38 am 
Asta asa e, dar cand afara e frig si nu ai unde sa faci teste ce sa faci .
In plus le-am testat pe toate in aceeasi camera, deci daca facea figuri facea la toate boxele . Si pe langa asta de cate ori ai avut o sonorizare intr-un spatiu cu o acustica buna ? In general eu dadeam numai de sali cu probleme mari de tot de acustica .

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2013 11:41 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

la interior, mutarea unei boxe 30 de cm intr-o directie poate schimba radical raspunsul

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mar Mar 05, 2013 1:39 pm 
MTL-46 e mai mic decat ESW1018 de la RCF, acelasi principiu de functionare, insa cu 1 dB mai putin in toata banda, aprox. 101 dB in banda 50-80 Hz fata de 102 cat are RCF-ul. Oricum, e un upgrade foarte bun la incintele bass reflex

Sus

MesajScris: Joi Mar 07, 2013 8:58 pm 
Cand am pus mtl-urile in bridge si le-am dat sa "pape" se cutremurau peretii!

Sus

MesajScris: Vin Mar 08, 2013 10:22 pm 
Neconectat
User

In primul rand sunt de parere ca in evaluarea unui satelit sau a unui fullrange este primordial de urmarit gama de frecvente medii, acolo se vede intr-adevar calitatea. Apoi restul.
Daca ai pretentii de la o boxa si nu suna bine pe voce si instrumente, mai mult decat o sonorizare house nu prea ai ce face cu ea.

1. Testul cu MARTIN AUDIO a fost IRELEVANT, deoarece driverul uneia din boxe suna pitigaiat, fara medii. Fie este diafragma descentrata, fie a fost schimbata diafragma si nu s-a mai montat distrantierul, fie este o problema in filtru. O sa demontez sa investighez. Diafragma este ok, sa vad care e problema acolo.
Boxa pe care s-au facut testele a fost exact BOXA CU PROBLEME.
Ce ai auzit tu a fost corect - lipsa mediilor din driver. De aici "bumti bumti".
Astazi am fost cu Victor si cu Radu la Senia cu un Martin Audio F15 (cel care suna corect) si am comparat cu Dynacord VL152 si Turbosound NUQ15. Turbosound si Martin sunau asemanator si anume foarte corect, VL152 s-a cam facut de rusine - medii inalte exagerate, nenaturale, efect de palnie din driver, lipsa varfurilor.
Ma abtin de la mai multe comentarii pentru a nu fi considerat subiectiv- eu le-am luat pentru ca imi plac.

2. Referitor la boxele lui Victor cu RCF 15MB351+ B&C DE900 - a lucrat ceva la ele si de multe ori le-am testat, probat si ascultat.
Suna foarte bine pe joase. Pe medii joase au un usor vuit care este cel mai probabil de la incinta subtire(plop de 15 fara ramforsari). La medii trebuie sa mai lucreze putin, acolo e o distorsiune. Mediile inalte din driver sunt excelente iar pe inalte stau foarte bine.
Intr-adevar foarte usoare, apetisant de usoare.

3. Boxele lui Mihai Cimpoieru cu Paudio SN12 si Selenium D220Ti - suna usor peste asteptari. SPL, Joase, plesneala si inalte ok. Pe medii au un efect de oala nenatural ca un ecou, un varf nenatural in zona ~300-700hz, nu stiu daca poate fi corectat din EQ.

4. Boxele JBL SRX 712M (monitoare multifunctionale) - sincer sa fiu nici mie nu imi palc pe muzica. Pe voce suna foarte corect, cald, deschis, sunt calme, nu au coloratii deloc. Nu prea suna muzical, nu au joase (nici nu prea au cum, au volumul in cutie de ~10 litri) si nici varfuri inalte nu prea au.
O sa incec sa vad cum suna si BIAMPLIFICATE, am gasit setarile de procesor pt biamplificare pe site-ul JBL. Revin cu detalii.
Foarte probabil sa fie optimizare pt voce.
Doar corectia pe driver(in serie cu driverul) are 4 bobine, 5 rezistente si 4 conzi(VEZI POZA)
Imagine

Filtrul general:
Imagine

5. FBT VERVE 152 - suna tare si corect de la joase pana la medii. De la medii incolo (medii+medii inalte) au un efect de palnie, de oala, care se simte in special pe voce. Au si varfuri. Insa cum suna pe voce mi se pare de neaaceptat.

6. Basii MTL46 cu B&C 18NW100- foarte bun basul. Percutant, precis, kick excelent. Coboara foarte bine. o combinatie compacta excelenta intre HORN si BR. Clar o alegere mai buna decat ESW datorita marimii incintelor.

Ps: trebuia sa fi ascultat coaxialele clone DB Audiotechnik.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2