The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 11:58 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: H/\spe in action:))
MesajScris: Joi Mai 17, 2007 11:05 pm 
Neconectat
User

Uite niste poze de la majoratul pe care l-am sonorizat. Scuze ca nu am poze mai multe si mai "provocatoare" :twisted:. Din pacate pozele au fost facute pe la 3-4 dimineata cand multa lume s-a dus acasa iar cei care au ramas au obosit de la zbenguiala...

Eu am fost putin bolnav (gripa :cry: ) si nu aveam chef de nimic la inceput. Abia spre dimineata mi-am mai revenit (probabil de la palinca, ala-i cel mai bun medicament :lol: ). Atunci am tras niste poze si am mai inviorat putin cheful cu cei care au ramas.

Pe la 5 dimineata dansam pe mese iar patroana localului nu stia cum sa ne expedieze acasa :D Dar am fost civilizati, si am dat fetele de masa la o parte inainte sa ne urcam :lol:

Ca amplificator din pacate a trebuit sa folosesc acel SONY cu STK 4221II despre care am zis ca nu se auzea prea bine (la volum mare). Cred ca era subalimentat, dar mai grav avea si radiatorul subdimensionat, fara racire activa si dupa o ora o inceput sa puta a ars. Asa ca am fost nevoiti sa improvizam un sistem de racire. :lol: :lol: Uscatorul ala nu o supravietuit pana dimineata. Incet incet s-a dezintegrat cu totu, fiindca a cazut de cateva zeci de ori pe jos
Imagine
Imagine

Ala blond cu pulover negru sunt eu
Imagine

Si asta-i sarbatoritul :lol: :lol:

Imagine

Dar ce sa ne mai lungim cu vorba...
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Aici in final, fetele care au ramas, au fost incurajate sa danseze pe muzica populara. Pana la urma s-a ajuns la...tiganeasca :lol:
Imagine
Imagine
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 18, 2007 5:24 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

frumos ... imi place la nebunie a 2a poze :)))) uscatorul de par racea haspeul sau cum ? :))) tare ideea oricum ....
Dupa cate vad a cam predominat maneaua asai? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 18, 2007 8:03 pm 
Neconectat
User

Uscatorul de par l-am pus sa raceasca amplificatorul, dar nu prea avea stabilitate acolo, si mai mult cadea pe jos. Pana dimineata s-o facut bucati. In poza aia l-am surprins din intamplare cand era pe sub picioarele noastre.

Cat despre muzica... manele au fost mai spre dimineata, dar nu asa multe ca in alte dati. A predominat house mai mult. Calculatorul nu era al meu asa ca venea fiecare si-si punea ce muzica vroia. Eu mai stateam cu parul de garda, sa nu dea vreun idiot full bass & treble din winamp.

Oricum or fost niste cretini care ne-or inebunit aproape toata noaptea cu house :evil: :evil: Noroc ca mai bagam cate un blues sa trageam fetele catre noi sa le mai prindem de buci :lol:

Catre dimineata cand ne-o venit chefu sa ne urcam pe mese si or plecat houserii acasa, am bagat manele, populara, etno si tiganeasca. Am fost si afumati bine fiindca o tipa de la chef era rusoaica, si ne-o adus cate putin din traditiile lor. Vodka de la mama ei de acasa si coniac de 8 ani din Moldova. Si le-am combinat cu putina traditie Romaneasca (palinca de pruna). Va dati seama ce o iesit.... :lol: 8)

Cat despre mine, eu ascult absolut toate genurile de muzica. Nu am nimic impotriva nici unui gen muzical dar nici sa mearga o noapte intreaga numai un fel de muzica. Ce-i prea mult strica :evil: . Se intampla cateodata sa vreau sa ascult mai mult house alteori populara alteori manele, depinde in ce toane sunt. Important e ca eu sa ma simt bine ca doar de aia ma duc la chef. De restu ma doare-n PUSCA

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 18, 2007 8:20 pm 
Imi place ideea cu uscatorul. Imi aduce aminte cand faceam si eu tot felul de improvizatii pe la chefuri. de la legari de 6 boxxe pe o statie normala, racit cu un cooler de 8" pana la tras curentul de la neon :lol:

Sebi scrie:
Important e ca eu sa ma simt bine ca doar de aia ma duc la chef. De restu ma doare-n PUSCA

Sper ca nu vrei sa faci sonorizari pe bani, ca dai faliment asa sau te duci acasa cu buza umflata :wink:

Oricum, se vede ca so distrat lumea :wink: . Bafta in continuare !!!

Sus

Subiectul mesajului: Frumos... :)
MesajScris: Sâm Mai 19, 2007 7:33 pm 
Neconectat
User

Amplasarea boxelor cam lasa de dorit...

Cum s-au comportat HP-urile amplificate de acel Sony???

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 19, 2007 8:11 pm 
Neconectat
User

indispus scrie:
Amplasarea boxelor cam lasa de dorit...

Imagine
daca avea loc se putea pune boxa in locu tv-ului. eu cred ca ar fi sunat mai bine cu o boxa mai sus si cealalta intr-un colt (una intr-o parte si una pe cealalta parte) se putea obtine un SPL mai uniform.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 19, 2007 9:47 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
Sper ca nu vrei sa faci sonorizari pe bani, ca dai faliment asa sau te duci acasa cu buza umflata :wink:

normal ca daca o voi face pe bani, o sa ma doara si de pusca celorlalti :lol:

Oricum, se vede ca so distrat lumea :wink: . Bafta in continuare !!!

merci

indispus scrie:
Cum s-au comportat HP-urile amplificate de acel Sony???

Cum am mai zis pe aici pe forum, acel sony distorsiona foarte tare la volum mare. Pana pe la 50W mergea destul de curat, fara distorsiuni, dar se auzea destul de ...sec. Nu avea vana in el, in special pe bass. HP-urile au mers fara probleme non stop pana dimineata.
In schimb, mai urmaream din cand in cand becurile de protectie din filtru si la varfurile din anumite melodii, se inroseau asa trecator, chiar la puterea aia mica. E normal?

Cand au adus baietii acel amplificator la mine la apartament pentru probe, intr-o camera de 4x5 nu a produs prea mult SPL la cei 2x50W curati care-i scotea. Chiar am fost dezamagit si ma gandeam ca o sa ma fac de cacao la majorat fiindca stiam ca sala aia e destul de mare. Puteai baga acolo vreo 80 persoane. Dar cand am dus sculele la fata locului si am dat drumul la muzica... nu mi-o venit sa cred. Dupa 3-4 minute vine patroana localului la mine sa dau mai incet (eram numai eu acolo, chefu nu incepuse inca iar ceilalti erau plecati sa aduca bautura, mancarea si celelalte). O trebuit sa ma cert putin cu ea dar s-o rezolvat pana la urma...
Eu unu nu-mi explic de ce in sala aia asa mare se auzea muuuult mai tare decat in camera mea de 4x5. Ma asteptam ca intr-o sala mai mare sa se auda mai incet. Acuma no, camera mea e plina de mobia pe toti peretii mai am un coltar mare din plus (care am observat ca absoarbe foarte mult frecventele joase :evil:, cred ca-i fac vant de pe acolo :lol: ), covor pe jos, etc. In sala respectiva era gresie pe jos. Sa fie asta oare unu din motivele pentru care sa auzit mai tare? Si faptul ca era destul de goala?
Oricum nu a fost nevoie mai mult de cei 2x50W. La inceput cand aranjau mancarea pe mese venea constant lumea la mine sa dau mai incet fiindca nu se puteau intelege unul cu celalalt nici in capatul celalalt al salii. Trebuia sa-si zbiere unul altuia in ureche :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 3:45 pm 
Sebi scrie:
din cand in cand becurile de protectie din filtru si la varfurile din anumite melodii, se inroseau asa trecator, chiar la puterea aia mica. E normal?

La volumul ala...NU...intra thd. tu auzi thd-ul de pe la vreo 8% is sus daca nu ma insel... deci poti merge cu thd toata noaptea fara sa iti dai seama

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 4:38 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

[quote="Sebi La inceput cand aranjau mancarea pe mese venea constant lumea la mine sa dau mai incet fiindca nu se puteau intelege unul cu celalalt nici in capatul celalalt al salii. Trebuia sa-si zbiere unul altuia in ureche :D[/quote]
hai nu exagera.. adica .. ca sa nu te intelegi cu cineva in capatul salii .. trebuie ceva sunet puternic .. nu asa ... eu am reusit treaba asta cu 2 e15-350 cu BM-d450 dat in ele cu 400W si un bass de 18" RCF cu 600W in el .. asa chiar nu se mai intelegea nimeni cu nimeni .. dar de H/\$pe nu cred ca scoti asa ceva

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 4:43 pm 
Sebi scrie:
normal ca daca o voi face pe bani, o sa ma doara si de pusca celorlalti :lol:

nu te vad la majorate, botezuri, nunti.
Cu atitudinea asta doar chefuri de cartier :roll:

p.s. Cu 50 W curati nu prea poti sa faci ce ai zis. Daca dai si cu thd...poate :wink: ,nu-i musai sa ma crezi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 8:30 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
nu te vad la majorate, botezuri, nunti.
Cu atitudinea asta doar chefuri de cartier :roll:

Las, nu-ti face griji, ca m-as descurca :wink: Oricum daca as decide sa fac asa ceva ar trebui sa fac niste investitii serioase inainte, si sincer nu stiu daca merita...

Chestia cu SPL-ul, nu-i musai sa ma credeti. Nici mie nu mi-a venit sa cred. La mine in camera la acea putere nu se prea auzea, eram chiar dezamagit.

Acustica salii banuiesc ca a fost motivul. Cand era oprita muzica chiar si cand vorbeai se auzea tare. Cam cum se aude pe casa scarii. Daca te imbeti si zbieri putin pe scara imediat ies toti vecinii :lol: (nu-i cazul meu).

Oricum la calitate a fost cam nasol, ca in anumite parti ale salii se cam auzea un ecou.

Ceea ce am vrut sa va intreb este legat de amplasarea boxelor. Voi cum amplasati boxele acolo in sala aia? Ziceti ca era mai bine una sus pe suport si una jos, in colt? Banuiesc ca prin smecheria asta se mai pierdea din bass... Dar se imbunatatea cu ceva sunetul per total?

Initial am zis ca o sa pun boxele acolo in capatul unde era tv-ul, una intr-un colt una in celalalt colt. Dar cei care au facut aranjamentul meselor nu au tinut cont si seara cand am ajuns acolo nu am gasit alt loc mai bun decat cel care se vede in poze.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 8:42 pm 
Sebi scrie:
ar trebui sa fac niste investitii serioase inainte, si sincer nu stiu daca merita...

Zici ca nu esti sigur ca ar merita. Nu vreau sa ma laud... dar uite ce am ajuns sa am acuma din banii de sonorizari si daca ii investeam pe toti..aveam mai multe:)

Laptop 400E ca restul mi i-a facut cadou maicamea :lol:
phonic Max2500 15 mil
saptamana asta vin 2 boxe cu wn15s +wnd72 8), 2 standere proel.
peste 3 saptamani dupa o nunta vine un Laser ceva la 13 milioane :lol:
Cabluri ce am calculat valoarea in total de vreo 6 mil
mixeru vmx300 7 mill cand l-am cumparat
smoke machine 29 E la reducere

toate astea din banii de pe sonorizari. :roll:

ii frumoasa meseria asta si vad ca deja incep sa am mai multe comenzi de nunti de aia vreau sa intru in legalitate + spune-mi mie ce nu ii avantajos in meseria asta: Bei, manaci, te distrezi, cateodata mai prinzi ceva :wink: si primesti si bani. Atentie la baut la nunti si botezuri ca doar trebuie sa iti faci o anumita reputatie si imagine. Eu pe seara la evenimente importante pusc vreo 4 pahare de palinca inainte sa vina lumea si 2 beri pe seara. La majorate ma rup in ultimul hal :lol:
Oricum nu e numai de distractie ca la sonorizarile mai importante trebuie sa ai si responsabilitate, de aia spun eu ca daca tu zici ca te doare in ceva de restul...nu o sa te vad bine. Crezi ca eu nu as pune numai muzica ce-mi place mie? pfooaiii. Am prins majuri la care efectiv am pus 40 de manele in playlist si am dat shuffle in timp ce savuram "stiuca" prinsa :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 10:11 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
savuram "stiuca" prinsa :lol:

You naughty , naughty boy! 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 20, 2007 11:49 pm 
dapoi nu m-oi uita la ea cat e de frumoasa

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 21, 2007 7:43 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
Laptop 400E ca restul mi i-a facut cadou maicamea :lol:
phonic Max2500 15 mil
saptamana asta vin 2 boxe cu wn15s +wnd72 8), 2 standere proel.
peste 3 saptamani dupa o nunta vine un Laser ceva la 13 milioane :lol:
Cabluri ce am calculat valoarea in total de vreo 6 mil
mixeru vmx300 7 mill cand l-am cumparat
smoke machine 29 E la reducere

Adi, nu stiu cum faci dar cateodata asa reusesti sa ma uimesti :lol: Iti cumperi iara boxe cu difuri PA? Ziceai mai demult pe aici pe forum ca vrei ceva compact, usor, cu sunet clar, placut cu fidelitate mare, si puternic. Te-ai razgandit? :lol: La cat dai pe wn15+wnd72, mai pui ceva si iti cumperi ceva compact, usor, cu sunet clar, placut cu fidelitate mare si puternic :lol:

Mult ai dat pe phonic :roll: Ai prins o perioada de politica valutara nefavorabila?

Ce faci cu laserul si masina de afumat?

adircf scrie:
toate astea din banii de pe sonorizari. :roll:

Nu prea are relevanta asa. Spune cat castigi pe an din sonorizari, si cu ce investitii. Si imi dau apoi cu parerea daca merita sau nu...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2