The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 12:10 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ali Nasser & Vlad Voina @ RYMA Cetatea Alba Iulia
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 1:32 pm 
Neconectat
User

Prima petrecere marca Midnight-Events.
Petrecerea a fost planificata pentru exterior, dar cum se intampla de obicei cand noi facem un chef in aer liber a plouat. La ora 23 erau asteptati invitatii si noi la 21.30 stateam cu toate sculele in interior asteptand sa se opreasca grindina :x . In cele din urma am ajuns la un compromis si am instalat in 1h jumatate din echipament in interior si ne'am impacat cu ideea.
Ne asteptam la 500 persoane, dar multi din cauza conditiilor meteo nu au mai venit crezand ca nu se mai tine eventul. Cei cu adevarat interesati au dat telefoane si le'am confirmat ca petrecerea se muta indoor la aceasi locatie.
Au fost 200+ persoane, si muzica s-a oprit abia la 10 dimineatza. Deci o reusita pana la urma :lol: .

Echipament folosit:
2 x Satelit Coaxial Horn Loaded Selenium 12’ + 2’
4 x Subwoofer PWH Selenium 18’
1 x Monitor Activ Behringer 15' + 1'
2 x Crown Macro-Tech 5000 VZ
1 x Dynacord DSP 260
1 x Allen & Heath Zed 12 FX
1 x ALLEN & HEATH XONE:92
2 x Pioneer CDJ-1000 MK3

2 x Moving Head 575 W HMI
4 x Par LED 64
1 x Stroboscop 1500 W
1 x Masina de fum 1500 W
1 x DMX Master 512
1 x Proiector + laptop cu controller midi pentru mixaj video

Pozele au fost facute cu blitz si nu se prea observa atmosfera :), sper sa mai fac rost de ceva poze mai profi.

Enjoy :D

Imagine
Locatia Outdoor:
Imagine
Locatia Indoor:
Imagine

Imagine
Locatia Indoor dupa cateva retusuri:
Imagine

Imagine

Imagine
Vlad Voina:
Imagine
Ali Nasser:
Imagine
Party people:
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 2:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Imi plac foarte mult cum arata ambele locatii. Nu am putut sa nu remarc fostul echipament al lui Leco :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 3:08 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Cum a "sunat"?

Poze cu rack-ul in functiune?

Ceva LED-uri rosii pe statii? :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 4:01 pm 
Neconectat
User

Sunetul a fost bestial, exact cum am vrut sa fie :twisted: .
Singura problema a fost ca in fata pupitrului nu am mai avut loc pentru satelitii cu wn-15 si wn-d63. Se simtea putin lipsa de medii - inalte, si in consecinta am fost rugati sa dam putin mai incat basul :roll: . Am considerat ca nu e nevoie sa crestem volumul pe sateliti, pt ca toata lumea stie ca basul e baza 8) .
Lumea foarte multumita de sunet, chiar si Nasser a zis ca nu a mai avut sonorizare asa de mult. Cineva facea comparatie intre sunetul din MIDI Cluj si ce am avut noi, si a zis ca prefera subbasul din PWH fata de hornurile FK1 :oops: .

Poze cu ampurile in actiune nu am momentan, pentru ca rackul era ascuns undeva langa pupitru. Pot sa spun ca statiile functionau in conditii normale, potentiometrele fiind pe sateliti undeva la 60-70% si pe bass la 70 - 80%, si ledurile ILoad/ILimit pulsau putin verde pe ritmul muzicii :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 4:28 pm 
Neconectat
User

Frumos eveniment.Dar de unde ati tras curent pentru sistem?
Si inca o intrebare, ce acte iti trebuie ca sa faci asa ceva? Trebuie sa ai firma de sonorizare sau e destul o aprobare?
Banuiesc ca trebuie cumva sa isi ia si statul ceva impozit de pe munca ta :evil:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 4:42 pm 
Neconectat
User

Avem un panou de distributie trifazica. L'am terminat chiar in ziua eventului :D. cate 4 prize de 16 A pe faza. Impamantarea am legat'o la stalpul de iluminare care se vede in una dintre poze. Am folosit o faza pt sunet, una pt lumini, si alta pentru bar (masina de gheata, frigidere). Nu am avut nici o problema cu curentu (probabil pentru prima data :) )

De la primarie am luat niste teancuri de bilete tipizate pe care se plateste impozit. Duci cotoarele si platesti exact cate bilete ai vandut. Si pentru bar am colaborat cu un local care a facut factura pe bautura de la distribuitor si a adus casa de marcat, si toate actele necesare sa fim in regula. Taxa pentru muzica ramane problema djilor, care din cate stiu au piesele cumparate de pe beatport... noi doar asiguram suport tehnic :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 7:45 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Vreau sa va aud ca faceti un eveniment in care ledurile de I-Load I-Limit, sa aibe usoare treceri de pe verde pe rosu!

Atunci e forta calumea! 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 9:13 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Felicitari pentru eveniment si la mai mare

Ma bucur sa vad ca echipamentul lui Leco a ramas "In familie"

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 9:49 pm 
Neconectat
User

LECO, ce simti cand iti vezi sculele la altii?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 9:53 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Rau mai esti Adi :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 11, 2010 10:27 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Simt ca am facut un lucru bun, oricum la mine stateau degeaba in ultima perioada...

Oamenii s-au ales cu sculele, eu cu banii, deci toti multumiti!

Oricum cu ce bani voi face in Italia, am de gind ca odata si odata sa-mi fac un sistem de sunet "pe comanda la boxe", evident tot DNA si Mircea, insa Puterile din ele, ca vor fi active, vor fi facute de minutele mele!

Deja am dat drumul la proiectare pt clasa AB pt medii inalte :twisted: ,astept proiectarea si realizarea PCB, si scot pe urma, in serie!

Asa in idee ma bucur cind aud ca suna bine, chiar m-a mirat afirmatia:

wEEbEr scrie:
Sunetul a fost bestial, exact cum am vrut sa fie :twisted: .

Lumea foarte multumita de sunet, chiar si Nasser a zis ca nu a mai avut sonorizare asa de mult. Cineva facea comparatie intre sunetul din MIDI Cluj si ce am avut noi, si a zis ca prefera subbasul din PWH fata de hornurile FK1 :oops: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 18, 2010 9:16 am 
Neconectat
User

:roll: :roll: Am stat 15 minute la acest party. pe la ora 1 noaptea. Am intrat cu inca 2 prieteni , daca mai tineti party si o sa trec pe acolo am sa vin sa va salut.

Pareri si intrebari legate de eveniment?
Locatie super ,
Organizare destul de buna cu exceptia ca am stat prea mult in fata de la usa de la buda, era bine daca erau mai multe :))
Mi-ar fii placut daca era putin mai intuneric.. sincer sunt obisnuit la petrecerile cu minimal sa fie mai putina lumina.
Pupitru de DJ excelent facut asa inalt si solid.
Legat de sunet: Sunet dezechilibrat.. cine ti-a zis ca e bassu prea tare a avut dreptate.. a fost MULT peste sateliti.. SAtelitii aia s-au auzit foarte slab. MAi precis medii joase nu ai avut deloc. Pentru acest gen de muzica trebuie sa ai satelitii mult mai prezenti si mai taiosi. Inaltele mi s-au parut ca lipsesc cu dezavarsire. Bassul era exagerat de tare dat dar Complet nepotrivitt pentru acest gen de muzica.. era foarte jos si foarte greu nu stiu ce sunt dar suna precum un BAndPass .Posibil sa fie foarte buni pentru genuri de muzica unde un bass cu Group deley mai mare este ideal.
Iti recomand sa tai basii aia mai sus pe la 100HZ sunau ca si cum ar fii taiati la 60.Si sa ridici lo-midu cu vre-o 12Db ca iti lipseste cu dezavarsire.Ma refer la zona 60 pana pe la 1khz.. dupa ureche.

"" Lumea foarte multumita de sunet, chiar si Nasser a zis ca nu a mai avut sonorizare asa de mult. Cineva facea comparatie intre sunetul din MIDI Cluj si ce am avut noi, si a zis ca prefera subbasul din PWH fata de hornurile FK1 ""
Asta e o gluma buna !!! Probabil a vrut sa fie politicos. Nivelul de SPL in club Midi e aberant si claritatea oferita de tot sistemu este incredibila. Bassul oferit de acel sistem F1 este atat de precis si corect cum nu am auzit nicaieri altundeva.Cu mentiunea ca sistemul de midi suna putin" HONKY" cand este complet gol clubu. La Topuri nu are rost sa discuram.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 18, 2010 10:55 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sa va spun ceva legat de procesare.

Basii sint taiati jos la 35 Hz cu 24 db/oct, iar sus parca pe la 80 si 90 Hz in functie de preset.

EU am taiat superior la acea frecventa deoarece la evenimentele pe care le aveam eu, NU puteam taia mai sus de ex la 125 Hz cum ar fi trebuit, din cauza microfoniei pe bass care s-ar fi facut (la cazinou cind aveam evenimente si se cinta Live, unele din trupe, aveau "amabilitatea" sa se duca cu microfoanele pina in boxele de bass desi de nenumarate ori am rugat EVITAREA situatiei), si am patit de citeva ori neplacerea microfoniei pe bass care a zgiltiit cladirea din temelii.

I-as recomanda o NOUA procesare la sistem unde sa taie basii la 125 Hz superior (repet cum ar trebui), topurile sint taiate bine, insa se mai poate "ajusta" si acolo in functie de dorinte, am o mica ridicare de 3-4 db pe la 16 Khz, in rest este lasat LINIAR, tocmai in ideea de a ma ajuta la Live(la ce le foloseam eu atunci).

La toate evenimentele avute de mine , TOATA lumea s-a plins ca am avut FOARTE MULTE inalte, ca le tai urechile, nu inteleg cum de aici lumea zice ca NU au fost inalte (au lipsit cu desavirsire)... :?:

Cred ca dj-ii au fost devina cu zgircenia la corectii, sau puterea de medii inalte a fost data MULT prea incet fatza de bass (probabil din teama)...

Am avut situatii cind am mers cu sistemul asa:

Ampliful de jos (bass) la 90-95% din volum, si ampliful de medii inalte la 80-85%.

S-a auzit PERFECT.

Si culma dadeam cu Powertech 2 in topuri, care are maxim 400W RMS/8 ohm.

Ceva a fost in neregula acolo...

http://www.youtube.com/watch?v=RsDPtE8HoPU

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 18, 2010 11:28 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

pusky

Intr-adevar a fost o lipsa de medii deoarece asa cum zicea si gelu(webber) nu am mai avut unde sa instalam satelitii pentru front fill (wn15+wnd63), iar timp de corectii in procesor nu au mai fost. Oricum 12 db din procesor in zona de midbass&mid (200-1000hz) e aberanta.

Daca pui tu la dispozitie dupa eveniment 2 bucati de selenium 12mb3p si buretele care se va rupe cand desfacem satelitul sa schimbam difuzorul care inevitabil se va arde, fiind amplificat cu ~700-800w, sunt dispus sa fac acest lucru.

Prietene cand am fost la bucuresti dupa scule, la probe, am dat in sateliti (doar in sateliti) intrucat la 3 4 metri unde statam cu gelu deja nivelul atingea pragul de durere. Deci nu imi zice ca satelitii aia nu au inalte ca ii mananc cu fulgi cu tot.

Vineri la party animals (DNB & DUBSTEP) aceeasi locatie, tot noi sonorizam. Sa speram ca o sa putem face afara sa fie totul ok.

BTW tu cu ce scule lucrezi ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 18, 2010 11:43 am 
Neconectat
User

Leco . La party cu DJ sistuatia se schimba foarte mult fata de sonorizarile live. Si iti dau cateva argumente.

Uitate ce monitor activ s-a folosit? Dj'u face sunetu dupa cum ii place si dupa ce aude. In cazul de fata un driver de 1" din behringer.

La muzica de genul acesta majoritatea pieselor sunt foarte 'sterse' la sunet , nu stiu daca asa sunt facute sau pentru faptul ca multe is trase de pe viniluri.
Un alt aspect ar fii faptul ca majoritatea pieselor au un bass scurt si rapid.

Sper din suflet sa nu considerati o jignire ce am postat eu dar e pacat sa nu duci la maximum capabilitatile unui stem asa mare. Sunt sigur ca o corectie din eq DSP'ului poate rezolva tot.
Ps:Tin sa te felicit pentru faptul ca ai investit atatia bani in asemenea scule in Alba-iulia. Din cate stiu eu la nivelul acesta( mai mult de 2 boxe si 2 basi) nu ai concurenta.

Atasez 2 piese gasite la intamplare.

http://www.youtube.com/watch?v=c9_GHViQ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=v9BJrWR3 ... re=related

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2