The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 09, 2025 9:34 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 9:46 pm 
Neconectat
User

sau simplu si solid!
Imagine
Imagine

8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 10:00 pm 
Neconectat
User

flexomatic scrie:
sau simplu si solid!
Imagine
Imagine

8)

Da dar daca ar avea grinda de rezistenta aia de sus cum am zis ar fii un rigging perfect...dar asta nu imi place acele bare care cica sunt calculate....te rog aici imi permit sa compar cu o firma de aparate fitness exista aparate care daca incarci cu 500 kg constant o sa ai surprize dar sunt foarte scumpe ca sunt mici compacte si au design..dar dai mai putin chiar jumate din pret si poti avea ceva zdravan ..grotesc dar totusi profi unde te tine sa faci un powerlift si sa arung haltera de 200 kg pe carlige...asta e cazul florsystemului (compania romaneasca pentru aparate culturism)...sau ivankoului

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 10:08 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
array-ul este 2x10"+2x1" driver

1400 W AES Midbass
200 W AES High

separat activ

- mai multe detalii, la lansare

Quantum era
12"+2" coaxial horn - pe satelit = 600W+200W AES
18" kickbass (Waveguide) = 1000W AES
18" Subbass (planar Wave horn) = 1000W AES

detalii despre difuzoare:
DRV ferofluid 3" VC pe NEO
wooferele si midbass-ul au bobina de 4" si magnet de ferita

nu sunt modele de serie, asa ca nu va obositi sa intrebati :wink:

aproape toate produsele nexus-acoustics din seriile noi (vor fi postate pe site-ul din 2009) folosesc doar difuzoare optimizate pentru aplicatii bine determinate si construite in regim OEM.

Lasand arrayu am o mica nelamurire quantumu pare un sistem standard ca si dynacordu sau hk audio etc... praxisu si nexusu mi se pare mult mai puternic in ceea ce priveste sisteme...acuma nu vreau sa aberez dar totusi un woofer de 12 si un driver de 2 nu pot bate 2x15 1x8 si 1x2 ca la praxis...sau 2x12 si 1x2 ca la nexus si planul lor de costruire mi se pare mult mai complex decat un coaxial de 12"+2" ...la basi nu prea am ce zice mi se par oke dar inteleg ca exista un "planar scurt"nu am ce comenta mai compact si mai util,kickul aici nu stiu cum se comporta fata de hornul de la praxis care totusi are un alt lenght ....dar ce vad componente mai noi si puternice....driverul de la quantum are 200 w RMS ?? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 10:10 pm 
Neconectat
User

De pilda la comanda as putea face praxis sa zicem cu difuri FL si drivere pre neo cu ferufloid ?? si basii la fel ??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 02, 2009 10:44 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

nu am facut teste folosind FL-12 in praxis, nu pot sa spun daca se poate face

din simulari reiese ca totul e OK totusi...

in privinta satelitilor, se pot face cu difuzoare din seria noua (probabil SN-15LF)

SN-15 e mai potrivit pentru acest design decat FL-15

ca driver, da se pot face cu Pre NEO

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 12:01 am 
Neconectat
User

Oricum din ceea ce am vazut eu pe lume praxisul si sistemele cu acel "horn specific" gen funktion one sau turbosound ma lasa cu gura cascata...se poate face asemenea hornuri la comanda ??? ma refer la alea de medii de la funktion 1 sau polyhornuri ca la turbo ??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 11:00 am 
Neconectat

polyhornul de la turbosound nu poate fi reprodus, este obtinut printr-o tehnologie foarte complicata

iar celalat de la FK1 sunt de parere ca e mai mult de design.

e doar un phaseplug cu un nume pompos si putin design

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 12:31 pm 
Neconectat
User

imi aduc aminte ca am vazut ceva hornuri a-la function one undeva pe e-bay, nu stiu daca erau originale din seriile mai vechi sau altele, cer este ca erau mari si aratau magnific! :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 5:34 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
polyhornul de la turbosound nu poate fi reprodus, este obtinut printr-o tehnologie foarte complicata

Da dar totusi creste spl ul exponential de mult ...si hornul de la funktion one zic ei ca are un throw mai bun in ceea ce priveste sunetul ,desigur si spl..
Dar totusi polyhorn nu se face nicaieri la comanda...poate la o firma de hornuri ....ca Design Direct Sound

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 5:42 pm 
Neconectat

Nomad scrie:
nexus3 scrie:

Da dar totusi creste spl ul exponential de mult ...si hornul de la funktion one zic ei ca are un throw mai bun in ceea ce priveste sunetul ,desigur si spl..

este exact un horn normal cu phasepug.

Matematic, daca ignori aspectul si il reduci la un horn exponential, sau conic, (dupa caz) realizezi ca nu e aboslut nimic nou.

este si normal sa faca putin promo si ei

Dar totusi polyhorn nu se face nicaieri la comanda...poate la o firma de hornuri ....ca Design Direct Sound

polihorn poate fi reprodus relativ simplu pe o masina de printat prototipuri 3D

da unsearch dupa 3d printer si ai sa vezi

se imprima produsul dintr-o pulbere , strat cu strat cu ajutorul unei raze laser.

dureaza foarte mult si este scump.

atat de scump incat nu se merita decat in volume foarte mari

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 1:45 pm 
Neconectat
User

Oke am sa vad mi s-a parut interesant oricum hornul acela ...sa nu uitam ca turbo nu foloseste cine stie ce difuzoare drivere dar a adus un mid top la 146 db in varf..si daca l-as face cu componente mai asa ar putea iesi un monstrulet.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 6:54 pm 
Neconectat

Am avut ocazia sa ascult toate boxele si amplificatoarele pe care le avea Funktion one in 2007 in oferta, in conditii tehnice deosebite (in sala tratata acustic, cu inginer de sunet de la ei, si cu toate genurile de muzica)

sunt bune, dar nu iesite din comun limitele tehnologice sunt cam aceleasi pentru toti producatorii de top, indiferent de cat de abil este departamentul de marketing.

Turbosound este destul de meserias, gandesc "out of the box" si fac produse inovatoare (vezi flexarray)

Praxis , partea de satelit se apropie mult ca perfromanta de unele modele asemanatoare de la Turbosound

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 04, 2009 9:35 pm 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
Am avut ocazia sa ascult toate boxele si amplificatoarele pe care le avea Funktion one in 2007 in oferta, in conditii tehnice deosebite (in sala tratata acustic, cu inginer de sunet de la ei, si cu toate genurile de muzica)

sunt bune, dar nu iesite din comun limitele tehnologice sunt cam aceleasi pentru toti producatorii de top, indiferent de cat de abil este departamentul de marketing.

Turbosound este destul de meserias, gandesc "out of the box" si fac produse inovatoare (vezi flexarray)

Praxis , partea de satelit se apropie mult ca perfromanta de unele modele asemanatoare de la Turbosound

Am vazut flexarrayu banuiesc ca cele 2 woofere de 10 sunt puse in folded sau directional horn ?? dar nu inteleg ce au vrut sa faca cu un driver de 1 si de 6.5 ??nu e cam slab pe partea de inalte macat 2 buc de 1 si 6.5 ar fii dat mult mai bine ce e drept au nu stiu ce dendritic drive ce leaga chestiile astea probabil ca cele 2 diful de 6.5 si driveru le cupleaza sa formeze un gen de mid hi legat ??

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2