The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 12, 2025 10:29 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Garantie
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 4:08 pm 
Neconectat
User

Cat au boxele nexus-acoustics garantie fara amplificare si procesare ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 5:27 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

12 luni garantie
24 luni conformitate

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 5:35 pm 
Neconectat
User

conformitate = ??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 5:35 pm 
Neconectat
User

si ce trebuie sa fac ??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 6:01 pm 
sa te conformezi :))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 6:19 pm 
Neconectat
User

Am inteles asta ma refer sa setez procesarea de sunet sa nu am distorsiuni,sa nu intru in rosu etc...

Oke alta nedumerire filtrele le faceti voi la boxe sau le comandati ??
Filtrele puse ,tin tranductoarle la tot potentialul rms/program/peak ??

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 7:03 pm 
Neconectat
User

Filtrele sunt proiectate si asamblate de DNA, partea de protectie electronica, banuiesc ca este adaptata de la niste filtre dynacord, componentele sunt cumparate probabil in cantitati destul de mari de la bennic, cablajele iara sunt facute industrial, probabil in romania;
in ceea-ce priveste garantia e un fel de du-te - vin-o pentru ca eu nu am auzit de cineva sa dea garantie pe difuzoare arse, si asta pe buna dreptate, iar pe de alta parte nici nuprea ai cum demonstra ca ai folosit corect o incinta si difuzorul sa defectat din vina unui viciu de fabricatie, sau ca filtrul nu a fost bine proiectat, la cutie nuprea are ce se strica, si pentru zgarieturi iara nu ai ce garantie sa primesti

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 8:21 pm 
Neconectat
User

Deacord cu tine dar se poate sesiza daca e din fabricatie defectul...oricum difuzoarele Paudio si Selenium au garantie ....dar cam mica pe langa b&c,18 sound,faital care au 3 ani.
Oricum daca il arzi poate sa fie si 10 ani ca tot pa...conteaza de unde cumperi lucrurile astea si de cine sunt facute...

PS:Dynacordul ce treaba are ??cu toate acestea??...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 9:28 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Nomad scrie:
Deacord cu tine dar se poate sesiza daca e din fabricatie defectul...oricum difuzoarele Paudio si Selenium au garantie ....dar cam mica pe langa b&c,18 sound,faital care au 3 ani.
Oricum daca il arzi poate sa fie si 10 ani ca tot pa...conteaza de unde cumperi lucrurile astea si de cine sunt facute...

PS:Dynacordul ce treaba are ??cu toate acestea??...

Paudio şi Selenium au garanţie la defectele de fabricaţie, aşa cum au şi restul fabricanţilor. Probleme de garanţie nu am avut decât foarte rar. Uneori ne confruntăm cu nesimţiţi care ard difuzorul, sau îi rup mebrana, apoi vin cu tupeu să ceară garanţie, pretextând că ei nu ştiu nimic şi nu îi interesează, ameninţând în sus şi în jos. În rest, stăm cu o grămadă reconekituri pe stoc, de ani de zile degeaba. Cred că stocul nostru de reconkituri este mai mare decât al tuturor celorlaţi dealeri de difuzoare, la un loc.

Mai este un aspect.
Un prestigios fabricant italian spune că asigură garanţie şi suport timp de trei ani. Asta înseamnă că după 3 ani, este posibil să nu mai poţi cumpăra un recone kit pentru un anumit model de difuzor, dacă ai vreo problemă.

Apropo.
Partea electronică din filtru nu are nicio tangenţă cu protecţia folosită de Dynacord. Este ceva mult mai bun, în opinia mea, fără relee şi becuri, total diferit. Din informaţiile mele, până la ora actuală, niciun driver nu a sucombat dacă a fost montat pe filtrul cel nou.

Referitor la defecţiunile de fabricaţie.

Orice difuzor poate avea defecţiuni din fabricaţie şi să treacă nedetectat de controlul de calitate. Acest control nu poate sesiza o lipitură greşită, sau desprinderea anumitor componente, de exemplu. Când am sesizat astfel de probleme, am înlocuit difuzorul cu probleme fără nicio discuţie.

În cazul Paudio şi Selenium nu au fost probleme deosebite. Nici pe departe faţă de problemele legate de expediţie, de exemplu.

Până acum, o singură problemă majoră de fabricaţie am întâlnit acum trei ani. Un lot întreg de drivere a venit cu o problemă de lipire între piesa polară şi magnet. După primele expedieri ( le livram sigilate, aşa cum veneau din fabrică, am fost anunţaţi că membranele erau blocate )
Am făcut cercetări şi am descoperit cauza, înlocuind drivere respective cu altele noi, din alt lot. Lotul defect a fost returnat fabricantului, pe cheltuaiala acestuia şi nimeni nu a fost păgubit în vreun fel, mai puţin stresul inerent unor astfel de situaţii.

Şi la boxe pot apare defecte de fabricaţie.
Oamenii sunt oameni, mai greşesc, mai uită, au şi ei probelemele lor, aşa că pot fi anumite chestiuni ce ţin şi de fabricaţie. Chestia asta se petrece peste tot, la orice fabricant, indiferent cât de mare este. Nu poţi verifica absolut tot, indiferent cât de meticulos ai fi.

În seara de ajun ( 24 dec 2008 ) montam o discotecă. Am desigilat două CDJ-uri 400 şi unul nu mergea. Nu era trântit, totul părea impecabil, dar s-a întâmplat să nu citească discurile. Şi discutăm de brand cu ştaif, nu de un Futachi oarecare. Evident, am fost stresat de situaţie, m-am enervat, dar în final asta este, se mai întâmplă, inclusiv la casele mari.

Dacă sunt astfel de defecte, regula noastră este că produsele sunt remediate (dacă este ceva nesemnificativ) sau sunt înlocuite, pe cheltuială noastră.

Una peste alta, fără nicio exagerare, cel mai avantajos service la boxe din România îl găsiţi la noi, pentru că avem stoc cu piese de schimb, suntem în ţară şi rezolvăm oricare ar putea fi problema.

Condiţia esenţială este ca toată lumea să fie de bună credinţă.
Nu se face o gaură în cer dacă a pus cineva un difuzor la 5 x Pmax şi a crăpat. Suntem aici şi rezolvăm, găsim variante rezonabile, cu condiţia a nu se încerca să fim înşelaţi sau să ne fie forţată mâna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Ian 18, 2009 10:07 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Dacă tot am vorbit de stocuri la recone kituri, iată şi nişte imagini cu o parte dintre acestea. Cine are lista de preţ, poate face ochiometric o socoteală şi va descoperi cam câte mii de euro avem stocate în acestea, doar pentru a le avea dacă va fi nevoie.

Se poate vedea o stivă de E15-200S. Am adus 10 bucăţi, numai pentru a trimite două bucăţi unor clienţi care aveau probleme. Între timp, unul dintre ei nu a mai fost interesat să îşi repare difuzorul, preferând să-şi facă un upgrade. Nu este vorba de bani ci de respectul faţă de omul care a cumpărat. Acest model a ieşit din fabricaţie acum 2 ani şi la ritmul în care E15-200S nu s-a defectat, cred că rămânem cu ele pe stoc definitiv.

Imagine

Imagine

Imagine

O parte din kiturile pentru drivere şi tweetere.

Imagine

De remarcat cantitatea de recone kituri aduse pentru noua serie BM-D450, notată cu II . Acest model este adus pentru prima oară iar faptul că ţinem stocaţi peste 250 Euro arată că ne pasă. La kituri nu câştigăm nimic ( nu avem alte adaosuri în afara celor necesare acoperirii cheltuielilor ). Unii vând kitul de BM cu 60 de Euro ( la thomann, de exemplu ) iar acelaşi kit costă în România 75 Ron ( sub 20 de euro ).

Imagine

Evident, nu putem avea absolut toate membranele de schimb în stoc, dar pentru majoritatea produselor sunt.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 19, 2009 6:20 pm 
Neconectat
User

M-am edificat mersi mult :)

DNA poti sa-mi dai un sfat la construirea unor boxe...dar vreau sa vad daca se pot face anumite lucruri...as vrea sa iau tehnologia de la marca ohm (englezeasca) arata ceva ca un nexus series midul,dar mai compact(are 2x12 si 1x2") si basul este omnidirectional 2x18"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 19, 2009 12:52 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mda, pentru mine e drama ce vad, in trecut am cumparat niste difuzoare, pe care cineva la o petrecere mi le-a ars, am cautat disperat recone kit si nu am gasit. Curand imi voi cumpara doua drivere FL 18 ELF si m-am gandit sa iau si recone kit pentru ele, avand in vedere ca sunt pe neodymium si puterea este de 800w rms cred ca sunt rezistente. Multi spun ca peste 2-3 ani vor aparea altele mai performante si voi renunta la ele. Eu ma gandesc asa, la o nunta poti avea parte de maxim 500 persoane, si asta foarte rar. Nu sunt suficiente 2 subwoofere band pass horn cu Fl 18 ELF? Eu nu cred ca peste 5-10 ani doua subwoofere cu FL-18 ELF indoor nu vor fi suficiente in salile normale, medii si chiar mari. Eu vreau doar sa imi fac treaba si sa imi amortizez investitia. In plus eu cred ca merita sa folosesti un recone kit decat sa iti iei alt driver...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 19, 2009 1:13 am 
Neconectat
Admin
Admin

Dacă sunt folosite rezonabil, fără distorsiuni exagerate, difuzorele dintr-o clasă superioară, aşa cum sunt cele din seria FL, ar trebui să reziste cel puţin 5 - 7 ani.

După acest timp, este posibil să apară mici fisuri în articulaţie, sau spider, dar depinde în totalitate de felul cum au fost folosite.
Am nişte difuzoare din seria BM-15LF care funcţionează de ceva timp ( în decembrie se împlinesc 9 ani ) fără să ai aibă vreo problemă.

Nu cred că au ieşit din Xmax vreodată şi de aceea nici membrana nu a fost solicitată prea tare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 19, 2009 1:27 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

De aceea am optat pentru un driver de 800 w rms si pe neo. In plus la amplificare m-am gandit la fel, sa fie ceva mai puternic si sa nu il forjez. In plus din ce stiu eu distorsiunile distrug driverele. Am preferat sa fie un pic mai mare decat ceea ce am eu nevoie, in felul asta cred ca o sa le am mult timp. Si un recone kit, nu strica. 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2