The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 10:54 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Filtru high-pass pentru Beyma cp 22
MesajScris: Lun Aug 26, 2013 11:36 am 
Neconectat
User

Buna ziua.O rugaminte: Am nevoie de acest filtru pentru cate doua Beyma cp 22 legate in paralel,punct de taiere 6000 hz. Cei de la Beyma au filtrul F 100 dar este pe 8 ohm. Cine l-e poate face am nevoie de patru bucati,componente de calitate si executie profi.Multumesc

Sus

Subiectul mesajului: Re: Filtru high-pass pentru Beyma cp 22
MesajScris: Sâm Sep 07, 2013 8:13 pm 
Neconectat
User

Nici un meserias prin zona?? :?:

Sus

MesajScris: Lun Sep 09, 2013 7:06 pm 
Neconectat
User

Salut, cand vom afla zona de unde ne ceri ajutor poate vei afla un mester ceva. Cu mici setari se poate afisa locatia de profil. Cu siguranta sunt persoane pe acest forum foarte capabile de reproducerea filtrului de care ai nevoie. Trebuie doar sa ai rabdare si sa sti ce cauti. Din pacate la filtraje nu ma prea pricep asa ca te las cu o seara placuta !
PS: Sper ca nu ne scri din Area 51 :twisted:

Sus

MesajScris: Sâm Sep 21, 2013 5:59 pm 
Neconectat
User

Salut. 'Area 51 :evil:' !! Nostim Alexandru,dar nu's de acolo. Sant din Radauti jud. Suceava.Cu filtrele nu m-a grabesc,trag tare sa termin suburile.Ma intreb,si rog pe cine se pricepe sa ma lamuresca,daca nu ar fi mai bine sa folosesc cate un filtru pentru fiecare Cp 22 ,pe 8 ohm.Multumesc

Sus

MesajScris: Sâm Sep 21, 2013 7:50 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Să înțeleg că ai nevoie de 4 filtre, fiecare fiind pentru câte două CP22 puse în paralel?

Am înțeles că le vrei tăiate la 6Khz.
Poți să-mi spui cum le vei utiliza?

Ai vreo preferință anume pentru răspuns, în sensul că ai vrea să îți sune înaltele mai tare pe la 10Khz, ori le vrei liniare?

Dacă nu te grăbești, ți le pot face cam la 125 lei bucata.
Am CP22 în posesie și le pot etalona după acestea.

Sus

MesajScris: Dum Sep 22, 2013 11:21 am 
Neconectat
User

Buna ziua si multumesc pentru raspuns! Problema este in felul urmator:Pana acu doi ani trageam tare cu nuntile,cumatriile,majorate si alte cheremeze.Pot spune ca eram multumit,practic traiam din asta.
La un moment dat,am avut ocazia sa plec la munca in Anglia,ceea ce am si facut. M-am prins la bani si mi-am propus sa fac un up-grade la sistem.
Sistemul pe care il aveam era in felul urmator: Doua bandpass-uri cu cata doua Mag 1850, doua incinte pentru medii cu Beyma 12g250 si doua incinte pentru inalte cu Beyma Cp 800 Ti si cate doua Beyma Cp 22. Buuuuuun!!
Cp 800 Ti era taiat la 2500 hz fiind legat in paralel cu filtrul Beyma F 100 la care erau cunectate doua Cp 22 legate in serie pe iesirea cu atenuare,- 3 db.
Acuma de auzit,credeti-ma,se auzea bine. Am tras de sistemul asta vreo sase ani fara sa-i fac nici o modificare. Am inceput sa ma uit pe forum-uri,sa ma documentez si am inteles ca treaba cu filtrul pe 8 ohm,doua cp 22 inseriate(16 ohm) nu e buna.
La noul sistem am sa folosesc pe inalte patru Cp 800 ti si opt Cp 22. Sant grele dar nu-mi trebuie alte inalte,sant foarte multumit de ele.
Cat despre raspuns,doresc un raspuns liniar,cat mai natural fara a accentua partea de inalte. Cele doua Cp 22 complecteaza foarte bine Cp 800 ti,extinzand raspunsul.
Inca o data multumesc si....scuzati romanul :roll: !

.

Sus

MesajScris: Mar Sep 24, 2013 9:45 am 
Neconectat
Admin
Admin

Am înțeles despre ce este vorba.

Există două variante.
Una mai ieftină, alta mai scumpă dar mai sigură.

Varianta ieftină este cea a filtrului pe 4 ohmi.

Varinata mai scumpă este aceea de a face filtre pentru fiecare tweeter în parte, fiecare cu protecție individuală.
Dacă va crăpa o înaltă, în varianta de filtru pe 4 ohmi, frecvența de tăiere se va modifica pentru că va vedea 8 ohmi.
Al doilea tweeter este condamnat și în foarte scurt timp va crăpa și el.

În varianta scumpă, chiar dacă crapă o înaltă, nu se întâmplă nimic rău. Tweeterul rămas va continua să fucționeze.

Varianta ieftină (4 filtre pe 4 ohmi) costă 600 Lei (total).
Varianta scumpă (8 filtre pe 8 ohmi - câte două pe un cablaj) costă 850 lei (total).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2