The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 8:19 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 100 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 7:40 am 
Neconectat
User

Poti să-ţi iei combinaţia asta la aceiaşi bani
http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/DJ/C ... art-DJE016

Sau BCD3000 de la Behringer care e şi placă de sunet şi controler MIDI şi mixer.
Sau M-Audio Torq Xponent la fel

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 9:43 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

FireWire 400 e mai rapid in unele cazuri particulare si decat un ATA100. Pe un PowerBook G4, un HDD extern FireWire e mai rapid decat cel intern. Nu cu mult, dar mai rapid.

Intre timp a aparut si FireWire 800, ba chiar FireWire S1600 si S3200. Astea ar concura direct cu USB 3.0 cica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 3:59 pm 
Neconectat
User

Citat:
Intre timp a aparut si FireWire 800, ba chiar FireWire S1600 si S3200. Astea ar concura direct cu USB 3.0 cica.

E chiar mai rău. De aceea am pus semne de exclamare. Firewire 1 sau Firewire 400 sau IEEE 1394 există din 1995 și bate încă USB 2 și 3 dacă e vorba de transferuri multe și mici. USB3 îl bate pe Firewire original doar dacă transferi un fișier mare (gen 1 GB) dar nici acolo nu e mare diferență pentru că Firewireul cel vechi (400) e oricum foarte aproape de limita hardurilor ATA adică 50 MB/s. Iar cînd conectezi mai multe aparate Firewire-uri sau mai multe USB-uri atunci constați cu surpriză că USB-ul e o glumă. De exemplu o claviatură MIDI, un modul de sinteză, o interfață audio multicanal, un hdd extern și un stick. Nici vorbă de 10 milisecunde latență.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 5:16 pm 
Neconectat
User

Octavian, crezi ca numark ala se apropie de calitatea NativeInstruments-ului ? 8)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 9:04 pm 
Neconectat
User

Dacă te uiţi la fiecare pe site te lămureşti repede.
Numark face controlere MIDI si controlere de DJ-ing dintodeauna.
Ei au 11 produse la categoria controlere si inca 3 mixere USB (un fel de controlere analogico-digitale)
Native Instruments au 2 (două) controlere.
Fă tu socoteala.
E adevărat că sînt controlere dedicate pentru softul lor Traktor dar e vorba de controlere apărute acum mai puţin de un an. TRAKTOR KONTROL X1 are doar jumătate de an.
Mai multe trebuie să îţi dai seama singur sau să-i întrebi pe cei ce au pus mîna pe amîndouă

Trebuie să te uiţi şi la ăsta
http://www.numark.com/omnicontrol
Controler MIDI şi placă sunet dublă la 275 euro

Mai uită-te şi pe pagina Native Instruments ce spun ei că merge perfect cu Traktor
http://co.native-instruments.com/index. ... torcontrol

Şi mai uită-te şi pe cine copiază ei (Toată lumea copiază după Vestax)
http://www.vestax.com/v/products/catago ... arent_id=0

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 26, 2010 10:58 pm 
Neconectat
User

Numark cum sunt la domeniul potentiomtrele.. ca si behringer ? Nu sunt umpic mai fiabile.... ca la berry, dupa putin timp... cedeaza.
Folositi careva midi controler de asta de la numark ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului: Re: Mixerless - Mixatul cu laptop si o intefata audio
MesajScris: Joi Mai 27, 2010 11:15 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

octavian scrie:
Sistem de operare. 
De ce discutăm de sistem de operare? Aș zice că esențial e să îți meargă motorul bine și apoi îți cumperi cauciucuri. 
OSX-ul lui Apple e foarte atragator dar funcționeaza pe un harware prea scump. Ferice de cei ce își pot permite un Mac. Motu merge perfect pe Mac dar cu toate astea noi nu ne putem permite decît un Hackintosh. Pentru cei ce-și pot permite, OSX 10.5.x cu Logic 8  pare soluția ideală. Tot ce vine după, orice combinații, duc la mărirea latenței. Logic 9 e încă plin de bug-uri și foarte lent. Dacă vreți neaparăt să vă faceți mîna sau vă roade invidia pur și simplu puteți încerca Hackintosh. Orice varianta de OSX inclusiv Snow Leopard merge pe aproape orice configurație de PC inclusiv laptop ba chiar și netbook.......

Linux. Motu de care m-am legat de la început nu are drivere Linux. Rușine......

A rămas surpriză....................Windows. 
De ce Windows XP SP2 ? În general e recunosut în cercul pasionaților de DAW-uri că varianta cea mai indicată pentru audio profesional. XP SP3 a stricat driverul de firewire, Vista e o glumă ca sistem de operare, Windows 7 nu are încă drivere de firewire ok și este oricum foarte mare, prea stufos pentru laptoape ieftine sau netbookuri mici. Nici Vista nici Windows 7 nu stau bine la capitolul drivere Firewire în special dacă vorbim de Firewire 800 sau orice mai nou de anul 2003 gen PCI-Firewire800 sau mai rău PCIe-Firewire. La fel cu plăcile PCIe audio. 
Oricum am întîlnit muzicieni care lucrează pe Vista, sînt frustrați îngrozitor dar nu vor să se întoarcă la XP. Pentru cei care înțeleg că o sculă e doar o sculă indiferent cum arată, iată ce poate face un XP-ul modificat: În primul rînd nu vorbim de XP-ul standard. Există cel puțin 10 variante de XP modificate mult sau chiar radical din care 2 de care am eu cunoștință poartă denumiri cu audio gen Win XP audio optimised;. Kit-ul XP-ul standard are în jur de 700 MB. Versiunile modificate au de la 300 MB la 70 MB. XP original instalat are minim 1,4 GB, versiunile modificate au de la 700 la 200 MB. Versiunea de 70 de MB e atit de radicală încît eu n-aș numi-o XP. Se instalează și pe un calculator 486 cu 32 MB de RAM, XP-ul standard nu acceptă instalarea pe mai puțin de 128 MB. 
Unele din versiunile modificate, în special cele pentru muncă specializată ca cea audio profesional, sînt versiuni închise, nu fac update, nu verifică nimic pe internet, nu au programe antivirus, nu au internet, nici wireless, nici măcar protocolul de rețea corespunzător. Aceste versiuni își arată puterea și stabilitatea foarte repede. Practic XP-ul devine mai stabil decît OSX-ul și se bate pe burtă cu linuxul. Știu, multă lume o să aibă de vociferat aici. Dar eu am văzut OSX-ul crăpînd des și chiar am învățat cît de ușor e să-l faci să crape făcînd lucruri obișnuite. Iar OSX-ul nu e așa de ușor de modificat precum XP-ul. 
Un XP modificat bine poate ajunge la performanța de a funcționa stabil în mod ASIO 32 samples cu cel puțin 10 canale audio. XP-ul obișnuit nu poate face asta nici în mod ASIO 96, nici măcar în ASIO 128 samples, doar în 192. Diferența e de trei milisecunde și jumătate latență. 
Nu sînt de accord cu varianta XP-ului standard care e instalat și apoi meșteșugit. În primul rînd trebuie să scapi de ACPI, mai bine zis să nu-l instalezi pentru că nu poate fi dezinstalat. Și nu e singurul pe listă. Pînă și driverul de firewire a lui Microsoft intră în aceiși categorie. Ați încercat vreodată să dezinstalați driverul de firewire? Mă rog, să zicem că reușiți să-l ștergeți, XP-ul îl pune înapoi de fiecare dată și nu poate fi înlocuit cu cel din SP2.
Concluzia? Trebuie săpat după un XP modificat. Cel mai puțin modificat XP se numeștehttp://tinyurl.com/346tcqg Windows XP SP3 nLited and Audio Optimised nu îl recomand decît dacă aveți un laptop mai serios, de la dual în sus și nu faceți cine știe ce. Dacă aveți un laptop amărît încercați TinyXP sau chiar MicroXP
Și cel mai important, nu trebuie nicidecum o sculă dedicată. Laptopul sau desktopul poate avea 2-3 windowsuri instalate în paralel care funcționează toate. Nici măcar nu trebuie mai multe partiții. Trebuie în jur de 1 GB pentru fiecare instalare și multă atenție. Am pus pe un laptop care avea Vista original încă 2 windows XP și am funcționat cu ele bine mersi. Bineînțeles Vista era cel mai instabil și lent DAR era cel mai frumos. Era și singurul care avea internet, gadgeturi, și încă o sută de servicii inutile. Eu funcționez pe 3 calculatoare din care 2 au XP, Windows7 și OSX în paralel pe același disk. 
Pentru a verifica cît de varză e un windows pentru audio http://www.pc-music.com/content/tweaking-windows-xp-audio și http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml
Atenție, textele despre cum să modifici un XP deja instalat pot fi ignorate. Nu e deajuns pentru audio profesional extrem. Trebuie o versiune modificată care NU instalează din start zeci de servicii. De exemplu am văzut o versiune care nu numai că nu facea update la ceasul windowsului, nu avea ceas sau calendar deloc. Un XP corect modificat nu are mai mult de 8 procese active la bootare, comparat cu XP-ul obișnuit care are 21 (Ctrl+Alt+Del - pe bara de jos în stînga). Dacă poți să renunți la serviciile care consumă întreruperi time-critical de genul video acceleration, write behind cache, plug-and-play, antiviruși, etc, lista e lungă, atunci obții un sistem de operare dedicat audio și doar audio și care nu face nimic altceva. Și pe același calculator se instalează un alt XP sau un Windows7 în dual boot care face orice altceva. Simplu. Rebootezi și încarci alt sistem.
Sau și mai corect, un Windows pe fiecare disc. Pentru desktop e o variantă elegantă, un hardisk mic costă 50 euro, din bios schimbi ordinea de bootare și automat și ce sistem se încarcă. 

Octavian Diaconescu 

octavian.diaconescu at yahoo dot com 

Articol original http://dupa-bloguri.blogspot.com/2010/04/mixerless-mixatul-cu-laptop-si-o.html

Doua fraze scrise de dl. Octavian m-au facut sa trec la teste:
1."Practic XP-ul devine mai stabil decît OSX-ul și se bate pe burtă cu linuxul"
2."Dacă aveți un laptop amărît încercați TinyXP sau chiar MicroXP."
Pana sa citesc acest articol traiam cu impresia ca nu este posibil sa ai 2 sisteme de operare pe acelasi PC. Am un amarat de laptop (procesor 1,6GHz , 512 RAM si 160 Gb) pe care l-am pregatit in felul urmator: pe partitia C un XP SP2 original, pe D acest MicroXP SP3 si pe E "magazia". Am o consola BCD2000 care pe XP standard dupa aprox 2,5 ore se bloca. Am reusit sa instalez pe MicroXP softul consolei B-DJ si inclusiv Traktor 3 ( nu este pus in lista ca fiind program ce se poate instala - copiezi 2 fisiere dll din folderul system32 al celuilalt XP si merge ). Am lasat consola peste noapte "sa cante" cu Traktor 3 si dimineata am gasit`o Ok , fara nici o eroare la program. A mai ramas sa o chinui nitel sa vad cat poate duce la schimbari rapide de comenzi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 9:33 am 
Neconectat
User

Inainte de a se pierde baza de date a forumullui puneam intrebarea daca setand un delay de5,10 ms pa DSP-ul amplificatoarelor Crown pe care le folosesc se poate reduce sau anula microfonia!!? Raspunsul este ca da, se reduce foarte mult posibilitatea de a mai face microfonie,aseara am testat acest lucru setand un delay de 5ms doar daca fortam nesintit de mult din gain si nivelul pe canalul de microfon aparea un inceput de microfonie! Din lipsa de timp nu am incercat un delay mai mare sau mai mic. Nu am folosit monitoare, doar un DSI 2000 SI 2 boxe JBL 4622N , microfoane SHURE wireless, proba am facut-o la putere maxima si o distanta de 3m intre boxe si microfoane. Eu cred ca este o rezolvare pentru mine folosirea delay-ului! Ramane de vazut acum cum pot obtine delay folosind amplificatoare fara DSP.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 28, 2010 11:30 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Kenwood scrie:
Numark cum sunt la domeniul potentiomtrele.. ca si behringer ? Nu sunt umpic mai fiabile.... ca la berry, dupa putin timp... cedeaza.
Folositi careva midi controler de asta de la numark ?

Am avut ocazia sa vad si sa ascult un NS7FX si pare o scula buna, chiar interesanta, dar cam scumpa. Cat despre rezistenta sa stii ca stau mai bine ca Behringer.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 10:16 am 
Neconectat
User

Citat:
Inainte de a se pierde baza de date a forumullui puneam intrebarea daca setand un delay de5,10 ms pa DSP-ul amplificatoarelor Crown pe care le folosesc se poate reduce sau anula microfonia!!? Raspunsul este ca da, se reduce foarte mult posibilitatea de a mai face microfonie,aseara am testat acest lucru setand un delay de 5ms doar daca fortam nesintit de mult din gain si nivelul pe canalul de microfon aparea un inceput de microfonie! Din lipsa de timp nu am incercat un delay mai mare sau mai mic.

Poţi începe un alt thread cu chestia asta. Eu am dat peste ea, nu am studiat-o. E mult mai complicat decît pare la prima vedere, aşa cum ţi-am zis înainte să cadă baza de date, microfonia apare doar pe joase, sub 300 Hz, (prin rezonanţa crestelor de val) şi depinde de mai mulţi factori. Dar există întodeauna pericolul întîrzierilor de fază şi automat inversării de fază şi anulării anumitor frecvenţe. Deci NU folosiţi metoda asta cu întîrzieri diferite pe diverse canale. Poţi încerca şi altceva ca să înţelegi. Foloseşte pe o boxă un amplificator obişnuit şi pe cealaltă boxă un amplificator cu DSP. Pune boxele faţă în faţă. Măreşte treptat întîrzierea cu ajutorul DSP-ului. O să observi 2 lucruri. Că boxa cu amplificator DSP nu mai produce microfonie decît dacă insişti foarte tare şi apoi - mult mai interesant - pe măsură ce schimbi timpi de întîrziere din DSP şi te plimbi prin încăpere se întîmplă lucruri ciudate. Frecvenţe dispar, apar, se amplifică foarte mult, doar prin poziţia ta vizavi de cele 2 boxe. După fiecare schimbare de întîrziere plimbă-te prin cameră. E bine să fie o cameră mare sau în aer liber. În aer liber efectul e dramatic. Aici se aude bine, un metru mai încolo nu mai sînt înalte deloc, un metru mai încolo nu se mai aude vocea deloc, un metru mai încolo başi sînt muuuult prea tare, etc. Cu cît volumul e mai mare cu atît schimbările sînt mai ample.
Concluzia - NU folosiţi metoda asta decît dacă folosiţi aceiaşi întîrziere peste tot - PA, monitoare.
Şi nu uitaţi că peste 15 milisecunde latenţa începe să devină enervantă pentru mulţi muzicieni, pe la 25 ms există oameni care sînt deranjaţi destul de tare iar pe la 30-35 ms aproape toată lumea are probleme. Vorbim de latenţă totală, adică latenţa sitemului digital (computer, DSP) plus latenţa naturală a sunteului prin aer, adică 10 milisecunde pentru 3,4 metri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 12:29 pm 
Neconectat
User

Da, total de acord, dar asa cum am subliniat aplicatia respectiva este strict cea din foto de mai jos. Tota de acord cu ceea ce ai zis tu, in acea sala foloseam de mult delay-ul pt a putea folosi si boxele din sala, repet sistemul este 5.1 Dolby Cinema, si aveam nevoie si de sonorizari pt mici spectacole si conferinte, zile festive, etc! In acest caz foloseam boxele stg-dr fata si stg-dr. surround in configuratie stereo cu un delay fata de 10 ms, setat in urma masuratorilor profesionale cu ocazia reglarii echipamentului de sunet pt cinema.Doar ca nu m-am prins ca un delay ma poate ajuta mult in cazul microfoniei. Deoarece acele amplificatoare Crown se blocau pe un canal, in lipsa semnalului , am renuntat la a mai folosi boxele din sala, folosind cate un canal pe amplificator.Deci, aseara la un banchet de 220 de persoane, am folosit cate un amp. pentr boxele din spatele ecranului si un amp. pt subwofer, toate cu delay de 5 ms. Sant multumit de sunet, m-am plimbat de multe ori prin sala si nu am sesizat ninic suspect. Deci, pt mine solutia aceasta are rezultatele dorite.Octavian, mersi de idee! Sa traiesti!
Imagine
Imagine

CAM ASA S-A CANTAT, inainte era imposibil

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 5:06 pm 
Neconectat
User

Da trebuie să recunosc că pozele spun o poveste .... nebună.
Ce poţi face în funcţie de ce bani există, sînt 2 lucruri.
1. Să ridici boxele mult, cît de mult poţi, chiar deasupra ecranului. Oricum boxa de pe sol e greşit pusă. Bănuiesc că e un subwoofer.
2. Să introduci în sistem un compresor/limitator. Ăsta îţi măreşte simţitor inteligibilitatea cuvintelor rostite/cîntate la microfon. Poţi găsi compresoare hardware stereo pentru 2 canale de microfon de exemplu sau poţi folosi calculatorul pentru asta. Îţi trebuie încă o placă de sunet pentru voci, dar în felul astă nu mai ai nevoie de nici un amplificator cu DSP. Ai latenţa de care ai nevoie, compresor, limitator, reverb şi încă 200 de efecte. Un compresor cu un pic de reverb peste şi o să rămîi uimit ce minunat sună sistemul şi ce diferit. Pentru ca e desktop găseşti plăci de sunet foarte bune pe PCI cu un preţ ok.
Dacă nu mă înşel deja ai 2 plăci de sunet cu 2 winamp-uri??????
Tu eşti candidatul ideal pentru mixereless - mixatul fără mixer.
La ce foloseşti Soundcraftul? Ca să mixezi 2 microfoane wireless cu 2 winamp-uri?
Păi o singură interfaţă audio multicanal 8 sau chiar 16 canale şi ai rezolvat totul. Dacă tot ai calculator mare ia o interfaţă PCI care te costă mai puţin, nu are latenţa Firewire. De exemplu un M-Audio 1010LT pe la 200 euro. 8 intrări şi 8 ieşiri sunetul nu e extraordinar, e M-Audio, dar cred că o să ai o surpriză chiar şi aşa. http://www.soundcreation.ro/placi-de-su ... id265.html
Mai iei şi un controler BCF 2000 cu 150 euro şi cam gata.
Restul e în softwware.
Dacă o să auzi cum sună o interfaţă mediocră faţă de Soundcraftul ăla o să rămâi un pic uimit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 6:59 pm 
Neconectat
User

Tot ce se vede acolo sant sculele restaurantului respectiv...si au costat in jur de sau peste 30.000 euro! Se putea face mult mai mult cu acei bani..dar asta e...Da sant doua placi, una on-board si un M-Audio, si ideea de mixer digital o am de mult in cap,asa ca deja acasa am incercat programelul ala de 4 mb, e super, doar ca e mult prea scump :shock: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 9:55 pm 
Neconectat
User

Îl poţi folosi forever în mod demo. La început are un splash care ţine 5 secunde. Atît. De ce crezi că am zis practic gratis?
El costă 60 de $.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 29, 2010 10:27 pm 
Neconectat
User

Domnule Octavian, sincer multumesc de topic si de ajutor...sper ca maine sa am timp sa mai experimentez cu Reaper, si sincer, daca voi avea evenimente bine platite, sigur trec pe digital, e o gaza mai veche de a mea! Mai ales ca si "punator de muzica" , sau dj mobil, numai ideea de un ecran plin de vu-metre ma incanta! Pana atunci o sa incerc sa gasesc o scula care sa imi faca delay hardware! Nu imi place ca atunci cand plec de la scule, sa-si bage nasu oricine din public, vreau macar ca si impresie artistica sa para cat mai high-tech, si sa le fie frica sa puna mana pe acolo! Chiar asa, nu ai o poza cu set-up-ul tau la o sonorizare!?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 100 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2