The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 26, 2025 12:18 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 395 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 10:35 pm 
Neconectat
User

nu cred ca am sa inteleg vreodata chestia asta cu, constructia de boxe care sa arate a line array. Cred ca sunt bani aruncati pe geam pentru mofturi. Adica lasam profesionistii sa le faca si daca avem aplicatii care necesita line array, cred eu ca sunt si bani sa cumparam asa ceva... nu de alta, dar dai o gramada de bani pe toate componentele ca pana la urma sa ai marea surpriza ca nu-ti place cum suna sau mai stiu eu ce...
parerea mea...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 10:52 pm 
Neconectat
User

Pot sa realizam orice tip de incinta! Ca sa sune bine si arata bine! Eu sunt multumit cu ale mele..

Vreau si sistem"array"..da, de ce nu?

Am auzit si eu un sistem de array" AVA de la DB Technologies"(1 x 8"+1x6" +1x 1") . Cam 5000 ron/ element-top. Nu stiu dca se merita..eu nu sunt multumit , cum suna top-urile,am auzit si in sala si la un teren de futball(Basi ok). Cred ca pot sa realizam , putin mai bun si mai eficient, decat astea. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:07 pm 
Neconectat
User

ok... dar cate evenimente faci in aer liber si cate trebuie pentru a amortiza o investitie de genul? Eu la asta ma refer mai mult. Si la munca efectiva, desigur... pare simplu, dar totusi e complicat, sunt calcule, trebe' teste.... sistem de suspendare... nu mai ieftin iesi sa le cumperi gata facute?
zic si eu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:19 pm 
Neconectat
User

Evenimente: in anul asta cam 3 sau 4 dca o sa am si mici! Nu trebe nici un sistem de array pt. asta( am cumparat 2 incinte 12"+1", azi au sosit si wooferele LW 1203;-)

Gata facute..hmm..vreau unic! 8) Ft. frumoase si sa suna bine!

Sistemu. de suspendare:am gandit si la asta!In anul asta vreau sa cumpar si un sistem de grinzi-alu truss. (si pt. lumini) Cea ce am acum..sunt mici.

Proiectare..calcule:cred ca copiez careva, cu ft. mici modificari! :| Si cu alte difuzoare. :P Pana craciun , terminam :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:39 pm 
Neconectat
User

Eu am sustinut de la inceput ca e greu si e mult de lucru. In primul rand nu ai banii necesari ca sa experimentezi astfel de lucruri si din prima sigur nu iti iese bine. Pttbull, stiu la ce te referi, dar tocmai astazi am vazut un line array cu 1x10`` + 1x1`` pe undeva pe net. Ei de ce pot si noi nu? Nu mai retin unde,dar daca il mai gasesc pun link-ul. La acel line array au dus mid bass-ul pana in exteriorul incintei, inaltimea ei fiind cat a difuzorului.
Nicupop, hop si tu. Scrie ceva mai relevant ca nu prea cred ca stii tu mai multe.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 08, 2010 11:45 pm 
Neconectat
User

Exista toate feluri de top-uri line array..

2x5" + 1"/incinta ..pana 2x18"+2x10"+2x2"+3x1"/incinta.

Exista si 1 x 10" + 2x 1"..sau 3 x 1"..da!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 09, 2010 12:32 am 
scarface scrie:
Nicupop, hop si tu.

mda, hop si eu. :?

luam cazul tau.

cica 1 x 10", 1 x 1"

Presupunem ca distanta centrelor difuzoarelor este tot de 10". 340/ 2 x 254 ar fii undeva 670 de hz. Cam pana acolo vor lucra difuzoarele tale. Depinde si cum vrei sa faci calcule, sa nu-ti iasa un raspuns polar de toata jena cu spike-uri si plin de lobbing.

Problema vine la drivere. Pe un limbaj in care sa ma intelegi, ar cam trebui inghesuite multe unu langa celalalt sa functioneze calumea si iti trebuie ceva drivere capabile de un punct de taiere foarte jos si thd cat mai mic ca apoi iar suna prost instalatia.

Presupun ca te cam sperie valorile pana unde ar lucra perfect midabsii. O sa spui, bine, nu conteaza, o sa urce ele si mai sus, si lucrez cu driverul taiat sus. Iti reamintesc ca multe instrumente, voci, etc sunt concetrate in regiunea 300 - 1200 de hz. Si tu daca neglijezi portiunea aia, o sa sune foarte murdar. Pacat ar fii de banii investiti.

Ca idee, mediile de 6,5" ar functiona corect intr-un array pana la 1000 Hz.

Niste array-uri simple si populare ar fii vertec-ul de la jbl si vdosc-ul de la l-acoustics. Design simplu si eficient. Daca vrei mai complicat ai longbow-ul de la martin.

Ar mai trebui bi-amp sau tri-amp dupa caz si sa ai procesoare sa setezi gain-urile in functie de locatie. Nu uita ca in farfield pierzi inalte si topurilor de deasupra array-ului le-ar cam trebui boost.

La prima impresie nu pare nustiuce array-ul, dar ca sa functioneze corect si sa sune bine trebuie studiat multa vreme si e o treaba foarte migaloasa.

Topurile de la db suna ok pentru pretul lor si aplicatia lor. Tri-active, procesate. Practic un sistem la cheie. pui 2, 3 cabluri si gata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 2:45 pm 
Neconectat
User

Mpro scrie:
Exista toate feluri de top-uri line array..

2x5" + 1"/incinta ..pana 2x18"+2x10"+2x2"+3x1"/incinta.

Exista si 1 x 10" + 2x 1"..sau 3 x 1"..da!

Fa un line array compact si inteligent cu mult spl....

Eu am vazut o varianta super draguta in care era un modul dotat cu 2 difuri de 10' (18 sound,eminence ceva special oricum) desigur gandit "in the box" deci nu era bass reflex si 3 x 1' driver puse pe un horn planar facut diy...
ajungea cam la 139-141 spl 1 MODUL !!! si eu zic ca e foarte performant avand in vedere dimensiunea si componentele lui...semana putin cu line arrayul de la turbo sound.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 4:58 pm 
Neconectat
User

O sa uit care este, merci oricum :) Asa vreau si eu..cat mai compact si cat mai puternic..pt. frecventa 100hz-18khz, ce trebe si sa suna extrem de bine! Nu prea cred in br. nici, eu. Trebe ft. multe elemente ca sa ai si spl! Maxim 4 -6buc/ side! :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 17, 2010 8:56 pm 
Neconectat
User

Uite ca din intamplare am dat peste un model de line array si eu vad ca acolo e doar un driver si doua difuzoare de 10`` .... Oare chiar asa idioti sunt inginerii de la meyer ?
http://www.meyersound.com/pdf/products/ ... d_ds-B.pdf

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 17, 2010 9:09 pm 
Neconectat
User

Ba da ..este un driver..dar ribbon driver! :!:

Arata bine incinta, dar e ft. greu.. :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 17, 2010 9:50 pm 
Neconectat
User

Nu vad unde scrie ca e ribbon driver. Scrie ca e "compression driver" bobina de 4`` si iesire de 1,5``. Si e doar 1 bucata.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 17, 2010 11:27 pm 
Neconectat
User

7. To eliminate interference at short wavelengths, the two 10-inch cone drivers work in combination at low frequencies (60 Hz – 350 Hz). At mid frequencies (350 Hz – 575 Hz) only one cone driver is fed from the crossover to maintain optimal polar and frequency response characteristics.
8. The driver is coupled to a constant-directivity horn through a proprietary acoustical manifold

ce driver o fi acolo?

dela 575hz in sus !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 12:26 am 
scarface scrie:
Oare chiar asa idioti sunt inginerii de la meyer ?

M-as abtine pe viitor de la afirmatii de genul. :lol:

The M2D uses Meyer Sound’s patented REM™ ribbon emulation manifold to couple a single Meyer Sound 4-inch diaphragm (1.5-inch exit) compression driver to a 90-degree horn with constant-directivity horizontal
coverage. REM controls the output of the compression driver and introduces it to the horn throat within a 3-inch path length,

ribbon=

Ribbon and planar magnetic loudspeakers - wikipedia-

A ribbon speaker consists of a thin metal-film ribbon suspended in a magnetic field. The electrical signal is applied to the ribbon which moves with it, thus creating the sound. The advantage of a ribbon driver is that the ribbon has very little mass; thus, it can accelerate very quickly, yielding very good high-frequency response. Ribbon loudspeakers are often very fragile—some can be torn by a strong gust of air. Most ribbon tweeters emit sound in a dipole pattern; a very few have backings which limit the dipole radiation pattern. Above and below the ends of the more or less rectangular ribbon, there is less audible output due to phase cancellation, but the precise amount of directivity depends on ribbon length. Ribbon designs generally require exceptionally powerful magnets which make them costly to manufacture. Ribbons have a very low resistance that most amplifiers cannot drive directly. As a result, a step down transformer is typically used to increase the current through the ribbon. The amplifier "sees" a load that is the ribbon's resistance times the transformer turns ratio squared. The transformer must be carefully designed so that its frequency response and parasitic losses do not degrade the sound, further increasing cost and complication relative to conventional designs.

Planar magnetic speakers (having printed or embedded conductors on a flat diaphragm) are sometimes described as "ribbons", but are not truly ribbon speakers. The term planar is generally reserved for speakers which have roughly rectangular shaped flat surfaces that radiate in a bipolar (i.e., front and back) manner. Planar magnetic speakers consist of a flexible membrane with a voice coil printed or mounted on it. The current flowing through the coil interacts with the magnetic field of carefully placed magnets on either side of the diaphragm, causing the membrane to vibrate more or less uniformly and without much bending or wrinkling. The driving force covers a large percentage of the membrane surface and reduces resonance problems inherent in coil-driven flat diaphragms.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 18, 2010 2:08 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Nu este vorba ( în cazul de faţă ) de un fel de adaptor care "emulează" comportamentul unui ribon ?

Nu am avut timp să studiez cu atenţie.
Poate cercetează cineva cu atenţie şi ne spune şi nouă.

http://www.meyersound.com/support/papers/REM/index.htm

Nişte imagini în care cred că apar driverele respective ( dacă am intuit corect ) .

http://www.meyersound.com/mica/components.htm
http://www.proavmax.com/Meyer-Sound-MIL ... l-milo.htm

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 395 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Următorul

Ora este UTC + 2