The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iul 03, 2025 9:20 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 08, 2010 7:02 pm 
Neconectat
User

Difuzoarele de atunci aveau sensibilitate mai mare.Sa vb pe forum ca pe vremuri pretul pe W de aplif era mare si se preferau difuzoare cu sensibilitate mare.acum sa schimbat situatia dar nu e prea usor sa faci difuzor de 500W sa zicem si sa depasesca 100db sensibilitatea.Si deci de multe ori avem nevoie de 600-700w sa facem ce faceu difuri de 200 de vremurile alea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 08, 2010 7:12 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu nu ma refeream la sensibilitatea difuzorului sau a difuzoarelor, ma scirbeste(urit termen), PREA umflarea specificatiilor, si as vrea sa vad din ce calcule au le-a iesit lor cei 136db SPL.

Poate explica cineva mai competent, Mircea, Dan...

Este doar o curiozitate a mea...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 08, 2010 8:04 pm 
Neconectat
User

Specificatiile zic 136db PEAK. SPL continuu ar fi 130db. Avand in vedere ca ampliful pt wooferul de 15" are 1kw, se deduce usor ca sensiblitatea boxei la 1w/1m este de 100db. Lucru care nu ar fi chiar iesit din comun! :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iul 08, 2010 8:36 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Leco scrie:
Eu nu ma refeream la sensibilitatea difuzorului sau a difuzoarelor, ma scirbeste(urit termen), PREA umflarea specificatiilor, si as vrea sa vad din ce calcule au le-a iesit lor cei 136db SPL.

Poate explica cineva mai competent, Mircea, Dan...

Este doar o curiozitate a mea...

Marketing curat

stiti bancul cu Ceausescu si suprafata arata a Romaniei?

Erau trepadusii cu tractoarele, care raporteaza o suprafata mai sus, cei de la comuna se uita, mna nu-i bun , mai punem 50% sa dea bine. Ajunge la Judet, mna iara nu-i bun, mai punem 50% ca sa dea bine, ajunge la ministerul agriculturii....

Se uita aia o data de doua ori, a treia oara pun mana pe telefon si panicati striga in receptor,
"- Opriti aratul ca ati depasit suprafaţa tarii , sunteţi la vecini!!"

cred ca asa e si aici

Pleaca de la departamentul de proiectare cu niste specificatii si pe drum mai acumuleaza performante.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 09, 2010 12:16 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

ice_shadow scrie:
Specificatiile zic 136db PEAK. SPL continuu ar fi 130db. Avand in vedere ca ampliful pt wooferul de 15" are 1kw, se deduce usor ca sensiblitatea boxei la 1w/1m este de 100db. Lucru care nu ar fi chiar iesit din comun! :idea:

Ok, sa zicem ca amp-ul de woofer ar avea 1Kw, pt 130 db; pt 133 db ar trebui 2 kw, pt 136 db ar trebui 4 Kw.

Totul dintr-un miez ETD39 sau ETD44 ?

Sa fim seriosi, nici macar BURST de 1 MICROSECUNDA, nu ar putea fi reala acea putere (4Kw)!

Si sa nu mai pun la socoteala power compression!

A, poate daca ai da cu un amplif "external" 4 Kw in el, ar fi un pic plauzibil, insa nu as vedea bine acele "difuzoare".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 09, 2010 7:02 pm 
Neconectat
User

Nu am experienta in calcule matematice. Nu am auzit aceasta boxa in schimb am auzit din aceeasi serie modelul de 8" . S-a desfasurat un seminar si au fost folosite pe post de boxe pentru amplificarea vocii din cateva microfoane intr-o sala de conferinte. Dupa acest seminar baiatul a coborat la restaurant unde a inceput shocul. S-a tinut o cina festiva cu 2 atfel de boxe care de altfel arata ridicol de mici pe un stativ.
Cuvintele nu pot sa exprime uimirea pe care am traito cand a inceput cheful si s-a ridicat volumul. Nu mi-a venit sa cred cum pot suna 2 boxe cu 8" + 1" deci o claritate si un spl de speriat !
Mi-am notat pe telefon modelul , odata ce am ajuns acasa si am cautat pe siteuri am ramas cu un gust amar cand am vazut pretzul.

@ Leco Nu contest experienta ta in electronica dar modulele Bang&olufsen sunt foarte scumpe la fel ca toate produsele lor. Un amic are bang&olufsen ca si dotare pe un audi a8, daca ai asculta un asemenea sistem intr-o masina sau un sistem HI-end de la ei ti-ai da seama ca unele calcule nu se potrivesc cu realitatea.
Bang&olufsen e o firma care ofera produse de cea mai inalta clasa. daca nu ma insel RCF le foloseste in elementele de line-array.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 09, 2010 7:54 pm 
Dar pe partea de bas ?
Niste boxe pe 8' cu 1' care sa sune tare nu e foarte greu sa faci, dar clar ca pe joase nu o sa stai bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 09, 2010 9:39 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

nu zi hop.

monitorasul ala mic qube care-l aveam te-ar fi lasat masca! suna cat 3 monitoare active pe 10" cum sunt pe thomann, si nu mai zic de cate ori mai clar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 10, 2010 4:43 am 
Neconectat
User

e Qube nu RH Sound :D
Qube suna foarte foarte foarte bine.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 10, 2010 12:26 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
Pleaca de la departamentul de proiectare cu niste specificatii si pe drum mai acumuleaza performante.

mai pupa asfaltu de cateva ori...mai un "tuning" cu ciocanu si ajunge la 136 - 140 db :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 16, 2010 10:17 am 
Neconectat
User

@ pufuletz. Suna ok in mod fullrange versiunea pe 8" eu as pute-ao compara cu multe boxe de 12 sau 15"

@ gratzi . Nu prea cred ca e ok sa faci astfel de comentarii.. nu de alta dar daca ti-ai recitii primele tale posturi pe acest forum ti-ar fii putin jena sa mai lasi astfel de remarci.

legat de acea declaratie de 136 db peak.. eu cred ca e totul posibil sa folosesti un driver competent cu un horn de spl si sa il faci sa aiba peak de 136db. E PEAK nu grafic liniar long term.

Sus

Subiectul mesajului: Re: RCF TT25-A
MesajScris: Dum Oct 17, 2010 5:05 pm 
Neconectat
User

salut!am si eu o intrebare, am observat ca rcf foloseste in toate boxele active cu un dif de bas (ca aceasta de mai sus ) traductor de bass-medii pe 4 ohm si driverele sunt tot pe 4 ohm sau pe 8? multumesc!

Sus

Subiectul mesajului: Re: RCF TT25-A
MesajScris: Lun Oct 18, 2010 2:17 pm 
Neconectat
User

pai de ce le face pe 4 ohmi ? ca e mai usor ( ieftin ) de amplificat. Driverele sunt unele pe 4, altele pe 8, sau chiar pe 16 ohmi.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2