Salutare la toti colegii. Este foarte greu de facut un clasament al celor mai bune boxe active,pentru ca ne lovim si de gusturile fiecaruia in materie de sunet,unuia ai place sunetul mai cald,mai transparent,altuia ai place mai dur,mai proeminent mai puternic.. Ne mai lovim de un factor foarte important asupra a tot ceia ce se fabrica in ziua de azi,anume factorul ,"china".. Spun asta caci luandu-ma dupa unii si dupa altii,dupa reclama mincinoasa si neavand unde testa personal boxele active ce mi le doream,am strans fir cu fir si m-am aruncat la cele mai vanate si laudate boxe active din RO,o buna perioada de timp..anume ,RCF 725A!Zis si facut,comandat,cumparat,testat..dupa primele 5 minute de teste mi-am dat seama cat de naiv am fost si ca tocmai imi luasem o teapa de 100 si ceva de milioane..De ce?ce nu mi-a placut?Pai sa vedem..: 1.Spl-ul total nu este chiar cel declarat... 2.Basul nu este corect ,ci taiat pe la 80 de hz.. 3.Mediile si inaltele sunt mai slabe decat wooferul de bas ca si spl,lipsa de medii si inalte deci... 4.Nu suna asa curat cum sunt laudate de multi.. 5.Nu avea ce cauta acel difuzor cu sasiu de tabla chioara in aceste boxe RCF! 6.Driverul nu era cel declarat in fisa tehnica ci mai mic.. 7.Specific activelor prost facute,intra in limitare foarte repede.. La acel moment am testat RCF725A vs SOLTON pasive+putere..diferentele erau majore,la SPL,la claritate,la medii inalte..de pret numai zic.. Am avut si testat si FBT maxx 4a ,intradevar au acea caldura si noblete specific FBT,insa nu au putere prea mare,deasemenea intra in limitare si protectii foarte repede.. Cred ca seriile vechi de boxe active suna mult mai bine,componente de calitate si randament bun.. Asa ca incercati sa ascultati inainte de a cumpara sa nu patiti ca mine.. Toate cele bune.
|