The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 22, 2025 11:03 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 184 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: TOP plus SUB portabil cu SPL maxim ( redenumit )
MesajScris: Joi Noi 08, 2012 4:40 pm 
P Victor / hpavictor scrie:
Da , asa ar trebui .
Cu siguranta este cea mai buna solutie !
Dar difuzoarele si hornurile de 1" ...le am de ceva timp , si doream sa le pun la treaba .

ai testat driverele? cum suna? sunt curios de parerea ta :P

Sus

MesajScris: Joi Noi 08, 2012 5:09 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am testat Selenium D2500Ti cu hornul PH180 si sunt multumit de ele .
De fapt foarte multumit !
Au un echilibru tonal impecabil , nu se simte nevoia de corectii pe suprainalte sau de alta natura , este cel mai bun driver de 1" pe care l-am auzit vreodata !
Prima oara le-am ascultat la Leco , apoi m-am hotarat sa-mi cumpar si eu , chiar daca pretul este putin mai mare ca la alte drivere de 1" cu parametrii asemanatori .
Am ascultat diverse modele de la P Audio ( mi-a placut in mod deosebit PA DE34S , cu sunet HiFi pur , cu mult peste " renumitul " DH3 ) , Beyma , B&C , RCF , Eminence , JBL , EV , Faital ( bune , chiar foarte bune ) , BMS , Ciare , Sica , chinezisme gen Celestion , Fane , PD etc .
Pana sa " descoper " D2500Ti , am mai ascultat multe Selenium si sunt foarte bune si rezistente , dar in topul meu peste ele era un singur difuzor de la 18 Sound ( HD1040 ) , foarte scump si care nu-si merita banii .
Cu D2500Ti cautarile mele in acest domeniu s-au incheiat .
Pentru 1" , este cel mai bun dintre cele ascultate vreodata de mine .
Cu siguranta urmatorul pas va fi 1,4" , care reprezinta optimul intre 2" si 1" , dar pentru aplicatiile ( sonorizari playback si disco ) la nivelul si muzica pe care o ascult eu 1" este suficient .

D2500Ti probabil pentru aplicatii tip LIVE este cam mic , dar si spectrul audio unde se cere " forta " este altul .
De aia lautarii nu inteleg la ce spunem noi " inalte " ...

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Joi Noi 08, 2012 5:23 pm 
P Victor / hpavictor scrie:
Am testat Selenium D2500Ti cu hornul PH180 si sunt multumit de ele .
De fapt foarte multumit !
Au un echilibru tonal impecabil , nu se simte nevoia de corectii pe suprainalte sau de alta natura , este cel mai bun driver de 1" pe care l-am auzit vreodata !
Prima oara le-am ascultat la Leco , apoi m-am hotarat sa-mi cumpar si eu , chiar daca pretul este putin mai mare ca la alte drivere de 1" cu parametrii asemanatori .
Am ascultat P Audio , Beyma , B&C , RCF , Eminence , JBL , EV , Faital ( bune , chiar foarte bune ) , BMS , Ciare , Sica , chinezisme gen Celestion , Fane , PD etc .
Pana sa " descoper " D2500Ti , am mai ascultat Selenium si sunt foarte bune si rezistente , dar peste ele era un singur difuzor de la 18 Sound ( HD1040 ) .
Cu D2500Ti cautarile mele in acest domeniu s-au incheiat .
Pentru 1" , este cel mai bun dintre cele ascultate de mine .
Cu siguranta urmatorul pas va fi 1,4" , care reprezinta optimul intre 2" si 1" , dar pentru aplicatiile ( sonorizari playback si disco ) la nivelul si muzica pe care o ascult eu 1" este suficient .

D2500Ti probabil pentru aplicatii tip LIVE este cam mic , dar si spectrul audio unde se cere " forta " este altul .
De aia lautarii nu inteleg la ce spunem noi " inalte " ...

imi place parerea ta, este cea corecta. Si eu am ascultat multe, n-am avut D2500, doar D220 care, de asemenea, suna foarte fain. In ceea ce priveste drivere cu bobine mari, m-am oprit la P.audio WND72 care suna mult mai bine ca multe drivere mici, de asemenea urca foarte, foarte bine, practic nu e nevoie de corectie nici macar in zona 15-18khz. Lautarilor nu le place zona asta de frecvente, lor li se par frecvente "metalice" ceea ce este incorect, si zona asta face parte din spectrul muzical si e o zona foarte importanta, dupa parerea mea, asta e cea mai importanta zona din tot spectrul, zona asta da viata muzicii si acolo sunt cele mai faine efecte pe aproape orice gen muzical. Am avut ocazia sa ascult o formatie care foloseste cinele pe muzica populara, suna apsolut demential

Sus

MesajScris: Joi Noi 08, 2012 9:26 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

HPA Victor

pentru utilizare impreuna cu D2500Ti ar fi o solutie sa refacem proiectul cu jumatate din numarul de difuzore de midbass.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Sâm Noi 10, 2012 1:08 am 
Neconectat
User

stateam si eu si citeam topicul asta ... si nu pot sa inteleg cum de sunt unii atat de impresionati de d220ti sau mai mult de d2500, in conditiile in care am la activ 4 bucati de d220 arse pt ca numai duse la extrem le-am facut sa sune pe plac

dar citind postul lui Ovidiu Gherasim mi-am dat seama unde este problema mea
eu aveam etalonul format cu drivere de genul BMD-750II, WN-D63 (care si asta a murit in conditii inca neelucidate), WN-D72, RCF ND2530, PD2, B&C DE85, JBL ala cu cifre multe de-l lauda si DNA ..... deci ceva monstruleti ai industriei si in felul asta mi-e greu sa apreciez micutul d220

drept urmare de ceva vreme caut o schema de filtru care sa-l scoata maxim in evidenta si sa ma pot bucura de ele :D

Sus

MesajScris: Sâm Noi 10, 2012 9:44 am 
adi, ne refeream strict la sunetul reprodus de aceste drivere, D220 si D2500, care sunt extrem de liniare si nu la robustetea lor

Sus

MesajScris: Sâm Noi 10, 2012 10:16 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Daca sunt exploatate conform datelor din catalog nu au moarte...nu vreau sa va invat de ce se arde un difuzor de inalte , dar este clar ca frecventa minima redata , atenuarea ( panta ) crossoverului si puterea electrica aplicata fac diferenta intre un difuzor functional si unul defect .
In principiu , pentru bobina de 1.75" sau 2" la drivere cu iesirea de 1" se recomanda in conditii normale de exploatare aplicarea unei puteri RMS de maxim 40 W .
Atat .
Desigur ca daca difuzorul este prevazut cu " aripioare " si se ataseaza un horn din Aluminiu poate disipa supraincarcari de scurta durata iar daca panta crossoverului este minim 24 dB peste frecventa normala de utilizare ( 3x frecventa de rezonanta ) nu exita riscuri nici chiar cu 80W , cu conditia ca semnalul sa nu fie distorsionat sub nicio forma ...

Cine nu pricepe cum sta treaba cu distributia puterii in spectrul audio , nu are decat sa arda cate difuzoare are chef ...

High
Audio

Sus

MesajScris: Sâm Noi 10, 2012 11:10 am 
Neconectat

ferofluid-ul poate ajuta mult la conductia caldurii catre piesele metalice si imbunatatirea specificatiilor .

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Ian 01, 2013 4:30 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Aici aveti un exemplu asemanator cu proiectul meu , dar de la Mackie :

Mackie S408 Precision Passive 2-Way Loudspeaker Specifications:

Frequency Range ( 10 dB): 60 Hz 22 kHz
Frequency Response ( 3 dB): 80 Hz 18 kHz
Sound Dispersion: 75°x40°
Maximum SPL Long-term @ 1m: 127 dB
Sensitivity (1W/1m): 99 dB SPL
Crossover Frequency: 2700Hz
Input Protection: Dynamic protection for compression driver
Basic Design: Trapezoidal
Material: 18 mm multi-layered plywood, resin end caps
Finish: Wear-resistant textured black PVC vinyl
Handles: One on each side, one top, one bottom
Grille: Perforated metal with weather-resistant coating
Dimensions (H x W x D): 31" x 20.1" x 17.9"
Weight: 72 lbs.
Mackie S408 Precision Passive 2-Way Loudspeaker Features:

4 x 8" LF drivers in unique Tetrad alignment offer wide low-frequency dispersion and enhanced transient response
1" exit HF driver on an oversized 75 x 40ø horn provides superb coverage and high-frequency definition; 2 vertically arrayed enclosures provide 150ø coverage
Pole mountable on commercially available speaker stands
Symmetrical Trapezoidal design allows for monitor wedge applications
Stackable atop S410s Precision Passive Subwoofer
Flyable both horizontally and vertically via 12 integrated 3/8" threaded inserts
Portable with 4 balance-optimized top and side-mounted handles
Dual parallel, locking NL4 connections for Input and Thru on rear panel
Thermal Overload HF driver protection
Sensitivity: 99dB SPL (1W/1m)
600W RMS power handling at 8 Ohms
Frequency Response: 60Hz-22kHz

...............................................
Avantajele solutiei 4x8" +1" sunt descrise aici :

HOW TETRAD WORKS
In a typical 15", 2-way loudspeaker system, the 15" audio speaker offers relatively slow transient response, and the small high-frequency horn tends to beam a narrow, blaring sound at the listener—end result, muddy sound. By replacing the 15" speaker with four 8" drivers (that's what tetra means, four), Mackie increased the driver surface area to 201 sq. inches from 177 sq. inches, creating more punch and a tight, more focused low-end. It's hard to believe, but four 8" transducers offer better transient response and move a bigger column of air than a single fifteen.

VOCAL CLARITY AND PATTERN CONTROL
By using four 8" low-frequency drivers, Mackie was able to drop an extremely large horn into the S408 speaker and still keep the cabinet size small. Besides presenting a more friendly load impedance, a bigger horn yields lower distortion, better pattern control and allows the horn to operate more efficiently at lower frequencies all the way down to the heart of the critical vocal and midrange zones. Since this larger horn is more stable through the crossover point, the transition to the LF drivers is virtually seamless, in terms of frequency response and directivity. All this adds up to greater consistency throughout the entire coverage pattern, resulting in vastly improved intelligibility across your entire audience.

POWER HANDLING
Due to its extremely efficient design, the S408 can be driven by even the smallest of power amplifiers. But to showcase its full potential, strap-on your beefiest amp (maybe one of our M-Series High-Efficiency Power Amps) and climb to a new level of sound quality and professional capability. The S408 is, quite possibly, the closest thing to "concert-quality" sound on the market in its class.

VERSATILITY
Designed for maximum versatility, the S408 speaker can be stacked, or pole-mounted, on the S410s Subwoofer. It can also be flown via 12 integrated rigging points, either vertically or horizontally. They function extremely well when arrayed in pairs, providing outstanding coverage to an incredible 150 degrees. And the S408's trapezoidal shape makes it perfect for use as a floor monitor.

Cateva imagini si manualul de utilizare :

Fişiere ataşate:
Mackie S408 image.jpg
Mackie S408 image.jpg [ 160.66 KiB | Vizualizat de 3058 ori ]
Mackie S408_OM.pdf [928.8 KiB]
Descărcat de 138 ori

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Ian 01, 2013 4:34 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu mi-am mai batut capul sa traduc textul de mai sus , banuiesc ca cei interesati de acest proiect stiu sa traduca din " straineza " in limba romana...
Restul userilor le recomand sa foloseasca functia Google Translate !

High
Audio

Sus

MesajScris: Dum Mar 10, 2013 4:25 am 
Neconectat
User

Am vazut ca s-a discutat despre cobo 10 pe aici, si vreau sa intreb daca intr-adevar ar exista proiect pentru cobo-10.
Ionut sti ceva? :D

Sus

MesajScris: Mie Mar 13, 2013 5:53 pm 
Neconectat
User

Victor tu ai auzit de ceva basi de 10"?...tip horn ceva.
Macar sa stiu daca exista.
Imi trebuiesc pentru ai folosi cu 2 sateliti de 6"(alpha 6a) ca sa mai "coloreze" putin sunetul satelitilor.

Sus

MesajScris: Mie Mar 13, 2013 7:00 pm 
Lorin Netejoru scrie:
Victor tu ai auzit de ceva basi de 10"?...tip horn ceva.
Macar sa stiu daca exista.
Imi trebuiesc pentru ai folosi cu 2 sateliti de 6"(alpha 6a) ca sa mai "coloreze" putin sunetul satelitilor.

Tham 10 :P

Sus

MesajScris: Mie Mar 13, 2013 7:15 pm 
Neconectat
User

Mi l-a aratat cineva pe mes e foarte OK, deja m-am hotarat cu ce difuzor o sa-l folosesc si anume B&C 10HPL64 :D
Merci mult!

LE:Sau ar mai fi o varianta E10-200S de la p-audio care e la jumatate din pret....pacat ca nu stiu sa simulez incinta de tip horn, poate ma ajuta cineva.

Ultima oară modificat de Lorin Netejoru pe Mie Mar 13, 2013 7:27 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Mar 13, 2013 7:25 pm 
Neconectat

glumesti, nu?

cum sa faci subwoofere cu 10HPL64 ? :lol: :lol:

Il am in stoc si pot sa-ti spun 100% ca este un difuzor pentru satelit. Pana si ca fullrange e tare tras de par in sensul ca nu prea ai joase aproape deloc.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 184 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Următorul

Ora este UTC + 2