P Victor / hpavictor scrie:
Am testat Selenium D2500Ti cu hornul PH180 si sunt multumit de ele .
De fapt foarte multumit !
Au un echilibru tonal impecabil , nu se simte nevoia de corectii pe suprainalte sau de alta natura , este cel mai bun driver de 1" pe care l-am auzit vreodata !
Prima oara le-am ascultat la Leco , apoi m-am hotarat sa-mi cumpar si eu , chiar daca pretul este putin mai mare ca la alte drivere de 1" cu parametrii asemanatori .
Am ascultat P Audio , Beyma , B&C , RCF , Eminence , JBL , EV , Faital ( bune , chiar foarte bune ) , BMS , Ciare , Sica , chinezisme gen Celestion , Fane , PD etc .
Pana sa " descoper " D2500Ti , am mai ascultat Selenium si sunt foarte bune si rezistente , dar peste ele era un singur difuzor de la 18 Sound ( HD1040 ) .
Cu D2500Ti cautarile mele in acest domeniu s-au incheiat .
Pentru 1" , este cel mai bun dintre cele ascultate de mine .
Cu siguranta urmatorul pas va fi 1,4" , care reprezinta optimul intre 2" si 1" , dar pentru aplicatiile ( sonorizari playback si disco ) la nivelul si muzica pe care o ascult eu 1" este suficient .
D2500Ti probabil pentru aplicatii tip LIVE este cam mic , dar si spectrul audio unde se cere " forta " este altul .
De aia lautarii nu inteleg la ce spunem noi " inalte " ...
imi place parerea ta, este cea corecta. Si eu am ascultat multe, n-am avut D2500, doar D220 care, de asemenea, suna foarte fain. In ceea ce priveste drivere cu bobine mari, m-am oprit la P.audio WND72 care suna mult mai bine ca multe drivere mici, de asemenea urca foarte, foarte bine, practic nu e nevoie de corectie nici macar in zona 15-18khz. Lautarilor nu le place zona asta de frecvente, lor li se par frecvente "metalice" ceea ce este incorect, si zona asta face parte din spectrul muzical si e o zona foarte importanta, dupa parerea mea, asta e cea mai importanta zona din tot spectrul, zona asta da viata muzicii si acolo sunt cele mai faine efecte pe aproape orice gen muzical. Am avut ocazia sa ascult o formatie care foloseste cinele pe muzica populara, suna apsolut demential