The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 8:39 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Manareli si smecherii practicate in domeniul difuzoarelo
MesajScris: Vin Feb 18, 2011 1:33 pm 
Neconectat
User

Bogdan NECHIFOR scrie:
mai rau...de exemplu...ma refer iarasi la DELTA 15 A....difuzorul ala are 250 w RmS si 400 EIA.
Este practic un model mai vechi de al lor pe care l-au tunat...doar cu o alta eticheta, dimensiunea si proprietatile magnetului, ale bobinei sunt IDENTICE

Serios acum,ai tu laborator de teste.Ai verificat tu magnetu bobina etc sa arunci o asemenea afirmatie.
Mare noroc avem ca traim in romania si putem arunca afirmatii nefondate la greu.
Difuzoarele eminece sunt foarte ok,si respecta specificatile. Multi producatori de renume au in boxele lor eminence.
Si acum concret Delta 15 A,suporta lejer puterea declarata.Am avut 4 bucati.Care canta de cativa ani intro discoteca la tara.Urla manelele in ele cu vreo 500W pe bucata si ledurile de clip aprinse non stop.Daca aveau 250 W nu mai erau.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Manareli si smecherii practicate in domeniul difuzoarelo
MesajScris: Vin Feb 18, 2011 1:41 pm 
Neconectat
User

Mint, nu mint, problema e ca suna foarte bine multe din difuzoarele lor si sunt foarte rezistente. 2 x puterea rms spre exemplu la kappa 15 lf si nu are nimic.
Daca ascult un difuzor produs de ei acum 5 ani la cineva intr-o boxa si imi place cum suna, ma hotarasc si eu sa imi cumpar, dar cand il cumpar ma bucur ca e schimbata doar eticheta si sunetul nu difera fata de ce am ascultat eu.

Dintr-un alt topic, unde a postat Mircea reiese ca si Paudio practica diverse masuratori, sau a practicat pana nu demult, de aceea graficele ies cam umflate. Nu ma apuc sa caut acum. Am si produse Paudio, folosesc si Eminence, dar pt mine raman tot difuzoare cu care ma duc la chermeze si gata. Nu ma intereseaza care cat umfla, ma intereseaza sunetul final.
De exemplu urmeaza sa imi echipez topurile si am ales varianta eminence, pt simplu fapt ca folosesc in alt sistem si imi plac cum suna. Credeti ca pe clientii mei ii intereseaza ca difuzoarele nu au puterea declarata? :lol:

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 3:23 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

putem pune problema si in alt mod:

Eminence nu minte

Ce vina au ei ca majoritatea clientilor nu cunosc diferentele dintre standardele de masura?

Masuratorile la P-audio sunt executate asa din motive de corectitudine

Personal nu consider ca metoda noua este mai buna decat cea veche deoarece masuratorile in incinte BR pot introduce anumite neliniaritati care nu sunt conforme cu realitatea.

Preferam sa ramana metoda veche.

In trecut au existat niste discutii cu cei de la P-audio pe subiectul "Detalii Tehnice in Paginile de catalog"

Am intrebat de ce nu posteaza grafice polare si alte detalii specifice

Raspunsul a fost ca 99% dintre clienti NU STIU sa le interpreteze corect si nu pot lua decizii corecte pe baza lor.

doi ani mai tarziu constat ca aveau foarte mare dreptate.

Nu ma refer neaparat la userii forumului pentru ca ei deja au inceput sa inteleaga cum sta treaba cu domeniul PROaudio , insa majoritatea inca sunt pe dinafara.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 3:37 pm 
Neconectat
User

La ultima fraza ai mare dreptate.
Acum iti dai seama ca putini sunt care sa cunoasca standardele de masurare si pe multi nici nu-i intereseaza. Majoritatea vor sa isi faca 2 FR-uri cu care sa mearga la nunti si atat, de aceea nici nu ii prea doare capul.

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 4:19 pm 
Neconectat
User

Darius M. scrie:
La ultima fraza ai mare dreptate.
Acum iti dai seama ca putini sunt care sa cunoasca standardele de masurare si pe multi nici nu-i intereseaza. Majoritatea vor sa isi faca 2 FR-uri cu care sa mearga la nunti si atat, de aceea nici nu ii prea doare capul.

Asta asa e,iar mari producatori de incinte care apeleaza la p-audio,eminence sau alti producatori de difuzoare stiu clar diferntele intre standarde.

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 5:25 pm 
Neconectat

profesionistii au acces la buletine de analiza infinit mai detaliate decat PDF-urile disponibile pentru public

Daca stii ce sa ceri, vei primi.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 5:51 pm 
Neconectat
User

Pai... profesionistii lucreaza cu difuzoare OEM, deci nu are rost sa se ambaleze nici ei pt aia care declara alte valori si chestii de genu`. :lol:

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 5:55 pm 
Neconectat

sa stii ca nu se folosesc in toate cazurile OEM

Vezi manualele de service de la EV si Dynacord , sa vezi cate difuzoare de serie de la alti producatori sunt acolo

Am vazut multe indicative Delta kappa gamma pe acolo :wink:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Vin Feb 18, 2011 10:33 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Oricare producător de difuzoare din lumea aceasta va livra unui client important o tonă de date tehnice, dacă este nevoie.
Nu se pune problema să nu fie exacte, pentru că la nivelul tranzacțiilor de mii de bucăți, cumpărătorul dispune de aceleași sisteme de măsurare.

Producătorii de difuzoare oferă date complexe, în mai multe sisteme de măsurare, pentru a fi compatibili cu cele deținute de clienți.

Acum 5 ani, am fost la sediul LEM, în Italia, pentru niște discuții referitoare la aprovizionarea prin intermediul firmei mele a fabricii unde aceștia își construiau boxele (la Curtea de Argeș).

După ce am terminat ce aveam eu de discutat, am asistat în continuare la niște discuții tehnice despre anumite neconcordanțe între parametrii samplelor și producția de serie pentru niște tweetere OEM. Era vorba despre o rotunjire cu raza de 0,2mm a piesei polare în dreptul bobinei, fapt care producea o gâlmă de 2db la 12khz.

Managerul PAudio-Europe (un italian care a plecat mai apoi la RCF) a venit acolo cu o documentație de 30 de pagini doar despre acel tweeter. De la compoziția magneților, până la analize termice, funcție de frecvență și densitate a programului muzical.
Nu mai spun de diagrame polare și grafice cu distorsiuni armonice. Totul doar pentru un singur tweeter.

Sus

MesajScris: Dum Apr 10, 2011 11:09 pm 
Neconectat

offtopicurile au fost mutate la sectiunea corespunzatoare (difuzoare P-audio)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2012 3:19 pm 
Neconectat
User

1,ce parere aveti despre jbl`uri (eu am o obsesie pt firma asta , eram mic copil cand un var ce facea discoteca si avea tot jbl`uri,eram uimit de cat de tare se auzea ...ani 98' 99' ce stiam eu...dar am ramas cuplat asa), eu am 2 jbl 2226h made in usa (de la el), si spune 600W AES , iar in specificati sunt si 2 grafice , undeva mai jos ...ca o legenda scrie AES standard (50-500 Hz). Mie imi place foarte mult cum se aud... sunt in bass reflex, are un bass profund, o calitate fff buna. Se mai vorbea de xmax, acestea au 7,6 mm , si da...face deplasari destul de mari chiar si la 300-400 W. specificatiile lui http://www.jblpro.com/pages/pub/components/2226.pdf

Am facut acest post, pt ca aveam multe nelamuriri , eu le-am luat ieftin 250 euro ambele bucati (mai mult primite cadou) , in magazin sunt 500$ buc. dar problema e ca toata lumea evita jbl`urile, si totusi nu inteleg de ce ....sunt ele proaste ? nu au specificatiile din pdf`uri adevarate ? Chiar ieri am obs la aceasta sectiune( Discutii tehnice generale) la un post "Sfat cu privire la achizitia a 2 subwooferi activi" care avea de ales intre machie,jbl,rcf, si a primit raspunsuri in care jbl exclus,uita ...etc. si multe alte topicuri/posturi in care nu erau deloc privite bine.

2. O alta problema este un amplificator JBSystem CTWO 800 , 2x800W in 4 ohm , asa si era folosit si inca este(4 boxe pe 3 cai), suna fff bine si tot, se comporta excelent, insa din nou am povestit cu fel si fel de useri si cei care "au habar" in domeniul audio si tot asa, ca mai bine iei un t-amp,bheringer nu dai atatia bani pe el si etc pentru ca cele mentionate au puteri mai mari la banii aceeia.
Adevarul e ca nu stiu prea multe in domeniul PRO AUDIO , insa acum am inceput sa mai invat si sa bag la cap, aproape am nascocit tot forumul deja :D
Care este in masura sa ma lamureasca si pe mine, am investit banii prost in achizitionare unor echipamente, sau alti nu stiu ce vorbesc, sau nu au ascultat in viata lor asa ceva si vorbesc din auzite.
La multi ani de SF. ION.
Multumesc

Sus

MesajScris: Sâm Ian 07, 2012 5:06 pm 
Neconectat

JBL si-a facut un renume prost deoarece a scos pe piata echipamente destinate pietei low cost pe care Romanii le-au cumparat in prostie (a se vedea seria JRX care s-a vandut in prostie in Ro)

Problema cu aceste echipamente era ca foloseau piese de foarte slaba calitate care se defectau aproape imediat.

la fel si cu JB Systems

Vorbim de niste scule produse de diversi terti prin China si inscriptionate cu un brand . Echipamente ieftine care nu sunt proiectate sa reziste in timp si sa ofere performante in acord cu cerintele Profesionale.

Un echipament cu adevarat PRO costa foarte mult pentru ca este proiectat sa reziste la abuz si sa fie perfect functional si peste 15-20 de ani de utilizare intensa.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Lun Sep 17, 2012 1:33 am 
Neconectat
User

daca tot se vorbeste despre puteri sau pdf-uri gresite , de aes sau de rms cum se povestea si la inceputul discutiei http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... model-2012 , 1200 w aes sau in jur de 1000 rms ? aceasta e intrebarea ,,,, imi cer scuze daca par sarcastic insa toata lumea vrea sa isi vanda produsul cat mai bine, cine se ia strict dupa specificatiile vreunui catalog fara sa aiba nici un fel de cunostinte in domeniul audio risca de cele mai multe ori sa fie dezamagit

Sus

MesajScris: Lun Sep 17, 2012 2:05 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Doar cei neinformati pot fi dezamagiti : http://profesional.beyma.com/ingles/dow ... %20RMS.pdf

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mar Sep 18, 2012 10:06 am 
Neconectat

privind problema simplificat, puterea RMS ar fi undeva pe la 1000W

Specificatia in AES la P-audio a aparut in urma cererilor noastre, deoarece toti ceilalti producatori au migrat catre acest standard.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 78 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2