holter tony scrie:
La un procesor DBX DRIVERACK PA am incercat setarile de fabrica facute in trei cai.Una din ele suna foarte foarte bine cu difuzoarele mele. Care este explicatia? Sunt totus niste taieri dubioase . La basi e ceva normal. Pleaca de la 35Hz BW 12 db /oct si taie sus la 100Hz bw 6 db/oct. Acum surpriza. Pt medii . pleaca de la 100 Hz bw 6db/oct. pana la 6300 Hz 6db/oct bw,volum 0db(din procesor) puterea in blana iar pt drivere de la 6300 hz in sus bw 6db/oct. 0 db(din procesor) puterea in blana. Difuzoare pe satelit. EIGHTEENSOUND 12MB700(max cross 3000HZ) DRIVERE cu iesire de 1,4" rcf nd2530. Difurile amplificate cu crown macro tech 1202, iar driverele cu phonic max500. care este explicatia de suna satelitii excelent? Forta fara microfonie . Am dat de aceasta setare din intamplare. EQ si COMPRESSORUL OFF Daca tai driverele mai jos la forta mare sunt reactii si nu e sunetul echilibrat,chiar daca umblu la volume.(dau vol mult mai mic pt drivere din procesor)Am cantat cu aceasta setare live cu doua microfoane si doua clape in spatiu mare aer liber. foarte dubios. Nu am auzit niciodata satelitii mei atat de transparent sunet puternic si clar fara pic de distorsiune.
poate ca doar ti se pare ca suna mai bine setarea asta, din cauza ca driverul este taiat foarte sus si automat reda mult mai fin si mai precis frecventele de peste 12k.

si media intre 2k si 6k e atenuata foarte mult din cauza ca difurile de mid nu urca atat de mult. Din cauza asta nici nu ai microfonii, in special pe saxofon