buna, sunt mai nou in domeniu si pe forum, sper sa postez la sectiunea corespunzatoare
am urmatorul sistem de sonorizare
4 buc sub Tapco6918
4 buc top Tapco6925
http://www.mackie.com/products/disconti ... s69_ss.pdf2 buc amp Mackie FRS2800
http://www.mackie.com/products/frsserie ... _Specs.pdf1 buc mixer Yamaha MG24/14fx
plus restul, eq-uri, fbq, compressor etc
totul a fost cumparat nou la un pret bun, de ex media pe boxe e in jur de 700 Ron
sunt constient ca la acesti bani nu pot avea performante de varf, si pana la un moment dat chiar am fost multumit de sistem, un raport pret/calitate bunicel. totusi am cateva probleme pe care as dori sa le remediez, eventual sa le imbunatatesc. incerc sa enumar problemele si as dori sa aflu parerile, sugestiile voastre. nu dispun de buget nelimitat, as dori sa tineti cont si de preturi, se poate lua in calcul si schimbarea intregului sistem, daca plusul de calitate justifica pretul.
nu este ceva foarte urgent, oricum doar peste vreo 3-4 luni o sa am bani de investit in scule, dar vrea sa fiu cu temele pregatite. mentionez ca sistemul cu cateva exceptii este folosit pentru sonorizari live interior,exterior ( stiu, nu este sistem de exterior)
iata problemele pe care le-am sesizat eu
1. tweetere arse dupa concerte, de obicei am probleme cu tweeterele in concerte, pe muzica nu le-am prajit, dar pe live aproape intotdeauna imi pica una, doua, cateodata chiar toate patru
2. din circuitul de protectie pentru tweetere mi s-au dus ptc-urile, le-am inlocuit cu niste becuri de 24v, parca s-a redus nr tweeterelor arse, dar am inalte prea putine si parca defazate fata de medii/joase
3. am medii prea puternice, chiar deranjant de puternice, la volume mai mari nu pot sa stau mai aproape de 3-5m de boxe. fiind un sistem cu topuri pe cvasi 3 cai, mediile sunt redate de diful cel mai de jos din 6925, neridicand boxa atat de mult, pana la mixer o parte din medii e absorbit de spectatori, deci la mixer suna cat de cat ok, insa in apropierea boxelor e dezastru
4. probleme de distorsiuni
cam astea ar fi problemele majore, enumar si cateva solutii si astept parerile voastre, merita, nu merita, exista alte variante
ma gandesc, una dintre probleme ar fi ca am puteri prea putine ampurile stiu 500w/8ohmi, 850w/4ohm, 1300w/2ohmi si merg stabil pe 2ohmi, eu le folosesc pe 4ohmi, 4 topuri legate pa un amp, iar 4 suburi pe celalalt amp din iesirea mono sub a mixerului cu frecventa de crossover reglabila intre 80-120hz. producatorul recomanda ampuri de 1200w pe 8ohmi ca sa am rezerva necesara pentru peakuri topurile fiind de 600w rms 1200w peak pe 8ohmi. diferenta este chiar mare in loc de 4x1200w/8ohmi eu am 2x850w/4ohmi. ar putea fi una dintre cauzele majore pentru distorsiuni si tweetere arse. insa statiile de 1200w/8ohmi sunt cam scumpe asa ca m-am gandit la triamplificarea sistemului. nu stiu daca o boxa cu difuri de 2x15 si tweeter de 1 merita triamplificat astept parerile voastre. din cate am inteles bi sau triamplificarea are multe avantaje dar si dezavantaje. din cate am citit la biamplificare imi ajung puteri mai mici, iar impreuna cu un procesor de sunet as putea elimina majoritatea problemelor. din pacate nu gasesc nicaieri date tehnice despre difurile folosite, deci astept pareri sau alte solutii
multumesc si scuze pentru postul prea lung