The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 07, 2025 4:06 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: caut pareri despre bi/triamplificare sau alte solutii
MesajScris: Lun Dec 12, 2011 9:54 pm 
Neconectat
User

buna, sunt mai nou in domeniu si pe forum, sper sa postez la sectiunea corespunzatoare

am urmatorul sistem de sonorizare

4 buc sub Tapco6918
4 buc top Tapco6925 http://www.mackie.com/products/disconti ... s69_ss.pdf
2 buc amp Mackie FRS2800 http://www.mackie.com/products/frsserie ... _Specs.pdf
1 buc mixer Yamaha MG24/14fx
plus restul, eq-uri, fbq, compressor etc

totul a fost cumparat nou la un pret bun, de ex media pe boxe e in jur de 700 Ron
sunt constient ca la acesti bani nu pot avea performante de varf, si pana la un moment dat chiar am fost multumit de sistem, un raport pret/calitate bunicel. totusi am cateva probleme pe care as dori sa le remediez, eventual sa le imbunatatesc. incerc sa enumar problemele si as dori sa aflu parerile, sugestiile voastre. nu dispun de buget nelimitat, as dori sa tineti cont si de preturi, se poate lua in calcul si schimbarea intregului sistem, daca plusul de calitate justifica pretul.
nu este ceva foarte urgent, oricum doar peste vreo 3-4 luni o sa am bani de investit in scule, dar vrea sa fiu cu temele pregatite. mentionez ca sistemul cu cateva exceptii este folosit pentru sonorizari live interior,exterior ( stiu, nu este sistem de exterior)
iata problemele pe care le-am sesizat eu
1. tweetere arse dupa concerte, de obicei am probleme cu tweeterele in concerte, pe muzica nu le-am prajit, dar pe live aproape intotdeauna imi pica una, doua, cateodata chiar toate patru
2. din circuitul de protectie pentru tweetere mi s-au dus ptc-urile, le-am inlocuit cu niste becuri de 24v, parca s-a redus nr tweeterelor arse, dar am inalte prea putine si parca defazate fata de medii/joase
3. am medii prea puternice, chiar deranjant de puternice, la volume mai mari nu pot sa stau mai aproape de 3-5m de boxe. fiind un sistem cu topuri pe cvasi 3 cai, mediile sunt redate de diful cel mai de jos din 6925, neridicand boxa atat de mult, pana la mixer o parte din medii e absorbit de spectatori, deci la mixer suna cat de cat ok, insa in apropierea boxelor e dezastru
4. probleme de distorsiuni

cam astea ar fi problemele majore, enumar si cateva solutii si astept parerile voastre, merita, nu merita, exista alte variante

ma gandesc, una dintre probleme ar fi ca am puteri prea putine ampurile stiu 500w/8ohmi, 850w/4ohm, 1300w/2ohmi si merg stabil pe 2ohmi, eu le folosesc pe 4ohmi, 4 topuri legate pa un amp, iar 4 suburi pe celalalt amp din iesirea mono sub a mixerului cu frecventa de crossover reglabila intre 80-120hz. producatorul recomanda ampuri de 1200w pe 8ohmi ca sa am rezerva necesara pentru peakuri topurile fiind de 600w rms 1200w peak pe 8ohmi. diferenta este chiar mare in loc de 4x1200w/8ohmi eu am 2x850w/4ohmi. ar putea fi una dintre cauzele majore pentru distorsiuni si tweetere arse. insa statiile de 1200w/8ohmi sunt cam scumpe asa ca m-am gandit la triamplificarea sistemului. nu stiu daca o boxa cu difuri de 2x15 si tweeter de 1 merita triamplificat astept parerile voastre. din cate am inteles bi sau triamplificarea are multe avantaje dar si dezavantaje. din cate am citit la biamplificare imi ajung puteri mai mici, iar impreuna cu un procesor de sunet as putea elimina majoritatea problemelor. din pacate nu gasesc nicaieri date tehnice despre difurile folosite, deci astept pareri sau alte solutii

multumesc si scuze pentru postul prea lung

Sus

Subiectul mesajului: Re: caut pareri despre bi/triamplificare sau alte solutii
MesajScris: Mar Dec 13, 2011 10:45 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Salut

Bine ai venit pe acest forum

In principiu problemele tale pleaca de la amplificarea subdimensionata dupa cum se manifesta.

probabil ca urmatoarea miscare ar fi sa inlocuiesti inaltele cu ceva mai performant, apoi sa achizitionezi un procesor de sistem pe care sa poti face punctele de EQ si sa setezi niste limmitere asa cum trebuie.

Nu cred ca se justifica triamp la sistemul actual

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2