The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 20, 2025 12:07 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: renuntare in unele cazuri la mixer, solicit sfaturi
MesajScris: Mie Sep 18, 2013 8:17 pm 
Neconectat
User

test:

1. laptop - amplificator --- semnalul e prea mic, nu reuseste sa atace amplificatorul nici daca selectorul de sensibilitate al statiei e pus pe pozitia cu sensibilitatea cea mai ridicata (era de asteptat, ca placa interna a laptopului sa nu aiba forta sa atace o putere)
2. laptop - placa ext pe usb creative --- o idee mai ridicat dar tot slab ca sa atace puterea cum trebuie
3. laptop - placa se sunet sau nu, cam acelasi lucru d.p.d.v. al nivelului - mixer behry -amplif ---
varianta a) cu volumul de canal de pe mixer pe maxim, trebuie sa depasesc 0 db dim masterul mixerului pt ca ampliful sa inceapa sa clipoceasca vag de tot clipul (sa nu ma inteleaga cineva gresit: nu urmarec clip, vreau doar ca ampliful sa primeasca suficient semnal pe intrare); varianta b)cu volumul de canal de pe mixer pe maxim si comutatorul de gain extra corespunzator canalului de linie in pozitia "apasat" (-10dB este normal, + 4 dB este apasat), am suficient volum pentru ca atunci cand ridic masterul mixerului, amplificatorul sa primeasca semnal cat trebuie, DAR, isi face usor sesizabil aparitia si zgomotul de fond.
4. laptop - dxc2496 - amplificator sau varianta laptop-placa ext pe usb-dcx-amplificator --- am ceea ce vreau eu pt ca semnalul prea mic dat de laptop il compensez si din gainul de intrare, si din cel de iesire al dcx-ulkui si e ok.

Daca volumele de pe statie ar fi fost usor de manevrat si facute pt utilizare intensiva era perfect, si d.p.d.v. al raportului semnal zgomot si a faptului ca nu mai interpuneam inca un mixer pe calea de semnal atunci cand nu aveam nevoie (microfoanele wireless mi le pot baga ori prin placa ext, ori prin laptop -au reglaje de volul independente pe receiver). Din pacate volumele statiei sunt greu manipulabile, gainurile de pe dcx - imbatranesti rasucind rotita aia; ramane ceva de intercalat intre dcx si amplif. Dar ce? Nu vreau zgomot suplimentar, nu prea as mai folosi mixerul pentru cazurile in care am nevoie doar de o intrare de line (laptop) si una de mic; practic mi-ar trebui doar niste potentiometre de volum intercalate intre dcx si amplif.

Am postat in ideea ca poate exista ceva similar unui mixer dar f. simplu, 2 volume de atenuare, fara montaje suplimentare aducatoare de noise. Daca ar fi digital, atunci ar fi altceva, normal, dar cerinta mea e sa fie la fel de spontan/usor de manipulat volumul ca la mixer. Practic volum poti sa dai si din playerul de pe laptop, nu? Dar asta ar insemna ca restul volumelor sa fie ridicate, iar pt un raport semnal-zgomot bun imi trebuie volum la coada lantului audio.

Cum sa procedez?

PS: mixerele low cost pe usb cum stau cu fasaitul, comparativ cu cele clasice, analogice?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2