The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 23, 2025 12:57 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Limitarea la t.racks ds 2/4
MesajScris: Dum Aug 03, 2014 10:48 am 
Neconectat
User

Va salut.
Va rog frumos pe cei care aveti sau ati lucrat cu acest procesor sa imi spuneti cum se poate seta in asa fel incat sa nu intre amplificatoarele in clip. Am tot incercat si chiar daca pe procesor arata ca a intrat in limitare, daca mai ridicam volumul din mixer, crestea volumul si pe iesire fara nici o problema.
Am citit si "manualul", daca ii pot spune asa (are vreo 10-12 pagini), si nu ma ajuta cu nimic. Acolo spune doar care sunt functiile pe care le are, fara a spune nimic despre ele. Nimic folositor.
Va multumesc anticipat.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Limitarea la t.racks ds 2/4
MesajScris: Dum Aug 03, 2014 2:10 pm 
Neconectat
User

O singura data am setat un astfel de procesor, iar limitarile lucrau chiar foarte bine, nu intrau puterile in clip. Nu mai tin minte daca are RATIO, dar daca are, seteaza-l la 4:1, la attack 1ms si la release cum crezi tu ca e mai ok.

Sus

MesajScris: Dum Aug 03, 2014 4:22 pm 
Neconectat
User

Urmeaza si la mine un procesor T-Racks DS 2/4 , o sa revin cu prezentare...
Am comandat (de la Thomann) de catre o firma din jud :MS(AlexMusic) , dar nici un semn..poate sunt la concediu sau nu stiu. :|

Sus

MesajScris: Dum Aug 03, 2014 11:53 pm 
Neconectat
User

Si eu lucrez acum pe un t.racks ds 2/4, e putin ciudatel, chiar daca setezi threshold cat vrei tu, el intra la un volum mai mare.
Cum am facut eu? am dus volumu pe mixer la +2db, si threshold la maxim si deja volumul era limitat la maxim, se auzea f incet, apoi click cu click am ridicat threshold dupa ureche.

Asteptam si pe altcineva mai experimentat care s-a jucat cu limitterul de la el sa ne dea un raspuns.

Are un threshold, hold si release.

Sus

MesajScris: Lun Aug 04, 2014 3:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Alex Denes djsanyi scrie:
O singura data am setat un astfel de procesor, iar limitarile lucrau chiar foarte bine, nu intrau puterile in clip. Nu mai tin minte daca are RATIO, dar daca are, seteaza-l la 4:1, la attack 1ms si la release cum crezi tu ca e mai ok.

Foarte gresit !

Atacul si releasul nu se seteaza dupa cum credem ca ii mai ok.

http://www.novacoustic.com/Manual_DC4000.pdf
Pagina 15 arata valorile ok pt atack si release la un limiter.

Acesta se seteaza in functie de frecventa.
De ex pt un subwoofer care lucreaza intre 30-80 hz o sa setezi atacul undeva intre 12-16 ms si releasul de 16 ori mai mare.
In mod normal nu prea ai acces la ratie, depinde cat de agresiv vrei sa fie limiterul, insa 4:1 e cam compresor. Pt limiter ai nevoie de o ratie mai mare.
Daca setezi releasul aiurea fata de atack poti sa ai distorsiuni mari de tot din partea procesorului, si faci mai mult rau decat bine.

Sus

MesajScris: Lun Aug 04, 2014 3:59 pm 
Neconectat
User

Eu am 2 buc dcx2496 si se poate modofica ratia. Eu asa le folosesc de 3 ani si puterile nu imi intra in clip niciodata, dar am observat ca se schimba sunetul cand e limitarea pe procesor aprinsa.
Eu le-am facut dupa ureche setarile la attack si release. Bine ca am postat si mai bine ca ne-ai dat explicatii. Se pare ca nu le-am folosit corect. Multumesc mult, tot timpul avem de invatat.

Sus

MesajScris: Lun Aug 04, 2014 4:31 pm 
Neconectat
User

Bogdan Luha scrie:

Foarte gresit !

Atacul si releasul nu se seteaza dupa cum credem ca ii mai ok.

http://www.novacoustic.com/Manual_DC4000.pdf
Pagina 15 arata valorile ok pt atack si release la un limiter.

Acesta se seteaza in functie de frecventa.
De ex pt un subwoofer care lucreaza intre 30-80 hz o sa setezi atacul undeva intre 12-16 ms si releasul de 16 ori mai mare.
In mod normal nu prea ai acces la ratie, depinde cat de agresiv vrei sa fie limiterul, insa 4:1 e cam compresor. Pt limiter ai nevoie de o ratie mai mare.
Daca setezi releasul aiurea fata de atack poti sa ai distorsiuni mari de tot din partea procesorului, si faci mai mult rau decat bine.

pt un sub care lucreaza intre 44hz si 200hz cam cat sa i pun atack si release?

Sus

MesajScris: Lun Aug 04, 2014 10:00 pm 
Neconectat
User

PHPCore scrie:
Si eu lucrez acum pe un t.racks ds 2/4, e putin ciudatel, chiar daca setezi threshold cat vrei tu, el intra la un volum mai mare.
Cum am facut eu? am dus volumu pe mixer la +2db, si threshold la maxim si deja volumul era limitat la maxim, se auzea f incet, apoi click cu click am ridicat threshold dupa ureche.

Asteptam si pe altcineva mai experimentat care s-a jucat cu limitterul de la el sa ne dea un raspuns.

Are un threshold, hold si release.

La mine problema e ceva mai complicata.
Lucrez cu un mixer american audio q-d6. La mixerul asta ledurile verzi se termina pe la -3 sau -4db. Nu mai stiu exact. Dupa care incep galbene. Dar nu prea iti dai seama cand sunt aprinse cate 2 sau cate 3 leduri galbene din cauza plasticului de deasupra. Ca sa arate mai bine probabil. Dar deranjaza in situatia asta doar incurca.
Asa ca, fiind mixerul de la un club, am zis sa setez procesorul in asa fel incat atunci cand se aprind toate ledurile verzi pe mixer volumul sa fie la maxim (e greu sa ii explic la dj cat de mult sa mearga pe galben)
Cand am setat acolo sus la procesor level (banuiesc ca e vorba de threshold) am incercat sa ajung pana la limitare, in ideea ca daca se mai ridica volumul din mixer sa intre limitarea. Problema a fost ca pe cum ridicam volumul din mixer, crestea si volumul pe iesire chiar daca el indica limitare. Nu se reducea nimic.
Daca lasam volumul din mixer normal pe verde si alegeam acolo o valoare foarte scazuta imi scadea volumul pe iesire, dar daca dadeam iarasi mai tare din mixer tot ajungeau amplificatoarele in clip, deci iar nu e ok. Tot nu a limitat.
Chiar nu stiu ce sa ii fac sa limiteze de la un nivel stabilit de mine.
Trebuie cumva sa fie si nivelul de intrare a semnalului la maxim ca sa inceapa sa limiteze?

Sus

MesajScris: Mar Aug 05, 2014 1:42 am 
Neconectat
User

Nu ai intrat unde trebuie in meniu, ia manualul si citeste-l cu atentie, e un meniu foarte aiurea, m-am incurcat si eu rau pe el cu toate ca dcx2496-ul il cunosc cu ochii inchisi.

Sus

MesajScris: Mar Aug 05, 2014 4:00 pm 
Neconectat
User

Nu ai intrat unde trebuie in meniu, ia manualul si citeste-l cu atentie, e un meniu foarte aiurea, m-am incurcat si eu rau pe el cu toate ca dcx2496-ul il cunosc cu ochii inchisi.

Aici e problema. In "manual", daca i se poate spune asa, nu scrie cum functioneaza nici o functie. Spune foarte pe scurt (2-3 randuri) la ce sunt bune si atat. Nu se dau detalii.
Mi se pare ciudata situatia, avand in vedere ca si daca imi cumpar o masina de spalat primesc un manual de peste 100 de pagini.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2