Salutare! Am niste monitoare de studio blue sky media desk 2.1 cumparate in 2008 (
http://media.soundonsound.com/sos/nov04 ... esky.l.jpg). Le folosesc de cand le-am cumparat cu un surge protector de la bachmann (nimic extravagant). Am realizat recent ca uneori suna rau. Adica de obicei ele au un sunet plin, frumos, toba mare de la piese loveste cu putere, iar sunetul este mult mai profund; insa in unele zile suna asa fara putere , parca-s lipsite de viata... La inceput am dat vina pe ear fatigue, avand in vedere ca imi petrec multe nopti in club, dar nu e de la aia. Am hotarat sa fac tot felul de experimente cu diferite cabluri si placi de sunet, insa diferentele nu erau majore. Recent am hotarat sa le alimentez direct de la priza si nu de la priza cu protectie, iar monitoarele au revenit la viata. Am crezut pentru inceput ca priza aceea cu protectie era problema insa sunetul difera in mod sporadic chiar si alimentate direct din priza. Am ajuns la concluzia ca totul se datoreaza fluctuatiei de tensiune din apartament si am cautat pe net un stabilizator de tensiune. Din intamplare am dat de o postare a lui Mircea Bartic pe forumul asta in care zicea ca stabilizatoarele de tensiune nu isi au locul in combinatie cu echipamentele audio si am inteles intr-o oarecare masura de ce (mai ales pentru cele ieftine care nu sunt axate pe echipamente de studio gen "furman" ).Astfel am renuntat la ideea de stabilizator de tensiune insa ,v-as ruga frumos sa ma ajutati sa remediez problema asta !