alexx830 scrie:
[i]Urechea umana percepe sunete intre 20-20.000hz , iar eu am observat ca firmele astea mai tari au tendinta....... puteti da ?
deci serif!
1.urechea umana percepe spectrul ala, insa el scade si se miscoreaza pe masura ce inaintam in varsta. de aici sapa pe google/wikipedia cum sta treaba cu el...
2.chestia asta cu microfonul cu raspuns in fregventa 20-20khz e o mica tampenie...
de ce zic asta? pentru ca, ca si le boxe, se foloseste microfonul potrivit pt aplicatie potrivita, adica nu vei folosi un shure beta 58A (handheld type) la pian (cu mentiunea ca beta 58A e de fapt o bobina/capsula, care se regaseste pe mai multe tipuri si modele pt n aplicatii)
3. tu ai auzit de multe ori cum suna o voce tzapa de mascul care e lasat sa coboare sub 70/80/100/120hz? nu uita, ca daca doresti un microfon de "vorbit/emis sunet cu gura" de cele mai multe ori ii vei aplicat acel cut care se gaseste pe mixere la 70/80/100/120hz sau cat o fi....
4.cu shure e o singura problema, cel putin din punctul meu de vedere: are capsula directionala, chiar ff directionala! ceea ce in romanica noastra draga e o mica problema, pt ca nimeni nu iti va tine microfonul asa cum trebuie in afara de cateva persoane....
avand in vedere toate acestea, totusi voi zice ca shure e o optiunea cea mai ok...