The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 13, 2025 7:17 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Problema boxe MAGNAT (URGENT)
MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 12:59 pm 
Neconectat
User

Salut baieti ma scuzati ca va deranjez am si eu urmatoarea problema. Mi-am achizitionat acum un amplificator nou (denon avr-2105, este second hand) si am pocnituri in difuzorul de joase a unor boxe magnat all ribbon 5 130w (boxe vintage) . Amplificatorul are 90w pe canal 6-16 ohm, boxele sunt 4-8 ohm. Chestia este ca in cealalta boxa nu exista acest sunet, doar intr-o boxa. Nu stiu daca conteaza dar fostul amplificator era o pocnitoare de akai-as005ra-750.

Motivul pentru care mi-am schimbat amplificatorul a fost ca cel din urma a incetat sa mai functioneze corect. Volumul era foarte incet, bass-ul nefiind prezent deloc m-am gandit sa imi cumpar un amplificator si cred ca acel Denon e suficient pt aceste boxe.

Mentionez ca boxele sunt de calitate (dupa parerea mea).

Detalii amplificator: http://www.crutchfield.com/S-zzFEA0pZ0p ... -2105.html

Detalii boxe: http://www.magnat.tv/ (si dati mai jos pe all ribbon 5p din all ribbon series)

Aveti macar o mica idee care ar putea fi problema?

Va multumesc anticipat.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Problema boxe MAGNAT (URGENT)
MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:08 pm 
Neconectat
User

se aude pocnitura indiferent pe care iesire o legi? daca se aude pe ambele canale si cealalalta merge perfect pe ambele canale poate sa fie de la boxa problema. ce sursa de semanal folosesti?

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:22 pm 
Neconectat
User

Pai statia este conectata la pc printr-un cablu audio rca de buna calitate, este foarte gros (nu e o prostie subtire) acelasi cablu care l-am folosit mereu. Cablurile de la statie la boxe lafel sunt foarte groase si de calitate.

Da am schimbat iesirile erau pe A le-am pus pe B boxele. Lafel se aude

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:36 pm 
Neconectat
User

schimba boxele intre ele si vezi in care se aude pocnitura.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:39 pm 
Neconectat
User

Sunt pocnituri si paraituri, se aude rau de tot, si pe volum mic (daca stau aproape de difuzor, si din toate cele 3 difuzoare de pe acea boxa doar cel de bass are problema asta) si la volum mare pocneste foarte nasol. Cealalta boxa se aude bine.

Chiar am nevoie de niste sugestii sa stiu ce am de facut.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:44 pm 
Neconectat
User

Stancu Alin-Gabriel scrie:
Sunt pocnituri si paraituri, se aude rau de tot, si pe volum mic (daca stau aproape de difuzor, si din toate cele 3 difuzoare de pe acea boxa doar cel de bass are problema asta) si la volum mare pocneste foarte nasol. Cealalta boxa se aude bine.se aude bine pe oricare canal al amplificatorului o pui

Chiar am nevoie de niste sugestii sa stiu ce am de facut.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:48 pm 
Neconectat
User

dupa simptomatica pare sa fie probleme la leonicele difuzorului... sunt pe duca

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 1:51 pm 
Neconectat
User

Daca as merge cu el la reparat s-ar merita? Sau sa cumpar altele noi? Ce model de difuzoare mi-ati recomanda (in cazul in care acesta chiar este pe duca)

Niste difuzoare bune as dori, astea au 20 de cm daca nu gresesc.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 2:10 pm 
Neconectat
User

mai bine il repari pe asta decat sa ei altul. ia legatura cu claudiu urban de pe aici de pe forum si te rezolva el. e meserias omul. incearca sa scoti difu de bass de pe incinta si sal legi direct la amplificator fara filtru.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 24, 2015 2:21 pm 
Neconectat
User

Eu sunt din galati. Am sa merg la un service de aici din oras, sa vad daca reusesc sa-l repar. Am sa incerc si ce mi-ai propus tu. Multumesc.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2