The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 16, 2025 9:35 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: puterea maxima p-audio preneo-750n
MesajScris: Vin Ian 30, 2015 5:31 pm 
Neconectat
User

Salutare,
Am doua topuri clone FX12 cu P-audio SN-12MB pe medii si P-audio Preneo-750n pe inalte.
Cum pot sa aflu puterea lor maxima? Eu am incercat in depozit sa ridic volumul treptat pana se incalzese. Am tot ridicat putin cate putin si puneam mana pe driver. Am ajuns sa bag burete fonoabsorbant si sa pun tot felul de haine peste horn ca era foarte deranjant deja, dar driverul nicicum nu am reusit sa il incalzesc. Ramanea rece, temeratura camerei, undeva la 10 grade aproximativ.
Nu stiu daca am facut bine ca am indesat in horn burete, ma gandeam ca poate il ard si nu mai vreau sa repet testul asta.
Cum as putea altfel sa imi dau seama care ar fi puterea maxima, dar nici sa nu il abuzez prea tare.
Rog pe cei mai experimentati sa ma sfatuiasca.

Sus

Subiectul mesajului: Re: puterea maxima p-audio preneo-750n
MesajScris: Sâm Ian 31, 2015 4:11 am 
Neconectat
User

pdf-ul de la producator spune clar: 100 W
taiere recomandata 1.2 kHz cu 12 db/octava
spl 112 dB/1 W

astea sunt valori de catalog
cata putere poti sa bagi tu in el?
pai daca respecti frecventa de taiere sau mergi cu ea undeva mai sus decat cea recomandata de producator, driverul va rezista fara probleme la 100 W RMS

daca ii aplici program muzical... eu zic ca poti sa ii bagi si 200 W (adica in mod bi-amp sa ai un amplificator 200 W/8 ohmi)

treaba e alta... dupa cum ai observat`o si tu: SPL-ul la care ajunge acest driver
daca la 1 W ai 112 dB, atunci la 100 W vei avea undeva pe la 131 - 132 dB iar la 200 W vei avea cu 3 dB in plus
deja vorbim de presiuni sonore enorme care devin periculoase si chiar inutile daca tu nu poti compensa ducand si partea de medii atat de sus

deci problema se pune asa: ce vrei tu de la acest driver?

Sus

MesajScris: Sâm Ian 31, 2015 3:28 pm 
Neconectat
User

Ok, astea le stiu. Nu am explicat ce vreau eu mai exact.
Vreau sa aflu care este pragul maxim decent pt acest driver sa pun limitarea acolo. Nu o sa il folosesc la volumul ala, dar vreau sa am headroom suficient. Le folosesc biamp cu yamaha p3500s pe inalte care scoate 350e in 8 ohmi, deci nu pot sa imi dau seama cu cati w dau in ele.
Cum le am reglate acum suna ok pt interior, dar in exterior trebuie sa ridic inalta si sa mai umblu la eq, dar de fiecare data imi era parca frica sa le dau in gura sa nu cumva sa le ard. Ar fi mai ok sa stiu pragul acela maxim si sa pot sa imi fac reglajele linistit fara frica aia ca poate le-am dat prea mult.

Taierea recomandata e 1kHz, eu le am la 1.11kHz si tot in zona asta o atenuare ca avea o medie deranjanta.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 31, 2015 6:34 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

situatia este in felul urmator

inalta va depasi ca si capacitate de presiune sonora media, deci ar trebui sa stabilesti limita mediei si inalta sa o reglezi in asa fel incat sa fie echilibrata cu media.

Metoda ta nu este prea buna pentru ca un driver nu genereaza atat de multa caldura incat sa incalzeasca suficient de puternic ansamblul motor. Eu sunt de parere ca atata timp cat nu vei da cu distorsiuni , inalta va rezista chiar si cu program muzical de 350 de W , insa nu se va ajunge acolo pentru ca SPL-ul va fi mult mai sus decat al mediei.

O alta metoda ar fi sa calculezi matematic pragul de limitare in functie de nivelurile de intrare/iesire ale echipamentelor din circuit.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Feb 04, 2015 1:28 pm 
Neconectat
User

Daca aveam cu ce sa masor, setam un 150w si limitam... Cred ca o sa le fac la ureche si limitez putin mai sus cu 1db, sa am putin headroom. Multumesc pentru raspunsuri, macar am inteles ca inalta duce mult mai mult decat media, deci nu o sa le abuzez.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2