The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Mai 09, 2025 7:21 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Confextionare incinte audio
MesajScris: Mar Feb 18, 2025 11:44 pm 
Neconectat
User

Salutare sunt PETRE,doresc sa construiesc doua boxe cu cate doua difuzoare de bas si unul de inalta.Difuzoarele de bas pe care le vreau sunt JBL Stadium1224 12inch.Ma chinuit un pic talentul cu programul WinISD dar am renuntat.Va rog daca este posibil sa-mi acordati putin ajutor.Multumesc.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Confextionare incinte audio
MesajScris: Mie Feb 19, 2025 8:07 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

PETRE Ro scrie:
Salutare sunt PETRE,doresc sa construiesc doua boxe cu cate doua difuzoare de bas si unul de inalta.Difuzoarele de bas pe care le vreau sunt JBL Stadium1224 12inch.Ma chinuit un pic talentul cu programul WinISD dar am renuntat.Va rog daca este posibil sa-mi acordati putin ajutor.Multumesc.

Salut Petre,
pare sa fie un difuzor pentru masina, de subwofer.

Aici gasesti ce ai nevoie sa faci incinta:
compresie - cutie de 21.2litri
reflex, cutie de 70.8litri, dimensiunea portului este mentionata in datasheet.

https://www.jbl-caraudio.com.au/media/wysiwyg/Manuals/stadium1224/manual.pdf

Sus

MesajScris: Joi Feb 20, 2025 10:46 pm 
Neconectat
User

Multumesc mult pentru raspuns.Detaliile tehnice le am dar mam impotmolit la introducerea lor in program.Pe saitul de unde leam cumparat nu specifica ca sunt pentru auto sau am omis eu.Daca folosesc doua difuzoare in aceiasi cutie trebuie sa dublez volumul?de asemenea si portu?ce vataj ar trebui sa aiba difuzorl de inalte ?Intrebarea este bine ce vreau sa fac?MULTUMESC

Sus

MesajScris: Vin Feb 21, 2025 10:25 am 
Neconectat
User

Buna dimineata,desigur am revenit cu o alta intrebare :D ,referitor la boxele pe care vreau sa le confectionez materialul cat ar trebui sa fie de gros?ce pot sa gasescmai usor fara comenzi extra este lemn stratificat de 24mm,tubul bas reflex are importanta din ce material este facut?pot sal fac din teava de inox?

Sus

MesajScris: Lun Feb 24, 2025 1:08 am 
Neconectat
User

MDF din acela f. fin scoate bassu frumos , sa fie grosimea de minim 1,5cm .. portul merge si cu țeava din aceea de pexal , se gasesc pe ce diametru vrei si tai cat vrei din ea !

Fişiere ataşate:
20250224_010559.jpg
20250224_010559.jpg [ 69.84 KiB | Vizualizat de 805 ori ]
Sus

MesajScris: Lun Feb 24, 2025 7:49 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

PETRE Ro scrie:
Multumesc mult pentru raspuns.Detaliile tehnice le am dar mam impotmolit la introducerea lor in program.Pe saitul de unde leam cumparat nu specifica ca sunt pentru auto sau am omis eu.Daca folosesc doua difuzoare in aceiasi cutie trebuie sa dublez volumul?de asemenea si portu?ce vataj ar trebui sa aiba difuzorl de inalte ?Intrebarea este bine ce vreau sa fac?MULTUMESC

Salut Petre. Eu as recomanda sa faci 2 incinte si nu doar una.
Cu ce doresti sa le amplifici? la un amplificator de camera, impedanta minima la majoritatea sculelor este 4Ohm, iar daca pui ambele intr-o cutie, fie le biamplifici 2x 4Ohm - 2 canale ale amplificatorului- dar nu vad sensul pentru mono ci doar pentru stereo, fie le legi paralel(2Ohm) fie legi in serie(8ohm).

Sus

MesajScris: Mie Feb 26, 2025 6:06 pm 
Neconectat
User

Salut,desigur ca vreau sa fac doua incinte,difuzoarele au optiunea de 2sau4ohmi le comut pe 2 ohmi dupa care le inseriez.Tin sati reamintesc ca vreau sa pun doua basuri intr-o incinta si doua de inalte de 8 ohmi in paralel .Mai este o intebare trebuie compartimentata incinta?Aici unde lucrez la acest placaj ii spune multiplex si am comandat de 18 mm,ce avem noi este de 24 si este prea greu.

Sus

MesajScris: Mie Feb 26, 2025 6:14 pm 
Neconectat
User

Am uitat :D ,am un amlificator GEMINI XGA-5000 de 550w 4 ohmi RMS si unul IBIZA 2x1500w la 4ohmi si 2x1000 la 8ohmi nu stiu RMS.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2