Problema este urmatoarea: Am un amplificator (sursa in comutatie+PFC - calitate medie spre buna) care are comutator de modificare a sensibilitatii: 1,4V, 24dB si 32dB. Pana acum l-am folosit cu succes ptr 2 suburi (8 ohmi stereo) cu comutatorul pe 1,4V. Problema este daca modificarea sensibilitatii pe oricare din variantele de mai sus ma ajuta in vreun fel in utilizare. Adica, daca vreau sa pun ampliful in 8, 4 sau chiar 2 ohmi (in prospect zice ca e stabil dar n-am testat), bridge (8 sau 4 ohmi) pe suburi sau daca vreau chiar sa il folosesc pe fr-uri (toate boxele sunt in 8 ohmi) este necesara comutarea pe o alta valoare? In ce fel modifica acest comutator cantitatea si mai ales calitatea sunetului? Exista vreo modificare mai ales calitativa a sunetului daca, spre exemplu, il folosesc pentru fr-uri? Se modifica "stresul" pentru amplif odata cu sensibilitatea? In manual nu se precizeaza decat ca sensibilitatea este reglabila cu valorile date. Nu am gasit prin forum ceva explicatii concrete, asa ca, daca sunt utilizatori care au asa ceva in dotare si experienta necesara, va rog sa ma luminati si pe mine. L-am folosit impreuna cu un un Yamaha 124CX sau Mackie, iar sursele de sunet au fost laptop, cd-playere. Nivelul a fost OK. Merci anticipat.
|