The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Joi Iun 19, 2025 12:14 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 147 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 15, 2006 10:25 am 
Neconectat
User

da ce ce le dai asa de scumpe cat costa bobina aia?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 15, 2006 2:20 pm 
Neconectat
User

TBone scrie:
da ce ce le dai asa de scumpe cat costa bobina aia?

Pai.....eu nu vand bobine, eu vand filtre :) si nu vad cum crezi tu ca sunt scumpe, un capacitor Panasonic de 8uF/250V~ il cumperi de pe piatza din RO cu peste 7-8 lei.
In plus produsul nu este unul de serie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 15, 2006 11:33 pm 
Neconectat
User

DiyAudio scrie:
TBone scrie:
si poti sa pui si tutorial pt fabricarea pcb-ului?

o alta metoda ar fi metoda foto ... care ii cea mai profesionala ... cu mult peste metoda "cu fieru de calcat" atat doar ca ii mai scumpa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 11:27 am 
Neconectat
User

in legatura cu , confectionarea bobinelor: daca nu am LAC sa dau peste spire .. ce as putea sa folosesc?
prenadez ii bun? sau superglue?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 12:05 pm 
Neconectat
User

prenadez nu e bun ca ala cand se usuca ramane cauciuc, super glue ar merge , dar e prea scump, eu zic sa te duci la primul magazin de vopseluri si iei un nitrolac (miroase naspa dar aia e)e 60-70 mii cutia de 750 ml. Eu intai bobinez, si lasfarsit scufund bobina in lac o las catva timp si aia e.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 1:01 pm 
Neconectat
User

eu cred ca iesi mai ieftin cu super glue
ii prea scump lacul :P
dar a incercat cineva cu superglue? ca ma tem sa nu "topeasca" emailul de pe sarma....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 1:11 pm 
Neconectat
User

sa calculam: un tub de superglue are 3 g, 750 ml are aprox 1 kg. supergle-u e 5.000 lei deci cu 70.000 iti iei 14 tuburu adica 42 de grame de superglue. ca sa acoperi toata suprafata bobinei iti trebuie cel putin 4 tuburi ca sa o acoperi si in plus nu se acopera uniform, nu patrunde printre spire. am incercat acum sa vad daca topeste superglue-u emailu. Nu il distruge. Recomand Picatura.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mai 30, 2006 1:21 pm 
Neconectat
User

:))
prea tarziu .. mi-am luat deja super glue .. si am facut primul strat .. acum sunt la al doilea :D
va zic cand termin ce a iesit ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 16, 2006 7:47 am 
Neconectat
User

In prima poza postata la inceputul threadului, bobinele sunt prea apropiate unele de altele si se influenteaza reciproc.
In cazul in care spatiul nu permite o distanta mai mare, se recomanda montarea bobinelor in planuri diferite (perpendiculare unul pe altul).

Si ca sa ii raspund lui cash - cu aproape un an intarziere :lol: , bobinele se pot masura usor cu multimetre digitale - de ex. VC9808+. Din pacate sunt destul de scumpe.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Dec 17, 2006 9:46 am 
Neconectat
User

doamneeee dar ce apropiate sint :( sint chiar lipite

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Dec 23, 2006 7:50 pm 
Neconectat
User

O observatie: - este de preferat a se folosi condensatori ne-electrolitici (nu ne-polarizati). Chiar daca pretul este de 3-4 ori mai mare.

Condensatori ca cei din imagini (32x11mm) se pot folosi la incinte de putere mica - cateva zeci de wati.
Imagine

Dar la incinte PRO de sute de wati, unde prin acei condensatori circula curenti MARI, in nici un caz nu recomand a se folosi astfel de "chistoace".
Mai mult, cand/daca este cazul, o idee buna este "construirea" unui condensator din 2-3 mai mici pusi in paralel (cat mai egali).

Ultima oară modificat de shambala pe Mie Feb 07, 2007 8:14 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului: nici nu stiu cu ce sa incep...
MesajScris: Lun Ian 22, 2007 9:35 am 
Neconectat
User

imi pare bine ca am gasit acest forum si sper ca cineva sa ma lamureasca si pe mine, eventual cu formule de calcul sau ceva programe.
marea mea problema.. filtrele pasive.
am inteles cum se fac bobinele din acest forum. am cateva intrebari...

inductanta cum se calculeaza in functie de difuzor ?

cum se calculeaza valoarea condensatorilor si rezistentelor in functie de difuzorul folosit si frecventa de taiere ?

am 2 difuzoare beyma sm 115n 30hz-3000hz 400 watt AES (nu rms) inca nu m-am hotarat ce driver sa pun (sa nu fie prea scump si sa sune acceptabil?). probabil frecventa de taiere ar fi la 2000-2500 hz. sau ?

dc aflam mai rpd de acest site si de difuzoarele p.audio era bine. cablajele stiu sa le fac , bobinele la fel am inteles cum se fac.... singura problema e ca nu stiu care ar fi schema de baza pentru filtrul pe 2 cai pe care vreau sa-l fac. am vazut la unele filtre de firma ca specifica puterea maxima la care poate fi folosit. cum se calculeaza acest lucru la un filtru ? sper ca m-am exprimat corect.. astept sa ma indrumati. va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Ian 22, 2007 10:23 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Bine ai venit pe forumul nostru

alegerea inaltelor o faci in functie de tabelul de aici:

http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=80

vezi ca acum merge si programul pt calculat filtre 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Mar Ian 23, 2007 9:10 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: inca putin ajutor va rog ....
MesajScris: Lun Ian 22, 2007 10:13 pm 
Neconectat
User

am calculat cu ajutorul scriptului de excel filtru cu ajutorul "Third Order Butterworth -Series"

taiere la 2500 hz , bass : 8 ohm , driver : 8 ohm

mi-a dat bass : un condensator de 12uF + inca unu l de 4 uF + o bobina cu inductanta de 0,67 mH.

la driver : o bobina cu inductanta de 0,34 mH + inca una de 1,02 mH + condensator de 6uF.

am si schemele ma descurc. (nu ca ar avea prea mare relevanta valorile obtinute de mine)

imi spuneti va rog cu care din scriptul(Passive Crossover Design Calculator 2.03) pe care il gasesc acolo sa continui ca sa-mi spuna ce rezistente mai trebuie sa pun. e bun filtre de ordin 3 pe care l-am ales ? cum calculez pana in ce putere merge fitlru (pe bass ma intereseaza) oricum driveru nu cred sa se arda o sa-i pun o protectie cu un bec de 24v/21w dupa scheme ce am mai gasit pe forum.

va multumesc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 03, 2007 4:14 pm 
Neconectat
User

Stie careva o "reteta" sau un produs finit pe care il pot cumpara pentru impregnarea spirelor,in afara de nitrolac,ceva mai special pentru asa ceva?Nitrolacul la ce temperatura trebuie uscat in cuptor.?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 147 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Următorul

Ora este UTC + 2